Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Magicky temná krimi vyšetrovačka, dve časové línie, pekne pospájané, poprepletané, zostrihané, vyfiltrované. Čo viac si človek môže priať? No ja by som si prial aby to bolo kratšie. A trošku lepšiu Salmu. Tej padla rola slyzkej, vyšinutej podvodníčky celkom fajn, no v tých úplných hraničných, psychopatických situáciách totálne zlyhávala. To sa nedá povedať o Gandolfinim a Travoltovi, s ktorými mi minúty keď boli na 'screene' ubiehali rýchlo a uspokojivo. 75%. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Je to štýlové a dobre sa na to pozerá, Salma je poriadna mrcha a osudy tých dvoch maniakov sú zaujímavé. Nepochybujem o tom, že na papieri vyzeral tento film veľmi dobre (napriek niektorým logickým medzerám), najväčší problém vidím v réžii. Robinson má napozerané množstvo filmov a snaží sa to najlepšie z nich aplikovať v praxi (aspoň ja som v tom našiel množstvo odkazov na iné filmy, pričom niekedy by sa dalo hovoriť o kopírovaní..ale možno je to len môj pocit:) a tým pádom je to taký miš-maš, všetko a nič. Celkove mi Lonely Hearts príde ako potenciálny príbeh zabitý menej potenciálnym režisérom. Druholigová, miestami poriadne nudná gangsterka... ()

Reklama

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Všetko je tu akési priemerné a ťažkopádne, rozbieha sa to ako preťažený výťah a aj sprievodný voice over, odkazujúci sa na Chandlerovu /resp. Marlowovu/ duchaplnosť, siaha svojmu vzoru sotva do pása. Priemernosť až šedivosť poznačila aj herecké výkony: Travolta akoby bol seknutý v krížoch, Letova nadsádzka pôsobí kŕčovito a tak iba Salma Hayek valcuje divákove emócie, tentoraz nielen odhaleným poprsím a sukňou obtiahnutou na tých najdôležitejších partiách. Pôvodne som chcel ísť pod tri hviezdičky, ale posledných cca dvadsať minút ma predsa len tak akosi povzbudilo k štedrejšiemu hodnoteniu. ()

manonfire 

všetky recenzie používateľa

Ubral bych melodramatu a řídil se více reálnou předlohou. Oni zabíjeli kvůli penězům a ne kvůli žárlivosti. Selma sice hrála dobře, jenže kdo někdy viděl Marthu, tak si uvědomí, že zde se(řečeno kulantně) podoba prostě neshoduje. Rovněž popis práce vyšetřovatelů byl takový nemastný neslaný. Dalo se toho chopit lépe. 40% ()

vitac. 

všetky recenzie používateľa

Průměrný film, který ve mně žádnou hlubší stopu nezanechal. Jestli měla rodinná dějová linie za úkol připravit si diváka na nějakou tu kapku slzí při pěkném záběru člunu plovoucího po řece před koncem snímku, tak se to v mém případě nepovedlo - a to řvu u lecčeho:) Hlavní linie na tom byla o něco lépe, vraždy jsem jako samozřejmost nebral a k lehkému pohnutí u mě docházelo - asi nejpovedenější byly události na samotě v polích, POZOR, NÁSLEDUJE SPOILER kde byli nakonec Martha a Raymond dopadeni KONEC SPOILERU. Moji oblíbenci Salma a Travoš hráli pěkně... a ačkoliv auto řídím tak jednou za rok, šílenou Marthu bych svezl;) Takže slabší tři - 2,6. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)

Reklama

Reklama