Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (séria)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizóda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenzie (93)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prva polovica filmu bola este zaujimava a fungovala i psychologia postav. Bolo uplne jasne, ako sa ten trojuholnik bude vyvijat. Steelova, i ked nepise sci-fi, by to nenapisala horsie. Zial, potom sa to preklopi a okrem uveritelnej ziarlivosti, to zacne krivat v logike. Skoda, ze to neostalo len v rovine sci-fi a sice pri "kulte" nenavidiacom "neprirodzenost". Urcite to malo vyssi potencial k stvarneniu ako manzelska vztahovka. ()

MegaBite 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento díl měl našlápnuto na plné hodnocení, ale konec je naprosto zpackaný a nedodělaný. Postavy se na konci (ne jen na konci) chovají naprosto nelogicky a nutí mě to až přemýšlet, jestli v té alternativní realitě nemají náhodou i jinak nastavené city. Začátek byl naprosto famózní, koncept mne také velmi nadchl, ale jak říkám, konec to totálně pohřbil... ()

Reklama

muti 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Takmer dokonale dva svety, aj keď z iného sociálneho prostredia. A potom prídu Dvaja muži a jedno telo. Samozrejme, že to bol zlý nápad hneď od začiatku , s rôznymi možnými koncami, ale ani jedným šťastným... škoda, že chýbalo docela doladiť ten setting. Viac by sa hodila budúcnosť, než zbytočný 1969 s akousi paralelou na mansona. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Áno, aj takto by to v budúcnosti mohlo vyzerať - miesto Skypových hovorov, keďže váš blízky je na míle ďaleko a bytostne vám chýba, sa nebude premietať jeho hologram (ako som si to vo fantázii predstavovala ja), ale budete mať vedľa seba reálneho človeka – lenže nie z mäsa a kostí. Potiaľto je táto predstava lákavá. Lenže potom (a to už hovorím o filme) sa ukázalo, že človek nie je lepší a menej zákerný, ako v čase nájazdov primitívnych kmeňov. Stále v ňom víťazí egoista. Jediná výhrada tohto dielu – predvídateľnosť deja. ()

jjjerry 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oproti tem ostatním "sociálním epizodám". Se tohle do Black mirror perfektně hodí. Dobře napsané a skvěle zahrané. Od počátku tušíte jak to asi dopadne. Poté jen s napětím sledujete, jak to dopadne. PS: Oceňuji že tam nikdo necpal žádnou rasovou, gender ekovyváženost.  Možná proto ďej zasadili do alternativní minulosit, aby tohle nemuseli řešit. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama