Reklama

Reklama

Shakugan no Shana

(seriál)
  • Japonsko Šakugan no Šana (viac)
Japonsko, (2005–2012), 30 h (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Jašičiro Takahaši (kniha), Jašičiro Takahaši (komiks)

Hudba:

Kó Ótani

Hrajú:

Rie Kugimija, Satoši Hino, Ajako Kawasumi, Kendži Nodžima, Micuo Iwata, Akeno Watanabe, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nanae Kató, Šizuka Itó, Hitomi Nabatame (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(72)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v japonském městě Misaki. Hlavním hrdinou je čerstvý středoškolský student Sakai Yuuji, chlapec, který si myslí, že jeho život je a bude stejný jako životy milionů dalších teenagerů. Ještě ale neví, že se stane součástí dimenze, jež pokrývá náš svět, Guzy. Při zpáteční cestě ze školy se zrovna ne moc příjemně seznámí s příšerami zvanými Rinne a další hlavní postavou Shanou, která ho zachrání. Ta mu vysvětlí krutou současnost ohledně našeho světa a navždy změní život nejen jemu, ale i jeho dalším spolužákům a především sobě. (Kaori)

(viac)

Recenzie používateľa arctican k tomuto seriálu (3)

Shakugan no Shana (2005) 

Shakugan no Shana! ANO, ANO, ANO!!!!! Zase raz som si našiel anime, ktorý je fakt pecka a páči sa mi :D Už na začiatku sa "naštartoval" a postupe sa aj zlepšoval aj vyvíjal. Určite je tu podobnosť s inými powers/action/romance anime ale to je už v podstate klasická "šablóna", ktorá aspoň u mňa neomrzí (ztatiaľ :D). Každopádne je to fakt dobré už sa teším na 2. sériu. Jediné čo by sa tom udalo vitknúť je možno animácia a grafika, ktorá sa avšak stále drží minimálne na priemery ale treba brať do úvahy, že táto 1. séria vznikla v roku 2005. Za mňa to má 5/5* ()

Second (2007) (S02) 

Shakugan no Shana 2 -> dopozerané. Stále super aj keď prvá polovička 2. série potrápila tým, že v nej ide iba o vzťahy medzi jednotlivými postavami, no našťastie už od cca 11 časti sa to zase vráti k akcii a tentoraz je to dalo bysa aj povedať o čosi intenzívnejšie než v prvej sérii, no naozaj akým "štýlom" to odpálila 2. poovička 2. sérii vynahradzuje tú polovičku prvú :D Teraz sa už len neviem rozhodnúť či začať pozerať tretiu sériu alebo "sériu" s názvom S (keďže S vyšlo pred 3. sériou) Tak či onak aj 2. séria má u mňa 5/5* ()

Final (2011) (S03) 

Shakugan no Shana III (final)!!!! Hneď prvý diel ma nasral s tým čo tam "leakli" no ešteže to "fixli" a skončilo tak ako som myslel/chcel!!!! Už len pre tento dôvod dávam hodnotenie aké dávam. Čo sa týka kvality, tak musím povedať aj keď sa mi to ako anime páčilo že 3. séria o dosť zaostáva za 1. alebo 2. sériou. Najväčšie zlo, ktoré tu bolo je, že to začína byť všetko také čím ďalej tým menej prehľadné a preplácané (hlavne ku koncu). Objavuje sa tu dosť veľa nových postav, ktorých postoj, zmysel nie je niejako vysvetlený, proste prišli. Na druhú stranu v 3. sérii sa ta akčnosť "vyšantí" do nepríčetna , v podstate je to celý čas akcia-akcia-akcia, čo nie je na škodu, no bohužiaľ s tým prišli aj momenty kde sa to dostalo do bodu kvantita>kvalita. No ako som na začiatku nič zo záporov mi nezabráni dať aj 3. sérii 5/5* (mám pocit že teraz si na chvíľu radšej nič ďalšie nepozriem nech sa to vo mne "uloží", pretože nerád by som bol sklamaný z ďalšieho anime, ktoré by nemuselo byť také dobré a "vzrušujúce")!!! ()

Reklama

Reklama