Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý vystudovaný právník Hyun-woo je šťastně zamilovaný. Se svou přítelkyní Min-joo plánují svatbu. Bohužel Min-joo tragicky zahyne, když se nešťastnou náhodou zřítí nákupní středisko. O několik let později se k mladíkovi dostane deník, který napsala jeho snoubenka. Je zde popsána jejich svatební cesta. Hyun-woo se rozhodne tuto cestu podniknout sám. Narazí však na dívku Se-jin, která má naplánovanou stejnou trasu. (-Rastaman-)

(viac)

Recenzie (14)

May 

všetky recenzie používateľa

V podvecer 29. 6. 1995 se vlivem spatne statiky a nekvalitnich materialu zritilo jedno z nejvetsich obchodnich center tehdejsiho Seoulu - Sampung-baekhwajeom. Vsech pet pater se behem mene nez dvaceti vterin sesulo na temer 1500 lidi, kteri byli tou dobou uvnitr. Katastrofa si vyzadala pres 500 obeti a dalsich 937 lidi bylo zraneno. Svet pozdeji obletla jak zprava o zachranene korejske herecce Pak Seung-hyeon, ktera bez jidla a piti vydrzela nazivu celych 17 dni zavalena pod troskami budovy, ale take vypoved pani Ha, ktera v obchodnim centru v prizemni casti provozovala obcerstveni. Celou udalosti byla velmi poznamenana, pri sebemensi vzpomince na to, co prozila, propukala v plac a vzlykot a projevovala znamky paniky. ~ Ve svetle techto udalosti vzniklo Kaŭllo, milostny pribeh o hledani smireni. (skutecna udalost, ne obsah filmu)9/10 ()

Brandon 

všetky recenzie používateľa

Na korejských filmech obdivuji umění balancovat na pomezí mistrovského podání silného příběhu plného extatických emocí a citobolného kýče, který se pokouší diváka jen vydírat. Bohužel, Dae-seung Kim to s Gaeullo přepískl, nádherné scenérie jsou ve stínu nechutně přeslazených keců a prázdného příběhu. Vzpomněl jsem si na nedávno shlédnutý obdobný P.S. Miluji Tě. Nesrovnatelné zážitky. ()

Reklama

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Film pěkně natočený (zvláště venkovské scény) s kvalitní obsazením (Eom Ji-won a Yoo Ji-tae), ale to je asi tak vše, příběh mě tedy moc nezaujal, nechalo mě to naprosto klidným a dávám za pravdu uživateli Brandon, ten to vystihl přesně. Jediné, co se mi líbilo byla scéna před koncem v kavárně, jinak nic moc. Je to škoda, docela jsem se na tohle těšil, ale ouha. Navíc Kim Ji-su je mi nesympatická. Za mě 45% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená romantická dráma z juhokórejskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladom právnikovi, ktorý plánuje so svojou priateľkou svadbu, ale všetko zničí katastrofa, zrútenie obchodného centra, v ktorom sa práve nachádza jeho priateľka počas čakania na neho. Keď mu po rokoch, ktoré ho zmenili nevyjde jeden prípad a dostane nútené voľno a navyše mu jeho bývalý nádejný svokor odovzdá denník jeho lásky, ktorý popisoval ich spoločnú svadobnú cestu, rozhodne sa všetky vypísané miesta navštíviť. No keď sa na nich začne stretávať stále s tou istou ženou, uvedomuje si, že musí mať s jeho láskou niečo spoločné. Spracovanie sa mi páči, úvodná fáza je výborne podaná a dostatočne zoznámi so zamilovanou dvojicou, aby sa im dalo fandiť, čo je ale čoskoro narušené katastrofou, následná časť odohrávajúca sa po rokoch ma moc nezaujala a je dlhšia, ako by mala, ale zase ani zlé to nie je, no keď už začne hlavný hrdina navštevovať všetky tie miesta, čo našťastie tvorí väčšinu filmu, tak sa je skutočne na čo pozerať, tomuto už prakticky ani nemám čo vytknúť, navštevujú sa veľmi pekné miesta, takže ma to zaujalo aj po tej cestopisnej stránke, ale prvoradé sú samozrejme postavy, skvelo sa pozerá na cestu hlavného hrdiny, no ešte viac ma zaujala žena, ktorá ich navštevuje tiež, skvelo zvládnuté sú aj ich spoločné scény a našťastie aj celé vyriešenie tejto záhady je výborné, tu sa skutočne nedá nič skritizovať. A k tomu ešte tá vydarená záverečná scéna. Herecké obsadenie je perfektné, skvelý Yoo Ji-Tae v hlavnej úlohe, Kim Ji-Su v úlohe jeho lásky, no tá tu pochopiteľne nemá až tak moc priestoru, ale aj tak si ma viac získala Uhm Ji-Won, ktorá je tu po všetkých stránkach dokonalá, či už postavou alebo aj hereckým výkonom, fandil som jej od prvej chvíle. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, Kim Dae-Seung odviedol skvelú prácu, no to ma ani neprekvapuje, keďže už jeho debut považujem za jeden z najlepších žánrových filmov vôbec. Ja som veľmi spokojný, síce plné hodnotenie nedávam, za to môže hlavne tá slabšia časť medzi katastrofou a hlavnou fázou, ale je to nadmieru vydarený film. Nechýba mu originalita, je skvelo vymyslený, zahraný a aj natočený. Rád si to pozriem znovu. 80% ()

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Dramatické, romantické, bolestivé, plné vzpomínek, neštěstí kontrastující s krásnou přírodou, porozumnění, smíření se s osudem. Moc pěkné to bylo. Tragický příběh o nešťastné smrti snoubenky Min-joo a setkání se s osobou, která byla v osudovou chvíli ve stejném čase a stejném místě s milovanou osobou. Následuje porozumnění, smíření, výčitky. Vše je doprovázeno a střídáno s korejskou krajinou a popisem cesty Min-joo. "Na konci cesty vyroste v srdci krásný les." ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama