Reklama

Reklama

Univerzálna upratovačka

  • Česko Univerzální uklízečka (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Walter Goddfellow, dobromyseľný farár z malého britského mestečka Little Wallop, je natoľko zaneprázdnený písaním dokonalých kázní, že si ani nevšíma pomalý rozpad svojej rodiny a flirtovanie manželky Glorie s jej inštruktorom golfu Lanceom. Dokonca ani neregistruje, že jeho nymfomanská dcéra Holly má každý týždeň iného chlapca a jeho ustráchaný syn Petey je obeťou šikany školských bitkárov. Gloria cíti, že jej život sa vymyká spod kontroly. Rozčuľuje ju štekanie susedovho psa, má dosť manželstva bez lásky aj nerozvážneho konania svojich pubertálnych detí. Každú noc prosí o záchranu a zrazu prichádza Grace - milá sivovlasá pani, očarujúca a rozvážna nová gazdiná, ktorá má svoj vlastný recept na vedenie domácnosti a veľmi neobvyklé spôsoby riešenia problémov. Grace sama od seba začne riešiť problémy rodiny Goddfellowcov, kde sa všetko postupne mení k lepšiemu. Lenže za akú cenu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (558)

Sinecod 

všetky recenzie používateľa

Uf, konečně film, kde jsem Rowana Atkinsona nechtěla zašlapat do země! Role vážného faráře mu sedla a konečně jsem si ho mohla hodit i do postavy, kde ze sebe nedělá pitomce (ano, Mr. Beanovi nefandím). Je to hezky anglické, humorné, milé, ne trapné. A Grace, která řeší problémy po svém, jo, ta byla jakože dost dobrá :-) ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

V mojom "mentálnom" archíve to bude tesne pod štyri hviezdičky, pretože z celkového pohľadu ide o štandardnú čiernu komédiu, ktorá ničím príliš neprekvapí, ale na druhej strane sú to práve detaily, charaktery a dokonalá atmosféra anglického zapadákova, ktoré ju robia tak čarovnou. Takže s triezvym úsudkom síce môžem udeliť len 3*, ale aj vďaka špičkovému hereckému triu Rowan, Kristin a Maggie som sa vynikajúco zrelaxovala a vrelo odporúčam ľuďom, čo od komédií nevyhnutne nevyžadujú tony vyžmýkaných vtipov alebo teplý jablkový koláč. ()

Reklama

kinej 

všetky recenzie používateľa

To se mi libí na Britech, že i kýč, respektive průměrný námět, umí kvalitně zpracovat. Romantická komedie, tak dostane vyšší úroveň. Stejný námět by byl v Hollywoodu přetvořen v tuctovou, podprůměrnou, teenagerovoskou a hlavně bezcennou komedii. Ale na ostorvech si potrpí na urřčitý standard. Univerzální uklízečka je toho příkladem. Je kvalitně natočena, ohudebněna a zahrána. Rowan Atkinson zde ukazuje jinou rovinu svého komediálního talentu, není zde za přihlouplého slizouna, ale za přihlouplého sympaťáka. Patrik Swayze je jako úchyl ideální. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Celkom prekvapenie. Ide o pohodovú čiernu komédiu, kde je príjemné vidieť Atkinsona aj v nejakej inej rovine ako len v Beanovi alebo bláznivej paródii. Dosť mi to pripomínalo Kúzelnú opatrovateľku (2005), len s tým rozdielom, že tento film je skôr pre dospelých. Do rodiny prišla upratovačka, ktorá nielen navarí a vyžehlí, ale aj uprace všetky vaše rodinné problémy :) Metódy sú síce drsné a neobvyklé, ale účinné. Samozrejme, v reály by som ich neodporúčal, ale film aspoň posiela do sveta jeden veľký odkaz. Takmer všetky problémy, aj tie v rodine, sa dajú riešiť. Len treba chcieť a skúsiť popremýšľať nad vhodným spôsobom. 70/100 ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Musím pochváliť distribútorov za slovenský názov filmu, naposledy sa tak trafili pri filme Amores Peros – Láska je kurva. Jemný anglický humor, Atkinson a jeho rozhovor s Bohom v kostole pomocou vypínania mikrofónu, alebo Patrick „Dirty Dancer“ Swayze ako golfový zvodca (hlavne keď sa predvedie v tangáčoch) sú super. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama