Reklama

Reklama

Adamove jablká

  • Česko Adamova jablka (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Odsúdený neonacista Adam prichádza na faru, aby tam vykonával verejnoprospešné práce. Od farára Ivana dostane za úlohu upiecť jablkový koláč z jabĺk zo stromu, na ktorých si  pochutnali vtáky i hmyz. Kým Ivan to vníma ako božiu skúšku, Adamovi na výsledku nijako nezáleží a namiesto toho rozmýšľa, ako by z fary čo najrýchlejšie dostal. Čoskoro však zisťuje, že s farárom niečo nie je v poriadku. Ivan jedného dňa na fare odpadne a Adam sa od lekára dozvie prekvapivú správu. Hoci spočiatku netúžil po ničom inom, ako faru čo najrýchlejšie opustiť, napokon ho okolnosti donútia ostať. Kolotoč nevšedných udalostí sa roztáča čoraz rýchlejšie. Skúša Adama diabol, alebo je to samotný Boh? (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (668)

nunka 

všetky recenzie používateľa

Absolutná filmárska dokonalosť, ktorá vo mne vzbudila rozličné myšlienkové pochody a naložila riadnu lekciu z viery. Idealizmus versus realizmus, pár podivných figúriek a výborne rozohraná tematika boja dobra a zla, dotiahnutá do maximálneho detailu, miestami s magickým prevedením - na túto kombináciu mám jednoducho slabosť. Filmová lahôdka. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Naprosto nedoceněná, přehlížená perla. Dívám-li se na film, podvědomě, ať chci, nebo ne, mi běží hlavou: tohle bych udělal jinak, tohle je podle mne zbytečné, tady to bych udělal přesně tak... U tohoto filmu mám jediný pocit: tohle bych nikdy nedokázal. Dělat si srandu z neonacismu stejně jako z rakoviny nebo z mentálního postižení dítěte, zůstat nad věcí, nebýt nevkusný, vést příběh přes zvraty, které nejsou uvěřitelné, ale přitom přimět diváka jim uvěřit, protože jim uvěřit chce, a spousty spousty dalších nádher - to je kumšt. ()

Reklama

RHK 

všetky recenzie používateľa

Vynikající dánské drsné drama mixované ve správném poměru s černým humorem. Tak úžasně pozitivní myšlení jako v případě těžce zkoušeného faráře jsem ještě nikde neviděl. Politika "nastav druhou tvář" při kontaktu faráře se sociálními vyvrhely je zde hnána do samé krajnosti, ale o to větší účinek má film na postavy i na mne jako diváka. Adamova jablka neustále balancují na hranici reality a absurdní iraciálnosti, ale zásluhou geniálního scénáře ji dokáží nepřekročit, přitom filmové prostředky použité k bitvě mezi zlem a dobrem jsou velmi zajímavé (vrány, červi, bouře, nacisti a další Jobovy zvěsti). Skvělý zážitek. Trailer: http://www.csfd.cz/film/221085-adamova-jablka/videa/ ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Tak nekompromisný mix som už dávno nevidel. Tak bezprostredné a trefné herecké výstrelky tiež nie. Z kina odchádzať viac než spokojný-nepamätám. Úžasná vizitka dánskeho remesla, ktoré stojí pevne na nohách ako najnovší štadión v Kodani. Prelínanie jednotlivých nálad a pocitov ohromuje a divák nevie či sa má smiať, plakať, zamýšľať alebo sa len tak pozerať a nechápať. Škrtám druhú a poslednú možnosť a ručím Vám zato, že pokiaľ tento nejednoduchý svet beriete s rezervou, tak tento výtvor Vás naplní všetkým potrebným a (ako ja) budete odchádzať nadmieru spokojný. Avšak bezpodminečne musíte mať radi čierne odtiene a veriť v...to, čo chcete. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Totálny filmový zážitok, ktorý po dlhej dobre prekopal moju TOP10. Pre tých, ktorí sú ako ja pravidelne ukoliebavaní istou schématickosťou Hollywoodskych prefabrikátov, je tento Dánsky počin ideány spôsob ako si uvedomiť, že film ako umenie nepozná tvorčie hranice. Silná, ovorená, úprimná, kritika. Klinec po hlavičke. Dokonalé aj po formálnej stánke (na nočnú búrku v kostole nikdy nezabudnem). 100% ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • Film Adamove jablká sa natáčal v dánskom mestečku Fåborg. (MikaelSVK)
  • Podle filmu o filmu na DVD měly být vrány zobající jablka původně ztvárněny pomocí počítačové animace, než se ukázalo pár Čechů se "zásobami" trénovaných vran, s jejichž pomocí se pak scény v klidu a za minimální náklady natočily. Na filmu se tak podílela i česká společnost Fauna a Film Praha. (akisha)
  • Zábery, kde vrany lietajú okolo stromu, pochádzajú z filmu Vtáci (1963). (Fejpof)

Súvisiace novinky

Severská filmová zima - 15 filmů v 7 městech

Severská filmová zima - 15 filmů v 7 městech

04.02.2013

Sjednocujícím prvkem českého a severského filmu je obdobné společenské a kulturní klima. Severské filmy však nabízí výrazně odlišný přístup ke zpracování tématu. Ten se vyznačuje především… (viac)

Severská filmová zima

Severská filmová zima

29.01.2011

Na měsíc únor připravil Severský filmový klub další festivalovou přehlídku zaměřenou na filmy skandinávských tvůrců: SEVERSKOU FILMOVOU ZIMU. Cílem akce je nabídnout českým divákům filmy z produkce… (viac)

Reklama

Reklama