Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (176)

leon_id 

všetky recenzie používateľa

Dustojne zavrseni tehle drsne trilogie, ktere se me zda nejvice promakane ohledne postav a pribehu ve kterem figuruji. Hlavni zaporak je tentokrat charismaticky Milo, ktery se pokousi na stare kolena trosku uklidnit, ale protoze se nejedna o zadnou americkou komedii, muzeme ocekavat jak jeho snazeni dopadne. Do pribehu opet zasahuje dvoumetrovy sympatak Radovan, ktery ma svuj vystup az ke konci filmu, ale vazne stoji za to si pockat. Zaver zustava otevreny (dalsi pokracovani se primo nabizi) a bez nejake hlubsi pointy, kterou si muzeme jen domyslet. Divaka krome hektolitru prolite krve muze zaujmout take vyborna hudba, ktera dokonale podkresluje dramaticke sceny. Kdyz pominu originalitu prvniho dilu, tak se me ten zaverecny jevi jako nejlepsi a davam mu 75% ()

BuryGol 

všetky recenzie používateľa

Závěrečnej, a podle mě i nejslabší díl. Tentokrát je v hlavní roli mafián Milo. Už od začátku se film trochu táhne a jakoby tápá. Když už se blížil konec a já se přistih že se nudim, už jsem tušil hodnocení. Naštěstí se na konci objevila super scéna jak se zbavit mrtvoly ve stylu porážky prasete. Když Milo řezal jeho vnitřnosti a házel je do drtiče, nebylo mi úplně do smíchu. Bylo tam sice pár nesmyslů a "ale" a je tam víc slyšet srbština než dánština, ale to vem čert. Každopádně je tohle skvělá trilogie, a jsem rád, že jsem na ní narazil. Snad se mi zase podaří podobnej objev. ()

Reklama

srbak 

všetky recenzie používateľa

Od tohto momentu po dopozeraní posledného dielu tejto nadpozemskej trilógie musím všetkým odkázať, že velebím Refna za jeho životné dielo Pusher Trilogy. Zasa si nemôžem pomôcť a jediné na čo sa zmôžem je dánskeho borca len chváliť (a asi sa aj k nemu začnem modliť). Pusher III je ako orgazmus - síce trvá krátko ale stojí za to. Refnovi srbskí deduškovia Milo (kuchár roka) a Radovan ( Řezník alias Martin Pohl) si užili svoju (snáď) poslednú životnú jazdu a všetkej tej nepodarenej hávedi (narážam najmä na albáncov a poliakov...) vrátane Kodaňského ''cukríkového'' King Konga natrhali prdel. Úžasné, bravúrne, famózne... Takúto eufóriu som nezažil snáď nikdy. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Posledný diel trilógie sa nikam neponáhľa a emócie drží prekvapivo na uzde. A o to väčšou ranou vo finále zarazí posledný kliniec do diváckej “rozkoše” z odhalovania dánskeho podsvetia. Bez znalosti predošlých dielov, v ktorých vedľajšia postava Mila zaujala, ale nenakŕmila zvedavosť, by to nebolo ono. S ich znalosťou sa naopak jedná o vyvrcholenie temnejšie a intenzívnejšie, než divák očakáva. Refn tu zachádza do existencionálnych rozmerov, žánrovú gangsterku povyšuje na čierny obraz skrytých tieňov súčasnej spoločnosti. Dokreslovanie postupného eskalovania psychického vymknutia sa hlavnej postavy zvukovými ruchmi a ponurými hudobnými tónmi je presne ten druh režijnej invencie, ktorý si u autorských tvorcov vážim najviac. Chcem do jednej miestnosti zavrieť hladného Hannibala Lectera a sfetovaného Mila! ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Záverečný diel dánskej trilógie privádza späť na scénu srbského drogového bossa Mila z prvého dielu. Časy sa zmenili a Milo už nie je tým, kto mal pod palcom drogový biznis v Kodani. Snaží sa ho vyšachovať albánska konkurencia. Lenže Milo sa len tak nenechá. Tretí diel je o poznanie brutálnejší než boli prvé dva a jeho zápletka sa točí opäť okolo nevydareného kšeftu s drogami - tentoraz sú to lentilky vymenené za extázu. Dotyčná brutalita príde na záver a práve záverečnou "zabíjačkou", ktorú si režisér mohol odpustiť, sa film zhodí na obyčajný priemer. Dusná atmosféra však zostáva. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Všechny scény byly točeny chronologicky. (antonchigurh)

Reklama

Reklama