Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staňte se svědky příběhu z fiktivní země Monsterland - dobrodružství El Superbeasta, vyvrženého mexického zápasníka a jeho sestry a žhavé družky Suzi-X, jak se spolu postaví ďábelskému zlosynu Dr. Satanovi! Jedná se o adaptaci komiksu z mozku Roba Zombie, ten se navíc ujmul i produkce a celý projekt se odehrává pod jeho křídly. (ČSFD.cz)

(viac)

Recenzie (216)

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Rob sa odtrhol z reťaze a na plátnach nechal vypuknúť jedno nekonečne nápadité a dokonale nadržané peklo. Po druhej projekcii musím (a chcem) ísť znova na 5*, pretože to čo tu Zombie splodil fakt nemá za poslednú dobu - v rámci animovanej tvorby pre odrastenejších - obdoby. Nie že by sa jednalo o niečo technicky prelomové alebo rozprávačsky brilantné, kúzlo a sila tohto hravého konceptu spočíva v skečovitej kanonáde popkultúrnych citácií, filmových alúzií a uštipačnej nekorektnosti. Vývojom zanedbateľný a značne pokleslý príbeh mi nepríde nemiestny, práve naopak, vďaka svojej dejovej ohybnosti a výrazovej bizardnosti dovoľuje Zombiemu naplno uvoľniť rojčivú fantáziu, ktorá tu nepozná vôbec žiadne hranice. Spolu s krátkometrážnymi úletmi "Ren & Stimpy Show", "Aqua Teen Hunger Force" a "Adventure Time with Finn and Jake" možno hovoriť o ďalšej pitoresknej továrni na rozptýlenie, ktorú ocenia predovšetkým zástanci vulgárneho komična, trash & comics fanboys a priaznivci umeleckej frivoľnosti. A ja si chcem (a musím) niekde zohnať predlohu aby som si, po nociach, mal v čom listovať. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Mistr Rob Zombie se domnívá, že by bylo poněkud nezdvořilé představit tento film bez laskavého varování. Chystáme se odhalit příběh El Superbeasta.....muže činu. No, mi vás varovali.......... Film Roba Zombiho podle komiksové předlohy Roba Zombiho - ne to není deja vu, to je holá pravda. Ten člověk se tady opravdu vyřádil. Jeho americký sen se proměnil v americký sex. Sice použil desítky námětů z různých filmů, ale vtisknul tomu svojí sexistenci. Uvidíme náznaky filmů jako je Carrie ( dokonce uslyšíme i píseň o Stephenu Kingovi ), Halloween ( Michael Maiers bude sražen autem ), Vetřelci, Maska nebo i Šlapky na silnici a další. Jsou zde k mání kozy i sex. Zvlášť krutá je scéna " Masturbace pro USA ". Ve filmu také zazní Mr. Roboto od Styx http://www.youtube.com/watch?v=3cShYbLkhBc nebo Dick Soup od Banjo a Sullivan. Jinak je to dobrá Zombie ujeťárna. ()

Reklama

kagemush 

všetky recenzie používateľa

PAUL GIAMATTI tu dabuje satana!!! A skvěle zpívá.---Být mi o čtyřicet míň,tak z toho jak ta černá sametka občas někoho zmlátí kozama,bych měl pěkný nervy.----Kozy,kozy,kozy,sranda,prdel,a všechny zásadní horrorthriller postavičky (včetně Treja) na který bych si vzpomněl. --Nedá se nic dělat,Superbeasto se octl v mé Toppětce animáků(Todle,Čarodějův učeň,S.P.-Peklo na zemi,Trio z Belleville,a Divoká planeta,-pěkná společnost). ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Wooohou! Exkluzívne chutne-nechutná zverina, ktorá nemá konkurenciu! Už len z toho dôvodu by to chcelu aj štvrtú hviezdičku, pretože Rob Zombie sa jednoducho neserie, a keď ho niekto naserie (neúspech remake/prequelu Halloweenu - kvôli producentským ťahaniciam za nitky počas výroby filmov už nejeden režisér predsa skončil skoro na psychiatrii), tak sa vie aj takto vybúriť. A stojí to za to. Príbeh aj celkové spracovanie je poriadna gýčovina, do každej scény sú úchyloviny a pokus o vtip doslova pretlačené a Zombie mohol dať príbehu trošku vydýchnuť. Ale s jeho následným učlovečením by prišlo asi iba zbytočné sklamanie a scény plné klišé, takže som asi nakoniec rád, že sa z toho stalo takéto bláznovstvo. 70%. ()

HareS 

všetky recenzie používateľa

S nepoznaním a neoboznámením pozadia parodujúcich sekvencií (čiže celý film) by to bol sotva polovičný zážitok. Odskúšané na sebe samom (po prvej projekcii som bol na vážkach s hodnotením tohto, vtedy všelijakého paškvilu - z plátna som extrahoval ledva polovicu zamýšlaného, po druhej projekcii ultimátna, štýlová, ezoterická, neslýchane zábavná spleť tých najvulgárnejších a najextrémnejších narážok a alúzií - a utvrdenie sa v starom známom "do momentálnej nálady sa vám nemusí trafiť každý film"). Rob Zombie sa pomaly ale isto prepracúva k takým popkultúrnym tvorcom a režisérskym ikonám, ako povedzme sám veľký Q. T. Tu máme očividný dôkaz o jeho sčítanosti vo filmovom fikčnom svete preukázateľný aj implementovaním najrozličnejších inside joke pre zasvätených a taktiež sčítaných a poučených divákov ako Rob samotný. Zakázané premietať puritánom bez zmyslu pre vo veľkých porciách dávkovaný drzý humor - napokon, upozornením o neprístupnosti Superbeastovho metasveta niektorej časti obecenstva vás varuje samotný Zombie hneď v úvode. Či to vo vás niečo invokuje alebo nie, je len a len na vás. 75% ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • Jméno hlavní postavy El Superbeasta je odkazem na jeden z nejúspěšnějších songů Roba Zombieho s názvem „Superbeast“. (Mefistofelle)
  • Sheri Moon Zombie, která dabuje postavu Susie X, je režisérovou manželkou a můžeme ji spatřit v nejen v dalších Zombieho režisérských počinech, ale i v klipech jeho kapely. (Mefistofelle)

Reklama

Reklama