Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Z zalobcu jsou tu neschopni panaci a jedina vec na ktere stala obhajoba, byla rodinna soudrznost a rodinne hodnoty. Jelokoz se cely pribeh odehraval v soudnim prostredi, ocekaval bych od toho zanru DRAMA trochu vice. Nastesti to cele neni brano az tak uplne vazne a pan Lumet z tohoto soudniho procesu udelal naprosto ucelovou soudni maskaradu a tim vypichl na nastenku zanru vice tu komedialni stranku a nabidl nam odlehceny naprosto jednostranny pohled na tuhle vice nez 600 denni tahanici. Filmarsky to neni nikterak oslnujici, ale ono uplne staci videt Vin Diesela v obleku :-) ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

SOPRANOVCI+KOKAIN Vin Diesla som si ako (asi väčšina jeho fandov) obľúbil ako drsného hláškara, ktorý svojou charizmou robí z béčkových projektov "čosi viac". Ale rovnako som si pamätal jeho scénu z Vojaka Ryana a že dôvod prečo si ho Spielberg vybral, určite neboli svaly. V tomto filme Vin naplno prejavil svoju "hravosť" a polokomickú figúrku gangstra Jackieho naplňuje životom. Rovnako ako je sympatická jeho postava porote, je Dieslovo herectvo sympatické divákovi. Napriek tomu, že ide "len" o ďaľší (kvalitný) film o súdnom procese, je podaný vtipne a pri tom dostatočne vážne. Ak sa niekomu zdalo, že Vinove projekty su primálo "poctivé", tu je dokonalá ukážka solídneho filmu aj pre "náročnejšieho" diváka... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nenudil som sa, ale na druhú stranu som videl aj lepšie drámy zo súdnej siene, dokonca aj S. Lumet má na konte jednu takú čo sa mi páčila viac - Rozsudok (1982). Snímok ma nedokázal výraznejšie zaujať dialógmi, napätím, dejovou linkou (hlavne mimo súdnu sieň) a ani pocitovo. Stačilo to len na dobrý pocit. Jediné čo v tomto smere trocha prevyšuje bola dvojka hercov Diesel - Dinklage. Mám na mysli hlavne ich vzájomný dialóg a samostatné rečnenie v súdnej sieni. Jeden do toho vložil rozum a ten druhý vlastne tiež, ale pridal aj zábavu. 65/100 ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

I WAS RAISED WITH A DIFFERENT KIND OF LOYALTY! Mno Vin Benzin mě moc nepřesvědčil. Přijde mi, že by se možná do té role hodil, ale scénář je prostě nijakej. Vím, že je to podle skutečnosti a tak a mám rád filmy ze soudnictví, protože jsou většinou moc napínavý, ale tady se dvě hodiny plácají kecy o rodině a žádný pořádný vyvracení důkazů se nekoná. Jackie je rádoby vtipnej a vůbec se nedivím, že mu Nick chtěl vyříznout srdce. YOU SAY MY NAME AGAIN, I'LL CUT YOUR FUCKIN' HEART OUT! ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Klasik Sydney Lumet se vydává na pole soudního a ukazuje nám skutečný příběh mafiána, který se nejdelším soudním procesu všech dob rozhodl obhajovat sám. Lumet vsadil na akční hvězdu Vina Diesela, který poprvé nejen, že nasadil vlasy ale dokonce doopravdy hraje. Poprvé ve filmu nikomu nedá pěstí, nikoho nezastřelí a po celou dobu nosí věci s dlouhým rukávem ale je to překapivě dobře, protože si v roli vede velice dobře. Film neskrývá žádné nečekané zvraty ani výrazné napětí ale žánr soudného dramatu podává odlišně než konkurenční klasiky a hlavně po celou dobu nenudí, což je v rámci žánru obdivuhodné. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama