Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá část slavného sci-fi filmu Planeta opic. Paul Dehn a Mort Abrahams, scenáristé filmu natočeného Tedem Postem v roce 1969, převzali z Boulleho knihy pouze postavy a vytvořili zcela nový příběh, kde se vlády ve společenství opic zmocní agresivní gorily a podniknou výpravu do zakázaného pásma, kde žijí zbytky původních lidí, ovládajících telepatii a uctívajících jako božstvo gigantickou jadernou hlavici. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (264)

WolfR 

všetky recenzie používateľa

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

slabsia kopia neprekonatelneho originalu s dost chabou reziou (niektore pasaza zavanaju televiznostou) a scenarom ktory i ked prichadza s niecim novym (telepaticky mutanti) je v podstate len dementnost (a skoda ze sa tvorci nerozhodli viac preskumat svet planety opic a opat sa zameriavaju len na miesta kde sme boli uz v prvej casti). nahrazka za charlesa hestona postrada jeho charismu, ale este stastie ze linda harrison je ako nova spat (je stale neskutocne krasna) i ked stupidna zapletka medzi nou a brentom nedava vacsinu casu zmysel. zaverecny monolog je len tupy a posoby ako past na oko (i ked tvorci si zasluzia pochvalu za odvahu film skoncit destrukciou celej zeme)... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Ted Post /roku 1973 natocil dalsie pokracovanie Dirty HARRYho menom Magnum Force/ natocil dalsie pokracovanie kultoveho filmu Planet of the Apes z roku 1968. Charlton Heston /Ben Hur, Planet of the Apes 1968/ je aj tuna pritomny a dej pokracuje tam, kde jednotka skoncila, akurat s kopou logickych kiksov /utek z mesta opic do Zakazanej Zony, pozostatky zmutovanej ludskej civilizacie uctievaju jadrovu hlavicu ako svojho boha/. Dobre je vsak to, za divak opat najde stare zname tvare ako Zira, minister vedy a Cornelius, ktore boli aj v kultovej jednicke. Akcne sceny su vsak trapne a nedotiahnute, dialogy su blbe a dejova linia je hodne svojrazna. Celkovo vsak este znesitelny priemer, seria sa kvalitou zacala vsak uz neodvratne prepadavat : 60 % ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Už dvojka Planety opic přinesla určité rozmělnění myšlenkové podstaty románové předlohy a prvního filmu, i když si zachovala ještě slušnou vizuální stránku, kvalitní herectví a obecně podívanou danou relativně velkorysým rozpočtem. (On vlastně tak velkorysý nebyl, ale kulisy a masky z prvního fimlu se daly z valné části využít i ve druhém.) Je to už zřetelně béčkovější kousek navazující svým obsahem a myšlenkově na americké sci-fi snímky 50. let. Celkový dojem: 45 %. ()

Galéria (157)

Zaujímavosti (16)

  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama