Reklama

Reklama

Jeulgeoun insaeng

  • Južná Kórea 즐거운 인생 (viac)

Obsahy(1)

Po smrti frontmana Sang-wooa se staří přátelé ve středních letech rozhodnou vrátit do mladých let a obnovit svou dlouho rozpadlou rockovou kapelu, která pro ně ve studentských časech tolik znamenala. (hunty)

Recenzie (21)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá hudobne ladená komédia. Má celkom dobrý príbeh o mužovi v stredných rokoch, ktorý žije úplne obyčajným životom a navyše stratil prácu, no po smrti svojho dávneho priateľa sa rozhodne znovu dať dokopy rockovú kapelu z čias strednej školy, na čo ale potrebuje aj dvoch ďalších priateľov, jej bývalých členov. Všetci už síce majú svoje životy, ale chýba im oživenie a tak súhlasia, pričom sa pripojí aj syn zosnulého priateľa, ale čakajú ich aj rôzne komplikácie. Spracovanie je na tom dobre, síce táto tématika o mužoch v stredných rokoch, ktorí si potrebujú splniť dávny sen si ma sama o sebe nedokáže získať, ale v kombinácii s manželskými krízami každého z nich to získa ten správny náboj. Určite sa nejedná o nič výnimočné, niečo podobné a aj v podobnom prevedení sa už dalo vidieť viackrát, takže tu ani nemá čo prekvapiť, ale už po chvíli to získa takú príjemnú atmosféru, ktorá sa filmu aj väčšinu času drží, nenašiel som tu žiadne slabé miesta, len viac, ako to hlavné, teda osud hudobnej skupiny ma zaujímalo vyriešenie vzťahov s manželkami a hlavne som sa po celý čas najviac tešil na neskoré príchody hlavného hrdinu a reakcie jeho manželky. Čo sa týka žánrov, tak je to presne bežný štandard, príjemný film občas ladený viac do komédie, aj keď v tomto prípade skôr atmosférou, inak nejaké samostatné vtipné scény tu ani moc nie sú a občas zase viac do drámy a samozrejme s niekoľkými hudobnými číslami, ktoré ma sami o sebe moc nezaujali, toto nie je práve môj štýl, ale pre potreby filmu to svoj účel splní. S hereckým obsadením som spokojný, Jung Jin-Young v hlavnej úlohe, ktorý bez problémov zvláda všetky typ úloh a tu si ma získal rovnako, bavili ma aj všetci zvyšní členovia kapely a z vedľajších postáv chválim hlavne rodinu hlavnej postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, všetko funguje presne tak, ako aj má, atmosféra, humor, dráma, tu nemám žiadny problém. Takže síce kvôli tématike Happy life určite nepovažujem za nejaký klenot, ale aj tak je to taký sympatický film, ktorý dokáže zdvihnúť náladu. 75% ()

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Z hlediska asijské kinematografie zůstává Happy Life pouze obyčejným filmem, který proplouvá před mýma očima tak nějak bez většího nápadu a atmosféry. Rozhodně není špatný a tematicky je pro mě hodně zajímavý, nicméně asi byl víc po přečtení obsahu, než po skončení filmu. To podobně rockově se tvářící Fish story je zdaleka o něčem jiném. Vždyť ten song zachránil svět. 6/10 ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak po dlhsej dobe som natrafil na neskutocne pohodovy Korejsky film. Pritom prekvapivo film obsahuje aj dost vaznu liniu a behom prvej polhodiny mi do smiechu rozhodne nebolo. Ani potom som sa vylozene nesmial (snaha o prizemne vtipy za kazdu cenu tu nastastie absentuje), ale s pribudajucimi minutami film posobi velmi povzbudivo a ukazuje, ze aj ked prechadzate nelahkym obdobim v zivote, tak sa netreba nikdy vzdavat a vzdy je cas pokusit sa splnit si svoje sny. Uplne bezchybne podané to nebolo, ale kaslem na to a tentoraz nebudem nic kritizovat. Nadsenych 8/10. Po druhom pozreti zvysujem na jasnych 10/10. Uz davno som nevidel film, ktory by tak dokonale zlepsoval naladu. ()

Dragoni 

všetky recenzie používateľa

I přes nutnou dramatickou složku v první polovině filmu se jedná o příjemnou feel-good komedii o třech mužích středního věku, kteří chtějí vrátit staré dobré časy a obnovit svoji starou kapelu. Jestli takhle vypadá krize středního věku, tak se mám na co těšit. Garážová bez-aparátová scéna je prostě perfektní. 80% ()

Cracker 

všetky recenzie používateľa

Mám chuť si to pozrieť znovu a znovu :) Výborný film o kapele ktorá sa nevie vzdať svojho snu a aj napriek pokročilému veku, rodinným a finančným problémom dokazujú že s nezlomnou vôľou sa dokážu dostať všade tam, kam chcú ! Hlavný gitarista mi neskutočne pripomínal Micka Jaggera a zjavne si toho všimol aj režisér a použil to vo filme. Film je veľmi osviežujúci, vtipný má schopnosť dramaticky zlepšiť náladu a dokazuje že aj J-Rock stojí za vypočutie. Ja osobne, som chcel pri poslednej skladbe vstať a začať skákať do rytmu. Active Volcano rooooocks :) ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama