Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá část slavného sci-fi filmu Planeta opic. Paul Dehn a Mort Abrahams, scenáristé filmu natočeného Tedem Postem v roce 1969, převzali z Boulleho knihy pouze postavy a vytvořili zcela nový příběh, kde se vlády ve společenství opic zmocní agresivní gorily a podniknou výpravu do zakázaného pásma, kde žijí zbytky původních lidí, ovládajících telepatii a uctívajících jako božstvo gigantickou jadernou hlavici. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

starbrejkr 

všetky recenzie používateľa

Oceňuji aspoň částečně návaznost na bezvýchodnou atmosféru původní Planety, ale celkově jsem byl víceméně rozčarován. Může za to "laciná náhrada" Charltona Hestona novým atronautem, který ho má evidentně připomínat, ale chybí mu charisma, sympatie a Taylorova osobnost. Korunu filmu nasazuje závěr se sice zajímavou myšlenkou přeživších lidí a ještě zajímavější atomovkou, ale celé je to zobrazeno tak směšně, že jsem si chvílemi připadal jak v italské parodii ze 70. let. Díky tomu i razantní a krutě chmutný závěr vyznívá do ztracena. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Můj nejoblíbenější díl ze ságy o Planetě opic. Málokdy se podaří natočit druhý díl lepší než první, tento lepší není, ale jen o kousek. Skvěle je využito zlomu na konci prvního dílu, který dává sáze nový rozměr. Scénáristé si s myšlenkou dokázali pohrát a opět představit filmovou kritiku stávajících poměrů a nesmyslnosti chápání jaderných bomb. je velmi poznat stáří filmu, ne tolik na opicích jako spíše na lidech v zakázaném pásmu, ale to vše vynahradí myšlenka a snaha posunout příběh o planetě opic o další kus dál. Je však patrné, že každý kdo si neoblíbil už první díl by vůbec neměl na pokračování koukat, protože tu bude opět hodně lidí v maskách opic a vize budoucnosti, která nemusí sednout každému. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čo ak existuje aj niečo inteligentnejšie, ako gorila?“ – „Tomu nie je ťažké uveriť.“ Spoilery. Začíname doslova tam, kde sme minule skončili. Resp. ešte dokonca predtým, keďže prvé štyri minúty dvojky sú reprízou posledných minút jednotky. Taylor a Nova po šokujúcom objave na pláži vstupujú hlbšie do Zakázanej zóny, čo sú v skutočnosti pozostatky amerického veľkomesta. Tu Taylor záhadne zmizne a vráti sa až na konci (wtf?). Nahradzuje ho iný svalnatý, polonahý, opálený americký muž, ktorý tu stroskotal počas záchrannej misie (zachraňoval Taylora - wtf!). Keďže Taylor zmizol, pohotová Nova si naráža nového kolíka a spolu sa dobrovoľne (!) vracajú do smrteľne nebezpečného opičieho mesta (wtf). V ňom stretávame známe tváre (Ziru, Cornelia, ministra vedy Dr. Zaiusa) a následne obaja z opičieho mesta utekajú (hmmm) do Zakázanej zóny (?!), prenasledovaní armádou goríl (wow). V podzemí Nova a Kolík č. 2 objavia pozostatky zmutovanej ľudskej generácie uctievajúcej ako Boha jadrovú hlavicu (ach bože), ktorú sú mutanti ochotní odpáliť vo vojne proti toľko nenávideným opiciam. Príbeh sa končí vyvraždením všetkých kladných postáv (!) a následnou erupciou celej (fakt celej!) planéty. Dej je natoľko svojrázny, že sa k samotnému filmu ani nemusím príliš vyjadrovať; detailný opis deja hovorí v tomto prípade za všetko. Hrozné dialógy, trápne akčné scény, blbé zvraty. Ale bizarnosť toho celého (a jeden logický omyl za druhým) tomu dáva akúsi šialenú kuriozitu, ktorá sa nemôže nepáčiť. Alebo môže? Objektívne chcem oceniť mrazivú atmosféru post-apokalyptického podzemného sveta (metro). ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Ted Post /roku 1973 natocil dalsie pokracovanie Dirty HARRYho menom Magnum Force/ natocil dalsie pokracovanie kultoveho filmu Planet of the Apes z roku 1968. Charlton Heston /Ben Hur, Planet of the Apes 1968/ je aj tuna pritomny a dej pokracuje tam, kde jednotka skoncila, akurat s kopou logickych kiksov /utek z mesta opic do Zakazanej Zony, pozostatky zmutovanej ludskej civilizacie uctievaju jadrovu hlavicu ako svojho boha/. Dobre je vsak to, za divak opat najde stare zname tvare ako Zira, minister vedy a Cornelius, ktore boli aj v kultovej jednicke. Akcne sceny su vsak trapne a nedotiahnute, dialogy su blbe a dejova linia je hodne svojrazna. Celkovo vsak este znesitelny priemer, seria sa kvalitou zacala vsak uz neodvratne prepadavat : 60 % ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že Do vnútra Planéty opíc nie je až také zlé pokračovanie ako sa zdá. Je mi jasné a je očividné, že pokles kvality je po všetkých stránkach od neprekonateľného originálu, ale druhý diel si stále zachoval veľa podstaty z jednotky a hlavné je, že film ma dokázal baviť na dobrej úrovni. Posledná tretina filmu mi úplne nesadla, príchodom inteligentných ľudí na scénu to šlo dole vodou, ale ešte sa to dá prekusnúť. Do vtedy to bolo viac než fajn. Hlavný hrdina zahral dobre, Hestonova postava sa mohla ohriať dlhšie. Opice znovu super, kostýmy perfektné. Bohužiaľ už tu nie je žiadna silnejšia pamätná scéna kvôli, ktorej by som si film púšťal znovu. Bavil som sa dobre a sci-fi téma Planéty opíc sa mi veľmi pozdáva, preto prižmurujem oko a dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Galéria (157)

Zaujímavosti (16)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama