Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kráľ českých rozprávok Václav Vorlíček prichádza s voľným pokračovaním kultového filmu pre celú rodinu - Dívka na košteti.
Saxána žije so svojím manželom Honzom Bláhom normálny život vo svete ľudí a jej čarodejnícka minulosť je ukrytá na povale v starej truhlici. Bol by v tom však čert, keby jej dcéra, malá Saxánka, presne ako jej mama kedysi, nevypátrala všetky tajomstvá. Keď Saxánka tajomstvo odhalí, tak ako každá zvedavá školáčka, so zatajeným dychom číta Lexikon a kúzla sa akoby zázrakom začínajú diať. Dostáva sa do čarodejníckej školy, kde stretáva čarodejníkov a čarodejnice, škriatkov, víly a ďalšie tajomné príšery.
Keď spoznáte tetu Irmu, vôbec vás neprekvapí, že dokáže veci pekne skomplikovať. Omylom totiž dostane do ríše rozprávok komiksového zlosyna Crashmana, ktorý nenechá kameň na kameni v snahe stať sa vládcom celej ríše. Našťastie je tu Saxánka, spolu s kamarátmi - malým neposlušným čertíkom Krakavousom, trpaslíkom Řehořom, kostlivcom Vinckom sa spoločne postavia proti Crashmanovi. Nebude to však jednoduché. Podarí sa im zachrániť svet kúziel? (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (656)

M.a.t.t. odpad!

všetky recenzie používateľa

Nedôstojné pokračovanie námetu, ktorý mal ostať v minulosti a film, ktorého jediným zmyslom existencie je dokázať, že aj česi sa vedia v kvantite použitých počítačových trikov vyrovnať USA. Inak takmer po všetkých stránkach absolútne dno českej rozprávkovej tvorby, ktorého nízko nastavená latka sa len tak ľahko podliezť nedá. ()

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

A máme tu další brutální znásilnění známé pohádky velmi zkurveným pokračováním. Pravda, nejde o tak strašlivou przničinu, jako byla spáchána na Nekonečném příběhu, ale i Dívka na koštěti byla zprzněna dost solidně násadou od koštěte nasucho do prdele a zanechána v křečích na zemi. Malá Saxánka je tak neuvěřitelně otravnej tvor až sem si říkala, že by jí mohl Crashman sejmout. Jenže to by Crashman musel být záporák na úrovni kterému se dá fandit a ne ultrakokot ktrej Vám leze na nervy už tím jménem. A co teprve Bohdalová. Ta jak se objevila na obrazovce, tak jsem měla chuť zalézt pod deku. Korunu tomu všemu nasadil příběh kde se dozvíme, že reálnej svět je komiksovej svět ve kterém je třeba i komiksovej svět Crashmana, ale to je zase jinej komiksovej svět než reálnej komiksovej svět...Kurva tak moment...Můžete mi to někdo říct ještě jednou? Já to nechápu. Nebo ne, serte na to, já to ani chápat nechci...Vorlíček holt začal na starý kolena fetovat. ()

Reklama

Traffic odpad!

všetky recenzie používateľa

Radši zůstat 300 let po škole, než mít za úkol na tohle napsat recenzi! Takřka nesnesitelná ukázka jakési kameňákovské narace, kdy je film spíš sledem neprovázaných scén, mezi nimiž navíc naprosto zmateně přestřihává, a k tomu všemu je tu vlastně v hlavní roli Bohdalová. Nejhorší je, že ten film jako pohádka rezignuje i na vyjadřování pozitivních hodnot, a když už se nějaké ty negativní snaží jakoby démonizovat, tak je přitom sám jejich ztělesněním. Hnus. ()

dex2man odpad!

všetky recenzie používateľa

Kvůli nesmyslné snaze nacpat do filmu co nejvíce nepovedené CGI za každou cenu se zapomnělo na vše ostatní. Od režie, přes scénář až po neherecké nevýkony.. Uši trhající, hloupé dialogy, bezduché, rádoby komické digitální postavičky a toporní herci předvádějí amatérské výstupy, aby bylo dosaženo maximální úrovně trapnosti. Přiznám se, že jsem nedokoukal ze strachu z milostné scény mezi Bohdalovou a Somrem, byla totiž na spadnutí. S politováním musím konstatovat, že česká pohádka je mrtvá a Saxana 2011 jí zarazila do rakvičky pořádný hřebík:( ()

Segrestor odpad!

všetky recenzie používateľa

To bylo vtipné jako kýbl psích hoven. Jako když vezmete kýbl psích hoven a nasadíte si ho na hlavu a teď vám ty hovna tečou na obličeji, padaj kolem ramen, dosedaj na pupek a pleskaj po peršanu z Ikea všude kolem vás. S takovým kýblem plným psích hoven dosáhnete hned vyššího hodnocení na vašem domácím smíchometru a tak se pak dá tato ultimátní triková česká pohádka skvěle zvládnout. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (26)

  • Hraná část filmu se natočila v roce 2007. Následovala triková výroba, která však neodpovídala požadavkům režiséra a producenta, a tak se po revizi celého projektu zadala kompletní výroba trikové tvorby studiu Qbone, vítězi tendru. Triková výroba započala v polovině roku 2010. (ČSFD)
  • 3D animace prostupuje až 60 % celého příběhu. (hippyman)
  • Na Saxaně pracovalo 20 animátorů. Triková část filmu byla realizována v průběhu 1 roku. (M.B)

Súvisiace novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (viac)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (viac)

Reklama

Reklama