Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (457)

Scalpelexis 

všetky recenzie používateľa

Láska má mnoho podob. Ústřední dvojice hraje jak o život a i když scénáristicky a režisérsky to není ani zdaleka dokonalé, film velmi citlivě a zároveň neohroženě, komicky a tragicky popisuje, kam až jsme ochotni zajít, pokud jde o lásku, ať už v té tradiční či naopak naprosto odlišné podobě. Není to můj šálek kávy a jen kvůli tomu jdu tak nízko, pokud byste se divili. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Okrajově komediální Ds hříčka se správně komorní atmosférou, koncentrovaná na dvě hlavní postavy, jejich vztah a definici normálnosti. Příběh tu není důležitý, od úvodní scény je vám totiž jasné, o co tady půjde. Tvůrci evidentně věděli, co chtějí říct, a když to pak Maggie s Jamesem taky výborně zahráli, není důvod proč nedat 80%. Mimochodem, ten trailer docela lže;) A jediné, čemu jsem se zasmál, byl ten mediální cirkus, který se rozjel v závěru filmu. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Môže ísť do hája aj 50 odtieňov sivej. Toto je film ako stvorený pre bondage fetishistov, spankingov, voayerov, pantysnifferov či iných labužníkov. Maggie Gyllenhaal v životnej role, ktorú si vychutnávala a rozhodne aj užívala. Kde je hranica čo považujeme za normálne v oblasti intímnych ľudských vzťahov? Neviete? Tak ten to film sa vám to pokúša naznačiť. Pri Maggie sa dočkáte jej zadku, nôh, pomočenia, poprsia a dočkáte sa aj bobra. Veľmi dobrý a vôbec nie zbytočný film. Skvelý herecký výkon oboch hlavných aktérov, nechýba ako komediálny, tak ľahko dramatický ráz celého filmu, proste som sa bavil od začiatku až do konca, bolo to veľmi inšpiratívne. Odporúčam. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Čo je normálne ? Kto na to pozná odpoveď ? Majú tí, ktorých konzervatívnejší z nás bez mihnutia oka označia za úchylákov právo na lásku ? Tak tento film sa snaží dať odpoveď na tieto otázky. A celkom dobre mu to ide. Dominantno - submisívny vzťah šéfa a sekretárky je riešený celkom hravou a zábavnou formou, pričom len vyvaľujete oči nad originalitou scenára, i keď je jasné, že sa rúti k happyendu. Spaderova postava je prototypom "nestability" vyvierajúcej z jeho odlišnosti a následnej frustrácie z vedomia tejto odlišnosti, Gyllenhaalovej Lee je zas zo začiatku zakríknutá, neskôr sebavedomá "otrokyňa" a práve jej premena je na jej výkone tým najfascinujúcejším. Film som možno trochu (asi o pol*) nadhodnotil, ale vôbec mi to nevadí lebo takéto filmy nevidieť každý deň. 10/10 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Gyllenhaalovu ségru jsem měl zaregistrovanou mezi nejcudnějšími herečkami Hollywoodu a najednou koukám že hraje ve filmu, kde ji šéf mlátí po zadku, nutí ji nosit papíry v puse jako pejsek a ještě ji neustále šikanuje. Vše je zrežírované s naprostou lehkostí. Mám rád filmy, kde není příliš mnoho postav a o to více se je scénář opečovává. V Sekretářce se to vše ukázkově sešlo a oproti tomuhle vypadají takové Odstíny šedi jako podvyživený, zlomený, nedonošený blábol. Kdo má chuť na trošku více toho mučeníčka sekretářek určitě, tohle nesmí minout. 70% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (9)

  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (viac)

Reklama

Reklama