Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (158)

Goodlooker odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak toto splnilo všechna má očekávání. Rozhodně nejhorší film roku 2005, vedle kterého je The Fog hvězdným trhákem. Kde začít? Get Rich or Die Tryin' je film prošpikovaný neuvěřitelnou dávkou amerických klišé, naprosto amatérskými hereckými výkony a marnou snahou 50 Centa napodobit úspěšnou 8 Mile svého kolegy z branže Eminema. Film navíc nechtěně zesměšňuje rapovou hudbu, která v průběhu takové dvouhodinové pohromy s tak děsivým dějem, působí jako znělka Kouzelné Školky. Silně na mne zanechala dojem scéna s nožem ve sprše, to jsem málem spadnul ze sedačky a popadal se za břicho. Ať se jde 50 Cent zahrabat, tohle je tak na 3% ať nežeru... ()

Ollie235 

všetky recenzie používateľa

Nabízí se srovnání 50 Cent a Get Rich or Die Tryin' versus Eminem a jeho 8 Mile. Hodnocení uživatelů je u filmů velice podobné, pro mě však Get Rich or Die Tryin' zůstává daleko za druhým zmiňovaným filmem. V něčem se to liší- 50 cent je víc "gangsta" a jeho příběh je tak asi o něco drsnější, zajímavé jsou však oba přibližně stejně. ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Film je to dobrý. Jim Sheridan vie točiť filmy. Ale samotný obsah (nie jeho prevedenie) ma často iritoval. Napríklad, keď drogový dealer rozpráva kazateľským spôsobom o úcte ako o jedinej veci, ktorú má a pod. Inak je vcelku obdivuhodné, ak vezmeme do úvahy, že je to inšpirované životom samotného 50 haliernika, že človek s ochrnutými ústami sa celkom slušne dosť dlhý čas živí hudbou. Film bol točený v časoch keď mal Centík vietor v chrbte, to je tá časť "Get Rich", ale dnes, o desať rokov neskôr už mu ostalo len "Die Tryin´" Niggááááááá. A napáliť do niekoho 9 guliek a pritom ho nedokázať zabiť, ten strelec musí byť fakt lúzer. ()

vince 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobréé. Som veľmi milo prekvapený a na rozdiel od niektorých uživateľov myslím že v tom chlapíkovi akože 50 centovi tkvie celkom slušný herecký potencial a vôbec nesklamal. Neviem nakoľko je to pravdivé lebo o 50 Centa som sa nikdy nezaujímal ale ak je z toho aspoň časť pravda tak mu patrí respect. 70% ()

Brano 

všetky recenzie používateľa

Čakal som niečo v štýle 8. míľa, ale dostal som úplne niečo iné. Film sa venuje jeho gangsterskej minulosti, ktorá ma vôbec nezaujala. Hlavná postava, teda samotný "50 Cent" je mi od začiatku nesympatický a jeho hudba sa mi nepáči. V úvode to ešte vyzeralo nádejne, ale potom to už bolo dosť nezáživné. Tieto "drsné" filmy z čiernych štvrti veľmi nemusím. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama