Reklama

Reklama

Philip Sauvage (Jean-Claude Van Damme) bol počas operácie Púštna búrka vojakom špeciálnej jednotky. Teraz je najatý na ochranu bývalého svetového šampióna v ťažkej váhe Waynea Barclayho (Razaaq Adoti). Barclay, z ktorého sa medzičasom stal zámožný podnikateľ, sa i so svojou rodinou ocitol v nebezpečenstve. Z väzenia práve prepustili bývalého rapového kráľa a gangstra, ktorý sa chystá Barclaymu pomstiť za to, že ho pomohol dostať za mreže. Riziko je vysoké, a preto Sauvage starostlivo zostaví tím mladých bojovníkov a bývalých vojakov, aby mu pomohli. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (131)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Mam rad Sheldona Letticha ako scenaristu, lebo pise take sentimentalne pohodove filmy. Tentokrat si napisal taku beckovu variaciu na Osobneho strazcu v drsnom gangstra negerskom prostredi, co by ine filmy pochovalo, ale tentoraz väcsina tych negrov je celkom v pohode. Az na prehnaneho zaporaka, ktory je taky megadrsny az je k smiechu. Horsie je to u Letticha s reziou. Pokial nebol kryty nejakym schopnym pomocnym reziserom, tak akcia v jeho filmoch za vela nestala. A to je aj tento pripad a naviac je jej strasne malo. Je tu len par priemernych prestreliek a 3 tuctove bitky. Z toho 2 ma Van Damme a nepredvedie v nich absolutne nic zaujimave. Vlastne predvedie dost vyrazny podpriemer zo svojich schopnosti. Pôsobi tu dost staro a znudene, skoro jak zbity pes. Nastastie mam psov rad, takze mi ho bolo luto a ta romanticka linia v pohode funguje, takze vysledok je pozeratelny priemer so slabymi akcnymi scenami. S lepsou akciou a trochu kratšou stopazou to mohlo stat za to. 5/10. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Van Damme by měl zvážit, jestli se místo herectví nebude věnovat profesionálnímu hraní pokeru. Jeho poker-face, kterej dokázal udržet po celou dobu bez ohledu na to, co se dělo, by odrovnal kdejakýho zkušenýho pokerovýho hráče (problémy by nastaly asi jenom v případě, kdyby si naproti němu ke stolu sednul Seagal). Příběh je klasickou Van Dammovkou, takže scénář s aspirací na Oscara nečekejte. Ale je pravda, že čas od času i nějakej ten jednodušší příběh přijde vhod, hlavně, když si chce člověk trochu oddychnout a nad filmem (moc) nepřemejšlet. Technická stránka věci je kupodivu obstojně zvládnutá, což je menší plus. Když k tomu přidám sympatickou čokoládovou Vivicu A. Fox dostanu se nakonec na dvě hvězdy. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Po dlhej, kur*vsky dlhej dobe som si konečne pri Van Dammeovi poriadne oddýchol. A som rád. Aj keď sa síce nevrátil v takom jasnom svetle ako Stallone. Nenáročný scenár, pekné strielačky, pár vychytených hlášok a scéniek, sexy babes a imho sa podľa mňa jedná o jeden z naj vandammeoviek vôbec. Neveril som, že sa mu to v novom tisícročí ešte vôbec podarí, ale svaly z Brusselu na to ešte rozhodne majú. Fightový súboj tiež vyzeral do budúcna nádejne. 80%. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

No, tento film mě radost neudělal, akční scény katastrofálně natočené, příběh nezajímavý a ani Van Dammova charisma tento film nedokáže zachránit. Sheldon Lettich šlápl ve všem vedle, jak ve výběhu hlavního záporáka, tak v celkovém zpracování. Místy film paroduje sám sebe a dialogy jsou většinou naprosto amatérské. Mírná uspávačka, kterou hodnotím 1 hvězdičkou... ()

#47 

všetky recenzie používateľa

No nehrát v tom Van Damme, tak to spláchnu někam hodně hluboko, ale pořád mám pro tohohle borce slabost a jak se říká stará láska nerezaví. Bohužel poslední dobou jeho filmy vypadají tak, že víc střílí než kope, což je trochu mimo jeho starou image. Elita armády je tak trochu příběhem plným akčních klišé, až se z ní občas stává nechtěná komedie (záporák míří Xkrát na někoho z klaďasů pistolí, ale než se vykecá, tak mu to někdo překazí atd.). Všechno je zde až nechutně předvídatelné a nezvykle tady Jeanovi chybí milostná scéna. Fanoušky JCV tento snímek neurazí, ale pro běžné publikum je to prachobyčejný akční brak. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama