Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake hororu z roku 1974. Film vypráví příběh chlapce, který byl svou matkou zneužíván a zamykán v podkrovní místnosti jejich domu. Jeho matka zabila z nenávisti jeho otce a začala žít s milencem, který nebyl tak schopný, jak se zpočátku zdál. Matka si tedy našla nového milence – svého syna, kterému porodila dceru a všechnu svou lásku nasměrovala směrem k ní. Billy dlouhá léta trpěl jejím nezájmem až ji spolu s milencem brutálně zavraždil. Vše se událo před patnácti lety v domě, v němž nyní oslavuje Vánoce skupinka kamarádek. Slušně znuděná děvčata se začnou probírat k životu ve chvíli, kdy je z vánočního klidu vytrhne nejprve několik obscénních telefonátů... později začne jedna za druhou mizet..během noci zjišťují, že se jen těžko dožijí příštího rána... To je pouze začátek obrovské krvavé hrůzy, která je v tento slavnostní večer čeká... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (211)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Na podobný námet, ako bol originál z roku 1974 bol napísaný odlišný scenár, ktorý má oproti pôvodnému snímku nemálo zmien a tak sa javí skôr ako pokračovanie než remake. A tým, ktorým verzia spred takmer 40 rokov nechutila z dôvodu toho, že sa zameriavala viac na príbeh a postavy ako na kolotoč nechutností, je predstavený klasický, krvavý ( a celkovo vynikajúci ) slasher. ()

giallo 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film má jeden vážný problém, a sice že jde o remake nedostižných Black Christmas z roku 1974. Pokud se divák znalý originálu od toho odprostí a nechá se bavit solidním slasher kousekem může to fungovat. Pokud ne nech si od mého hodnocení odečte 2*. Já jsem se bavil i přes velkých obdiv a úctu k originálu... ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Pár dievčat zo sesterského spolku oslavuje Vianoce a v zápätí z psychiatrického ústavu ujde nebezpečný pacient, ktorý býval práve tam kde je sesterský spolok. Potom sa ukazujú spomienky na minulosť a na toho pacienta Billiho a jeho dcéru či sestru Agnes. Je to taká priemerná teen vyvraždovačka z príbehom ktorý nie je ničím výnimočný a preto nemá ani čím prekvapiť. Zdá sa mi aj zmetený a chaotický. Ale sú tu dve pozitíva a to jedna je v herečkách už sa mi dlho nestalo,že v jednom filme bolo toľko pichaťelných rošteniek ako pravé v tomto filme a za druhé vraždy boli prevedené kruté, bezcitne a skoro všetky bolo aj vidieť. Ale to asi tak všetko čo môže tento film ponúknuť, tie trápne scény ktoré sa miesili z tuposťou hlavnej postavy ma utvrdili že originál je lepší. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Sám se sobě divím ale já se neuvěřitelně bavil, příběh je sice kopie 100+1 slasher, ale to nemění nic na tom že jsem se bavil, mám pro vánoční horory slabost. Originál je sice originál a ani to není tak dobré jako Silent night deadly night, ale je to prostě zábava, navíc scény z minulosti mě fakt potěšily, takhle kdyby vypadaly moderní remaky tak jsem spokojen. Ale je to věc názoru. Jediný co mi vadilo byla smrt Winsteadový kterou mám celkem rád, škoda jí:-) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý horor. Má dobrý príbeh o skupine dievčat, ktoré trávia vianoce v jednom mestskom rodinnom dome, pričom netušia, že v ňom pred rokmi býval chlapec, ktorý kvôli svojej tyranskej matke vyvraždil svoju rodinu a skončil na psychiatrii, ale teraz sa mu podarilo uniknúť a chce sa vrátiť do svojho rodného domu. Spracovanie sa mi páči, síce celé to pôsobí až neskutočne hlúpo a už samotné základy zlyhávajú na úplných nezmysloch, takže logika sa tomuto filmu vyhla poriadnym oblúkom, ale tu to až tak nevadí, film je mimoriadne krátky, stále sa niečo deje a celkovo sa na to pozerá dobre. Veľký priestor tu má aj minulosť vraha, v ktorej je zaujímavo zobrazené hlavne jeho detstvo, takže sa tu je stále na čo pozerať. Samotných hororových scén je tu dosť a som aj s nimi spokojný. Toto je presne taký typ vyvražďovačky, v ktorej sa ničím zbytočne moc nepreháňa, krv je tu len na to, aby nejaká bola, aj po stránke drsnosti sa film drží dosť pri zemi a to mi v tomto subžánri vyhovuje, hlavne, že úmrtia prichádzajú približne v pravidelných a nie moc dlhých intervaloch, až záverečná dvadsaťminútovka je už akčnejšia, takže zabitých je tu dostatok a potešia aj niektoré slušné momenty. Najviac ma zaujal úvodný útek z psychiatrie, záverečná fáza, ale celkovo sú úmrtia dostatočné. Ale po zvyšných hororových stránkach tento film vôbec nefunguje, hlavne ma mrzí, že sa berie až zbytočne moc vážne a pritom na to nemá ani omylom, nemá hororovú atmosféru, napätie je maximálne nefunkčné a mnohé scény, napríklad spojené s voyerizmom pôsobia až príliš lacne. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale nie kvôli tomu, že by dokázalo zaujať svojou profesionalitou, ale prakticky celé ženské obsadenie je tvorené známymi tvárami z mnohých podobných filmov, pričom najviac ma potešila Mary Elizabeth Winstead. Réžia ma síce nesklamala, štandard na rutinnú teenagerskú vyvražďovačku si splní, ale všetko navyše jej vôbec nevyšlo, ale aspoň technická stránka je na tom dobre. Čierne Vianoce je až dokonalo tupý film, v ktorom množstvo vecí nefunguje, takže nízke hodnotenie ma ani trochu neprekvapuje, ale napriek tomu ja hodnotím dobre, dostal som vyvražďovačku, ktorá je svižná, má dostatok zabitých, príjemné obsadenie, slušný vizuál a ako bonus aj príjemnú atmosféra vianoc, čo sa prejaví aj pri viacerých úmrtiach a toto som presne od tohto filmu chcel. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 72%. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Kristin Cavallari odmítla roli Kelli. (Stocki)
  • V traileru je možné všimnout si několika scén, které se ve filmu nakonec neobjevily. Vystřižené sekvence měly být součástí "unrated" verze, která ale nebyla nikdy vydána. (Dlee)
  • Původní název byl Bloody Christmas. (JasonIX)

Súvisiace novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (viac)

Reklama

Reklama