Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď sa malý drak živí iba uhlím, vyrastie z neho nenapraviteľný dobrák. A presne taký je drak Mrak, na ktorého narazia šľachtici v lese za siedmimi vŕškami a siedmimi potôčikmi. Nečakajú však, kým sa drakova povaha prejaví a vezmú nohy na ramená. Aby sa pred kráľom neponížili, svoj príbeh o stretnutí s drakom mierne upravia. Keď kráľ zbadá svoju dcéru s nešikovným flautistom Marianom, starosti sa mu len a len kopia. Prípadný ženích sa mu totiž ani trocha nepozdáva. Okrem toho sa obáva, aby si drak náhodou nedal princeznú na večeru, ako to už draci robievajú. Ochrancovia princeznej pred drakom sa hrad nehrnú a šľachtici namiesto brúsenia mečov naďalej hľadajú výhovorky. Kráľ sa teda rozhodne nájsť inú princeznú, ktorú by drakovi podstrčil namiesto svojej dcéry. Keď žiadnu nenájde, urobí princeznú z uhliarovej dcéry Lidky. To je však veľmi smelá a nebojácna dievčina. S drakom sa rýchlo spriatelí a spoločne s dedom Patočkom sa ho dokonca rozhodnú spoločne chrániť pred prípadnými hrdinami z hradu, ktorí by mu chceli ublížiť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (194)

VMa 

všetky recenzie používateľa

A proč naší Lidce kouše hlavu princ a ne drak?. Opravdu milá pohádka plná této a jiných kouzelných hlášek. A to, že animace draka Mraka je slušně řečeno nedokonalá (a to ani ne tak animací samotnou, jako spíše tím, že je místy až moc vidět, že drak Mrak je proti dodanému pozadí - podobně jako Lucie Vondráčková v spoustě scén v Království květin), je myslím opravdu vedlejší a snadno odpustitelná záležitost. ()

honzic 

všetky recenzie používateľa

Pohádka, která má své kouzlo a nostalgii i přes nepříliš povedené triky a loutkovost. Dráček k pohlazení a dva vztahy k tomu, srandovní Císler a další. No kvalitně zahrané celkem, sice po době bych asi tak pozitivně už nehodnotil, ale tuhle pohádku z dětství prostě mám v oblibě dodnes a proto hodnotím takto. Hodnocení: 70 % ()

Reklama

Stefi_836 

všetky recenzie používateľa

Jakmile se při pohádce směju, pohádka zaručuje kvalitu. Jiří Císler tomu fakt dodal šmrnc, nedovedu si představit za krále nikoho jiného. A Pepa Kemr? tak ten mu bravúrně sekundoval. Je to jedna z mála koukatelných pohádek, které se točily, když jsme to ještě uměli. Myslím, že tři hvězdy je sakra málo. A když někdo napíše, že je to pouze podprůměrná pohádka, ať se, prosím, zamyslí nad všemi těmi abstraktními chladnými, kolikrát hororovými počiny, co natočila za svou éru Česká televize, na které jsme se jako děti museli dívat a dodnes je pořád pouští. ()

Armin82 

všetky recenzie používateľa

Tahle pohádka mi toho moc neřekla. Nebudu hodnotit grafickou stránku draka Mraka,ale celkově to byla slabota. Až na Cízlera či Kemra, dost nevýrazné herecké výkony,spousty teprve začínajících herců a režie taky žádná hitparáda. Máme pohádky kvalitou o několik levelů vejš,ale na Vánoční pohodu,proč ne--->40% ()

hellequine 

všetky recenzie používateľa

Mě se dráček Mráček náhodou moc líbil.. Pořád lepší rovnou přiznat - "My na to nemáme" a otočit to do, na první pohled, absurdně ztvárněného draka, než se snažit zapůsobit na první pohled bezvadným, blíže však zfušovaným drakem, na jehož bezchybné ztvárnění by prostě nestačili (ať už po finanční nebo trikové stránce).. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (13)

  • Draka namluvil Josef Kemr, který zároveň hrál postavu dědy Kovandy. (funhouse)
  • V pohádce si jednoho z dvořanů zahrál také tehdejší kastelán zámku Milotice. (wictoria)

Reklama

Reklama