Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (182)

maxxxim odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto je ten najväčší zmrd spomedzi "filmov", ktorý som doposiaľ videl. Hlavný hrdina by sa mal bez pochýb premenovať na Kundo Becker. Jedna iracionálnosť striedala druhú takou rýchlosťou, že po 5 minútach bolo vymaľované a čo sa týka môjho názoru hotovo. Bola to urážka najsledovanejšej hry na svete v takom merítku, že by som neváhal osloviť exekutívu FIFA a požiadal ich o pomoc pri stiahnutí tohto bludu z obehu. Po pokutovom kope dojde k odkopu z vlastnej 16 na súperovu, kde medzitým dobehol pacient, ktorý má loptu za chrbtom a zrazu ju dáva z najoptimálnejšieho uhla do sitka, ach bože aké nereálne. Český dabing priateľky hlavného hrdinu bol celkom zvládnutý, pripadalo mi to ako keby ju nahovorila incestná Pocahontas. Emócie kožené sťa východonemecké dederonky a tie dialógy dosť nuda. Neviem, či sa podarí niekomu v budúcnu ďalekom budúcnu natočiť niečo čo prekoná toto veľdielo. Trojku by som nepozeral, ani keby ma rezali. Už som videl aj opicu hrať hokej, pobehovať primáta s Cantonom, ale toto ma dostalo na lopatky. Športová dráma to si robia prdel z obyčajných ľudí, pre niekoho možno zábavný kus, ale nebyť obrovskej nutričnej hodnoty v bielych Tesco lupienkoch a horizontálnej polohy náhľadu, asi by som už nebol medzi živými. Tímto by som sa rád poďakoval personálu internátu, ktorí mi vyšiel v ústrety a deň po zhliadnutí mi poskytol jednolôžkovú izbu na zotavenie a prehodnotenie svojich hodnôt. ale bolo dosť môjho názoru, pozrite si to a určite mi dáte za pravdu, že scénarista mal vyfúkanú hlavu ako Čarifuk. ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

V jednotke sa Santi ukázal, zabodoval, príjemne prekvapil (v príbehu aj čo sa týka kvality snímku). Vďaka tomu sa film Goal! dočkal pokračovania, ktoré sa odohráva v španielskej metropole Madrid. Santiho si totiž vyhliadli v bielom balete. Tu musí opäť ukázať svoje kvality a presvedčiť trénera, že na to má. Napriek tomu, že dvojka už nemá takú krásnu (a zároveň aj naivnú) tému o chudobnom mladíkovi, ktorý si chce splniť veľký sen - Santi má už peňazí dosť, napriek tomu má film svoje čaro. Tak ako futbal samotný :-) Uznávam však, že jednotka pravdepodobne viac zaujala širšie publikum, tentokrát je to viac určené pre futbalových nadšencov, čo však mne osobne nevadilo. V snímku je totiž viacero dejových línií, ktoré podľa mňa vôbec nie sú zlé, čiže opäť som viacmenej spokojný. Kuno Becker, Anna Friel, Alessandro Nivola a ostatní nás opäť nesklamú, Kuno sa do tejto roly podľa môjho názoru výborne hodí. No a tentokrát sa nám dostalo ešte viac priestoru pre ozajstných futbalistov (Beckham, Zidane, Raul, Casillas - takáto zostava proste poteší a v niektorých scénkach aj pobaví :-)) No a čo na záver? Dvojka síce za jednotkou v kvalite o kúsok zaostáva, nič to nemení na fakte, že sa mi to fakt páčilo. 4/5 ()

Reklama

tom88 

všetky recenzie používateľa

Pekné pokračovanie prvého Góóólu aj keď o niečo slabšie, jediné čo je lepšie je technické spracovanie a je vidieť viac peňazí v rozpočte aj keď by ma zaujímalo koľko vlastne celkovo stál tento film, pretože som si všimol pomerne často na plátne hviezdy futbalu ako Zidane, Ronaldo, Beckham a ďalší. Tvorcovia sa asi buchli po vreckách. Zábery počas zápasov boli veľmi pekné, prepracované, fakt kvalita. Mnoho scén bolo prehnaných, teda počas zápasov, zvraty na stranu Realu Madrid. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mým snem je bydlet na stadionu Santiaga Bernabéua v Madridu, ale jestli je v tom nějaký problém, tak nepohrdnu ani Allianz arenou v Mnichově, stadionem Giuseppe Meazzy v Miláně, Old Traffordem v Manchesteru či Parkem princů v Paříži. Z výše uvedeného je patrné, že kdyby kamera neopouštěla zelený pažit, tak bych snímku střelil hlavičkou z penalty do šibenice pět hvězd, ale tohle bohužel není onanie nad Realem. Tady se plní výchovný účel, který dává naděje opáleným talentům z nerozvinutých ekonomik na to, že se místo stání ve frontách na sociální dávky mohou stát přeplacenými fotbalovými celebritami. ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Gól 2, vyzerá presne tak ako dvojky vyzerajú. Po napočudovanie vydarenej 1 príde takéto niečo. Musí sa uznať, že sa zabavíte, začínate čoraz viac milovať Gavina Harrisa( aspoň teda ja), čoraz viac vám ale lezie na nervy hlavný hrdina. Je to v podstate zaujímavý príbeh o tom, ako človeku stúpne do hlavy sláva a potom ju nedokáže z hlavy vyliať. Celkovo to bolo dobré, veľmi pekné góly, prijateľný scenár a úžasný soundtrack. Nepriaznivo na mňa pôsobí dĺžka filmu a niektoré výbočky z hlavného deja, ktoré film nadarmo spomaľujú a robia ho viac premýšľacím, ako sme očakávali. Flm Gól si zapíname asi pre futbal a nie pre nejaké rodinné záležitosti hlavného hrdinu.60% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (8)

  • Ve filmu se objevuje hned několik skutečných fotbalistů, mezi nimi hvězdy Realu Madrid Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Iker Casillas nebo Roberto Carlos. (ricky4)
  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama