Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kňaz, ktorý vedie útulok pre bezdomovcov, vidí krvácajúceho Ježiša, ako sa vznáša nad jeho prahom. House berie prípad len ako rozptýlenie, keď zistí, že kňaz stratil svoju dôveryhodnosť po škandále s obťažovaním. Ale vo chvíli, keď ho chcú lekári prepustiť, pacientov stav sa drasticky zhorší a House musí nečakane bojovať so svojou vlastnou minulosťou aj otázkami viery. Súčasne konfrontuje Foremana a Trinástku pre ich vzťah na pracovisku. Môžu si vybrať - buď sa rozídu, alebo jeden z nich odíde z tímu. Keď ponuku odmietnu, nekompromisne vyhodí Foremana. Cuddyová mu však odmieta dať odporúčací list, takže nemôže zohnať poriadne zamestnanie. Trinástka ponúkne, že odíde ona, keď House vezme Foremana späť. Kto napokon odíde z nemocnice? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (3)

Galéria (4)

Zaujímavosti (6)

  • House (Hugh Laurie) hovorí: "Ak to vyjadrím tak, aby ste to lepšie pochopili: ak sa neoddelite, musíte sa vzdať." Tým odkazuje na ikonickú vetu od právnika Johnnieho Cochrana z uzávierky v súdnom procese O.J. Simpsona za vraždu, týkajúcu sa krvavej rukavice nájdenej na mieste činu: "Ak nesedí, musíte ho oslobodiť." (Pat.Ko)
  • Citát, o ktorom sa hovorí, že pochádza od Alberta Einsteina, „Náhoda je Boží spôsob, ako zostať v anonymite,“ je jedným z mnohých citátov pripisovaných Einsteinovi, ktoré on nikdy nepovedal. Pripisovalo sa to aj Doris Lessingovej, no ani na to neexistuje zdroj. (Pat.Ko)
  • V poslednej scéne je jasný pohľad na Houseove (Hugh Laurie) digitálne náramkové hodinky. Kamera sa krátko zameria na Wilsona (Robert Sean Leonard) a potom späť na Housea. Za tých pár sekúnd ubehlo na hodinkách až niekoľko minút. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama