Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci vskutku ukážkovej kariéry nečaká trojhviezdičkového generála Eugena Irwina (Robert Redford) zaslúžený dôchodok, ale desať rokov za neuposlúchnutie rozkazu pri bojovej misii vo väzení, pýšiacom sa romanticky dvojzmyselným menom Castle (čo okrem známejšieho ekvivalentu „hrad“ označuje i menej poetickú „pevnosť“)! Zakrátko po príchode na toto nehostinné miesto Irwin zisťuje, že plukovník Winter (James Gandolfini) – veliteľ väznice – tu vládne železnou rukou a nevadí mu ani tvrdšie zaobchádzanie s odsúdenými. Hrdý exgenerál sa preto rozhodne spoluväzňom pomôcť v opätovnom nájdení ich hrdosti a ľudskej dôstojnosti. Tento boj na dlhé lakte však vyžaduje veľa síl - a cena, ktorú zaň všetci zúčastnení budú musieť zaplatiť, nie je zanedbateľná... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (298)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak čo by ste priali riaditeľovi väznice, ktorý nie je schopný zachovať poriadok vo svojom teréne ani s vojenskou technikou a šachovú partiu s jedným bývalým generálom prehráva po troch predvídateľných ťahoch. Ono to zájde tak ďaleko, že celý tretí akt smele konkuruje v tej dobe populárnejšiemu Black Hawk Down. Redford a Gandolfini, ako aj Ruffalo sú obsadení absolútne presne a bez nich by to bolo o triedu slabšie. Len mi tu neviem prečo chýbal Barry Pepper, pričom jeden z riaditeľových poskokov sa naňho výrazne podobal. Robin Wright tu má asi najkratší pobyt na plátne v kariére. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Jeden s filmov keď už aj mňe patriotizmus liezol ušami (a to sa považujem za človeka v tomto smere prudko tolerantného). Spomaléný záber na salutujúcich väzňov za zvuku orchesta pred vztyčenou a mierne potrhanou americkou vlajkou. Ale aj skrz tento exes nemôžem povedať, že by som sa výrazne nudil (a o to ide). Redford je stále vo forme. Ak toto drama malo nejakú hlbšiu myšlienku, tak ma riadnym obúkom obišlo. ()

Reklama

movie 

všetky recenzie používateľa

Úžasný snímek. Z technického hlediska se jedná o dokonalou podívanou...ale nejen z něho. Robert Redford je na stará kolena skvělý a stále dost sympatický, další úžasnou figurkou je i James Gandolfini. Krom toho se musím přiznat, že tak úžasně heroické scény jsem již dlouho (možná i nikdy) neviděl. Zaručeně nejlepší scénář Grahama Yosta (Speed, Broken Arrow...). ()

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Tak to si pošmáknu. Hraní si na vojáčky a salutování měnící se v neškodné prohrabnutí vlasů, podepsání knihy o to žádá největší byrokrat co má pompézní sbírku zbraní a přitom nestřílel ani ze vzduchovky, hrdinného 20x hvězdičkového generála Redforda, co jen tak, aby dokázal, že to myslí vážně přenáší tuny kamenů sem a tam...A tak tenhle tlustínek-debílek(ředitel) dovolí vězňům stavět si na dvorečku zeď, jako by to bylo lego z Kladna. Nechci dál -S-! , ale závěrečná scéna s vlaječkou. na to si kámo připrav hodně velkej kapesník! PS- Na vojně jsem byl a nic jsem nepochopil, přesto jsem skončil, jako poddůstojník v záloze a doprdele...- ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se jednalo o film s jiným hlavním představitelem, díval bych se na to asi jinak. Robert Redford sice i v této patlanině se snaží podat maximální herectví, ovšem jinak je to prachsprostá vykrádačka Brubakera a jiných vězeňských dramat a akčních filmů. Ale, jak vždycky říkám, když nic jiného není, jednou se to dá. 40%. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (8)

  • Na začátku filmu prohlásí plukovník Winter (James Gandolfini) o postavě generála Eugena Irwina (Robert Redford): „Můj bože, měli by po něm pojmenovat základnu”. Základna jménem Fort Irwin skutečně existuje a leží v Mohavské poušti. Je však pojmenována na počest generálmajora George LeRoye Irwina. (Coldrex)

Súvisiace novinky

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (viac)

Reklama

Reklama