Reklama

Reklama

Americká kliatba

  • Česko Americká kletba (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (245)

Jimmi 

všetky recenzie používateľa

American Haunting hodnotim ako nadpriemerny horor(ked ratame tieto novodobe),dostal som presne to co som od filmu cakal.....par lakaciek,nejaky ten pribeh(nie moc originalny alezaujimavy).Ale koniec ma moc nepotsil..aj ked treba uznat ze nic take som este vo filme nevidel(je mozne ze to uz niekto pouzite bolo ale pre mna to bolo uplne originalne) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Podle traileru jsem cekal vetsi maso, ale zas tak spatny to nebylo. Film se s nicim moc nesere, takze duchove tu jsou prakticky od samyho zacatku az do konce. Taky je fajn, ze tu neukazujou zadnou digitalni potvoru, takle to vystrasi vic. Jenze problem je, ze ackoliv nejaky lekacky jsou slusny, neustale se opakujou. A tohle se deje asi hodinu, furt dokola duch otravuje dceru s otcem a porad pouziva stejny triky. Sice se sem tam udela nejakej jinej trik, ale jelikoz tu neni vystupnovany napeti a dej se nikam moc neposune, tak to moc nepomuze. Ale aspon, ze jsou ty lekacky hezky trikove zvladnuty, kamera je taky slusna a herci fajn. Konecne zadny urvany pubertaci. No ale i kdyz se ve filmu deje furt to samy a misty malicko nudi, mel sem chut dat 4*, protoze atmosfera je tu fakt docela slusna, cemuz napomaha i umisteni domu v lesich. Jenze pak prislo zaverecnejch 15 minut, coz byl naprosto mega ultra dementni, prekombinovanej, nelogickej a smysl nedavajici konec, ze tu jednu hvezdicku uberu. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia sa nás trailerom snažili presvedčiť, že ide o film zo súčasnosti, kde sa zlo z minulosti opäť vracia. To je blbosť. Ale plne chápem zvolenú taktiku, veď kto by chodil na historický horor? A rovnako chápem tie nezmyselné drísty o jedinom potvrdenom posadnutí duchom... Scenár je občas dosť divný - napr. úvod - jedna scéna z prítomnosti a teta si začne čítať list s nadpisom Pravda o našej rodine (ehm). Film však má slušnú atmosféru, ale celkovo ide o absolútne neoriginálny a predvídateľný príbeh (dnes sa nedá posúdiť koľko Amityville Horrorov či Exorcistov sa inšpirovalo tu popísaným prípadom). Trochu lepšie (predovšetkým lepšie natočené) ako 3:15 ZOMRIEŠ, ale vo výsledku rovnako nevýrazné...Značne lepšie ako KLIATBA DOMU SLNEČNÍC... ()

Bachy 

všetky recenzie používateľa

Ale vůbec to nebylo špatné. Na začátek upozorním, že nejsem žádný žrout hororů a do tohoto žánru se podívám jen občas, ale přesto bych tento snímek neřadil v této kategorii do podprůměrných nebo dokonce odpadových vod. Když si vezmu, že momentálně (v oblasti hororů) se v Americe zbláznili do remaků nebo do snímků typu 'běhá tu velké BU a stříká tu krev' a ty na nás chrlí horem dolem, tak u mě musí zákonitě tenhle snímek stoupnout. Je tedy pravda, že Americká kletba je natočena podle skutečné události a tím pádem se také jedná o jistý druh remaku (a věřím, že originál naháněl větší strach) a kdyby se filmu chopil někdo jiný, mohl z něj vytřískat i legendu, což ale neznamená, že Solomon natočil špatný film. Minimálně první půlku je atmosféra špičková a oči jsem si zakrýval poměrně často (čímž jsem odhalil svoje strašpytelství) a starý mazák Donald Sutherland hraje jako starý mazák. Záporů je tu bohužel také dost. Postavy kněze a učitele nám nemají moc co nabídnout a jsou takové polovičaté až zbytečné. Pár nelogičností by se taky našlo a hlavně....velmi, ale velmi čekatelná poenta, která aby alespoň lehce zakryla tu čekatelnost tak se prolne ještě do přítomnosti. Ono je to těžké u filmu podle skutečné události tu zápletku nějak dobře nafixlovat, ale věřím, že jsou režiséři a scénáristé, co by to zvládli levou zadní. Přesto hlavně díky atmosféře mám z filmu celkem dobrý dojem a jsem rád, že jsem viděl. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Fim o tom, ako nasrana militantna ektoplazma zacala terorizovat jednu dievcinu. Prva polka je vyborna, hmla, strasidelna atmosfera postupne hustne ... skoda, ze v druhej polke nastupili priserne herecke vykony, amaterska rezia zvitazila, strasidelna atmosfera ustupila nevedno kam a nasranej militantnej ektoplazme sa do filmu tiez velmi nechcelo. Takze nic viac nez priemer : 50 % ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (10)

  • Horor od nezávislého distributora Freestyle Releasing stál 14 milionů a v amerických kinech debutoval (5. – 7. 5. 2006) s obratem 5,7 mil. dolarů na třetí příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se vyšplhal na 16,2 milionu. (imro)
  • V jednej scéne roztrhajú bibliu. Tu si môžete všimnúť, že na každej strane knihy je to isté. (Greenpeacak)
  • Film je taky známý pod názvem American Haunting - Bellwitch Story. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (viac)

Reklama

Reklama