Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) bol úspešným stredoškolským hokejistom a mal prakticky všetko, čo potreboval a chcel – skvelú budúcnosť, bohatú rodinu a po boku krásne dievča. Po tragickej automobilovej nehode, ktorú sám zapríčinil, sa však celý jeho život obráti naruby. Má totiž poškodený mozog, nie je schopný sám o seba sa postarať, trpí stratou krátkodobej pamäti a každý nový poznatok či informáciu si musí zapisovať. Jediné zamestnanie, ktoré je schopný vykonávať, je práca nočného vrátnika v miestnej banke. Jediným priateľom, ktorému dôveruje, je slepý spolubývajúci Lewis (Jeff Daniels). Jedného dňa sa stretne s Garym Spargom (Matthew Goode), starým známym zo školy, zoznámi sa s jeho partiou a dokonca sa aj zaľúbi do sympatickej Luvlee (Isla Fisherová). Netuší však, že Gary so svojimi komplicmi ho zneužili a zatiahli do chystaného lúpežného prepadnutia banky, v ktorej pracuje. Gary sa ocitne v hraničnej situácii – má sa k nim pridať, alebo má plán lúpeže prekaziť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (121)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, čo sa môže stať s našim zdravím a životom, keď v noci a počas rýchlej jazdy autom vypneme svetlá, aby sme mohli pozorovať svetlušky.... Príbeh je pomerne jednoduchý, s minimom odbočiek, zameraný len na úbohého chalana a na plán vykradnutia banky. Na druhú stranu však film po atmosferickej stránke má niečo do seba, celý čas tu na mňa doliehala akási melanchólia ohľadom premárneného života, s ktorou snímok dokázal slušne narábať, takže u mňa celkom spokojnosť. 65/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

O tento film som zakopol viacmenej najmä kvôli Josephovi Gordon-Levittovi, ktorý patrí medzi mojich obľúbencov. No a napokon sa z toho vykľula celkom dobrá dráma, dokonca s krimi zápletkou a aj fajnovou thriller atmosférou. Rozhodne nie som sklamaný a určite som sa nenudil, pretože tento film mal v sebe viac než len ostatné z tohto žánru. Na počiatku bolo poškodenie mozgu, na ktoré potom spoľahlivo nadviazal umelo vyvolaný pocit menejcennosti. A na takom niečom už sa dalo parádne manipulovať. Aby toho nebolo málo tak do Chrisovho života zavíta šarmantná Luvlee (teda Isla Fisher), a manipulácia je dokonalá. Treba oceniť skvelý výber postáv, dokonca aj Chrisov slepý spolubývajúci Lewis vniesol do príbehu ešte lepšiu symboliku. Takže celkový dojem určite nadpriemerný, aj keď na 5* tomu ešte niečo predsa len chýbalo (alebo bolo navyše?). ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Už úvodná scéna, na ktorej potom stavia prakticky celý film, sa uberala mimo realistickosti. Nasledujúcu hodinku drámy s nevyzretými hercami (pochvala putuje jedine Danielsovi) a s mierne priblblo predvídajúcim scenárom tak nezachráni ani skvelá záverečná thrillerová vsuvka. Záver bol svižný a zaistil, aby som nezaspal, ale zvyšok je len priemer. 60%. ()

ljukyljuk 

všetky recenzie používateľa

Joseph Gordon-Levitt ako vždy skvelý, začiatok veľmi sľubný, záver príjemne napínavý. Ale ani to nestačilo, aby tento film bol niečo extra, lebo jadro bolo také nejaké naťahované a nie príliš dynamické (a to ja pritom nepotrebujem ku šťastiu žiadne rýchle akčné scény). Škoda, keďže úvodný nápad bol fajn a zahrané to bolo fakt dobre, len by bolo treba trochu pridať na akčnosti, dramatickosti a možno aj reálnosti scenára - ísť do zločinu len tak po 1 rozhovore, to ako vážne? 3*, aj to len tak tak ()

mala_kea 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že jeden z nejlepších výkonu Josepha Gordona-Levitta, ale i ostatních herců ve skvěle napínavém thrilleru, který začíná být už od začátku velmi zajímavý. Jediná nevýhoda filmu je taková, že se odehrává pouze v jedné dějové linii, která je sice zajímává, jak už jsem říkal, ale po chvíli začne docela nudit, protože se těšíte už na konec a ten né a né přijít. Jedno skouknutí však ale stačí ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (6)

  • Aby byl Jeff Daniels jako slepý muž ještě více přesvědčivý, strávil nějaký čas v Michigan Commission for the Blind Training Center v Kalamazoo. Pozoroval a učil se základní dovednosti od slepých pacientů. (Fugas.cz)
  • Hoci banka vo filme je neďaleko Kansas City v štáte Missouri, v skutočnosti bola natočená v meste Hartney, Manitoba v Kanade a mestské scény boli natočené vo Winnipegu, Manitoba. (Arsenal83)
  • Hokejový zápas, který Chris poslouchá v rádiu, je utkání NHL ze sezóny 2005/2006 mezi Columbus Blue Jackets a Detroit Red Wings. Komentátor zmíní hráče Pascala Leclaira, Manny Malhotru, Marka Hartigana, Trevora Letowskiho z Columbusu a Roberta Langa, Mikaela Samuelssona, Nicklase Lidstroma,Tomase Holmstroma z Detroitu. (Fugas.cz)

Súvisiace novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (viac)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (viac)

Reklama

Reklama