Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Reklama

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě kvalitní. Nafťák v téhle "one-man show" obstál a dokázal tento film utáhnout na svých širokých zádech. Samozřejmě, že mu zdárně sekundoval Sidney Lumet, který dokázal navodit tu správnou atmosféru a uhlídat si jak komickou (hlavně díky Dieselovým hláškám u obhajoby) tak i dramatickou stránku příběhu. Sem tam byl sice dost špatný střih, který narušoval kontinuitu příběhu, ale tento neduh nebyl naštěstí zas tak častý, takže srazim jenom jednu hvězdu. . . ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím slabšími 4*. Příběh je sám o sobě zajímavý, což je podmíněno i puncem skutečných událostí, které tento snímek zpracovává. Někdo možná závěr dopředu odhadne, ovšem jisté pochybnosti, jak vše dopadne, tam jsou, takže i tohle shledávám jako velké plus. Vin Diesel hraje skvěle - nikdy bych nečekal, že se dokáže ujmout i takové role, protože jej neustále vidím jako šílence typu Xander Cage - ale i přesto by mi na roli Jacka DiNorscia pasoval jiný herec. Shrnuto: příjemná podívaná a milé překvapení. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nenudil som sa, ale na druhú stranu som videl aj lepšie drámy zo súdnej siene, dokonca aj S. Lumet má na konte jednu takú čo sa mi páčila viac - Rozsudok (1982). Snímok ma nedokázal výraznejšie zaujať dialógmi, napätím, dejovou linkou (hlavne mimo súdnu sieň) a ani pocitovo. Stačilo to len na dobrý pocit. Jediné čo v tomto smere trocha prevyšuje bola dvojka hercov Diesel - Dinklage. Mám na mysli hlavne ich vzájomný dialóg a samostatné rečnenie v súdnej sieni. Jeden do toho vložil rozum a ten druhý vlastne tiež, ale pridal aj zábavu. 65/100 ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama