Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Dan Somers (John Wayne) usiluje nejen o práva na těžbu ropy, ale i o hezkou učitelku. Jeho protivník, prohnaný ropný magnát Gardner (Albert Dekker), se snaží nemilého rivala zbavit. (MacGuffin)

Recenzie (8)

Hedka 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe som siahla po westerne - a neľutujem. Iba nedávno som dostala tento zaujímavý "kúsok", a tak som si ho dnes skoro ráno prehrala, využívajúc nedeľný ranný relax a voľnú hodinu zo zmeny času. Nie som žiadny odborník, ale westerny mám v podstate rada, aj keď ich považujem za žáner bližší skôr mužom ako ženám. Tento ma zaujal hlavne dobou vzniku a tým, že bol nominovaný na najprestížnejšie filmové ocenenie za zvuk a hudbu. Obsahovo ma nijako neohúril, ale prihliadajúc na dobu vzniku bolo tam niekoľko dobrých efektov, zaujímavá ručná bitka, humorné odľahčenie (aj keď miestami trápne), napäté finále a naozaj zaujímavý zvuk a hudba. A samozrejme víťazstvo dobra, cti a spravodlivosti. Aj keď som ako bežný filmový laik vnímala zlatú dobu westernu viac-menej od Pokladu na striebornom jazere, dočítala som sa, že americké westerny boli už začiatkom 20. storočia veľmi žiadané po celom svete a práve kvôli nim sa Spojené štáty stali hlavným filmovým vývozcom. Rada by som si nejaký z toho obdobia pozrela, napr. Stagecoach Driver and the Girl, The. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Starý poctivý western z doby, kdy Divoký západ již nebyl tak ryzí, ovšem stále tu bylo nebezpečno. Technický pokrok, který přišel s těžbou ropy a automobily, naskytl další možnosti pro divoké přestřelky a šarvátky, majetnické sklony a intriky. John Wayne ve skvělé formě a výborné roli opět dokazuje, že postavy kovbojů mu dokonale sedí. Ve snímku se najde prostor pro napětí, humor, ale také ukázku morálních hodnot a dobrou hudbu. Objektivně by to byly 4*, ale staré Wayneovy westerny mám hodně rád, takže 5*. ()

Reklama

Winster 

všetky recenzie používateľa

Krasny a typicky western s J.W! Krasnej pohled na to jak si nekdo dává šáňo a ten jeho otravenej pohled na pivo :D je totakový neustály boj proti vsem co hazí klacky pod nohy.. Sehnal jsme to jen s trosku posunutym ceskym dabingem, i tak je to rozhodne lepsi a vtipnejsi nez kde jaky slataniny co tocej ted. Skoda ze si lidi od filmu radsi nedaj praci, aby probudili tyhle stare filmy kvalitnim dabingem/titulky a misto toho se neustale tvori pitominky. ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

John Wayne tady má fantastický nástup na scénu, když si vleze do soukromého vagónu pana Gardnera aka ropného milionáře. Z těch se stanou rivalové. Samozřejmě je tady taky mladá holka po které oba jedou etc. etc. Mno film je příjemnej a Wayne samo sebou použije pěsti i kolty. Závěrečná jízda o čas, která se v závěru proměňuje v ohnivé inferno mě napínala jako ladič pián a já pořád jen počítal kolik vozů ztratili a kurva jestli dovezou dostatečně galónu toho černidla a nepříjdou tak o pozemek. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Klasicky drsny John Wayne vo westerne zo 40. rokov. Asponze tu nie je kradez koni - to bolo vo westernoch uz klise. Apropo, Wayne bol drsny  a prototyp chlapa s drsnymi hlaskami. Tu na databaze mame tiez jedneho radobydrsneho uzivatela - myslim toho picusa Mr. Apache. Skryva sa za znosku drsnych kecov, no pokial u Wayne-a drsne reci posobia ozaj tvrdo .. u Mr. APache posobia smiesne cast. Najsmutnejsi fuckt je, ze sa tu najde kopa slaboduchych uzivatelov, ktori mu tie jeho drsne kecy zeru a suochotni po nom upratat kdejake velke teple smradlave hovno  : 85 % ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama