Reklama

Reklama

Volání vlků

  • Česko Pláč pro vlka (viac)

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(viac)

Recenzie (77)

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Never Cry Wolf bojuje zejména s falešným nenávistným mýtem o zlém "karkulkovském" vlkovi, který se v lidech během staletí usadil, a ačkoliv nevnucuje žádné pevné stanovisko, ponechává mnoho podnětů k zamyšlení. Scénáristická gradace je úchvatná, od rozpačitého začátku s přistáním v zasněžených končinách putuje přes dokumentaristicky laděnou pasáž s pozorováním vlčí rodiny až k uhrančivě nasnímané scéně se stádem karibu. Následuje už jen přímočarý, avšak realisticky tvrdý závěr, který v dokonale načasovaném momentě odhalí propastné rozdíly mezi vysněnými ideály a krutou realitou. Mladému vědci nezbývá, než se bezmocně poprat s faktem, že i v dobrém úmyslu vyslaná sonda může znamenat předvoj smrti, a že technologický pokrok lidské civilizace ruku v ruce s bezohledností automaticky deklasuje bezelstnou divočinu do role obětního beránka. Nic moc objevného, "pouze" natočeno fascinujícím způsobem s několika nezapomenutelnými scénami, nádhernou hudbou i kamerou a úžasnou severoamerickou přírodou. Never Cry Wolf je zkrátka hezky přirozený film, s nádherně sladěnou formou a obsahem, který si i přes svou krásu zachovává střízlivost a dává s přehledem přes ústa všem filmům o divočině z (nejen) poslední doby. Pro vlkofily povinnost a pravděpodobně láska na první pohled. ()

d-fens 

všetky recenzie používateľa

Ekologický film o ochrancovi vlkov od Disneyovcov ? znie to dosť presladene až odpudivo, ale bol som nadšený (aj keď samozrejme, trošku sladké to bolo ;).... nádherná, nádherná (!) kamera (Hiro Narita), veľmi príjemný hudobný doprovod (Mark Isham + 'additional' Robert Hughes), a zaujímavo podané posolstvo o tom, že "prežijú iba najsilnejší".... ku koncu tu niet zloduchov a hrdinov.... každá z postáv sa vydáva proste za volaním svojho srdca... aj keď podľa mňa, iba jedna z ciest môže byť tá správna :-/ ..... no a samozrejme pre milovníkov vlkov a severskej prírody (tak ako ja) je tento film povinnosťou.... krásny zážitok... ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Velice příjemný dobrodružný film o zapáleném biologovi, který bojuje o přežití v nehostinných podmínkách severní Kanady aby zde studoval život a chování místních vlků. Velice dobrý výkon Martina Smithe, nádherné kanadské prostředí a pár opravdu povedených scén (převážně scéna s krysami mě velice pobavila) jsou hlavními devizami tohoto nepříliš známého ale příjemného snímku. ()

3 AM Code 

všetky recenzie používateľa

Unikum. Naprosto brilantni film. Fiktivni dokument o vyprave zoologa kamsi na kanadsky sever. Ukol: sledovat vlky v prirozenem prostredi. Ovsem prvni problem nastane ve chvili, kdy pana profesora a jeho nadmernou bagaz letadlo proste vylozi na zamrzlem jezere uproztred kanadske tundry. Blizi se noc a prichazi ledova boure. Vsechno vybaveni a zasoby potrebne pro preziti jsou teoreticky po ruce, uhledne zapakovane v bednach.. jenze to pro preziti nestaci. Musim rict ze me tenhle film dostal. Nesentimentalni, syrove, ale nikoli zamerne zdramatizovane. Mozna to pusobi tak skvele prave proto, ze se tvurci vzdavaji temer vsech filmovych prostredku jak 'ozivit' dej a proste ho nechaji plynout. ()

Kurikmoon 

všetky recenzie používateľa

Film samotný rozhodne nebol spravený zle. Príjemný a pomaly odvíjajúci, zasadený do severskej panenskej prírody. Smith sa k postave hodil, hlavne v tých vtipných častiach. Kde ale moje očarovanie skončilo?....V poslednej tretine filmu, kde sa dej začal odkláňať od knihy, ktorej sa dovtedy pomerne slušne držal. Už to nebolo a sledovaní, života vlkov a o pátraní, čo sa deje so stádami sobov. Tým, sa vlastne celý zámer príbehu nedotiahol do konca. Nedozviete sa viac o výchove mláďať a osudoch danej rodiny. Miesto toho dostanete scenáristami vymyslený príbeh o zlom mladom eskimákovi, uplne zmenený charakter pilota a náznaku tragédie na konci. Des. Miesto zmyselného príbehu dostanete blivajz. Zbytočne znehodnotená kniha a v poslednej časti pokazený film. A za to moje podhodnotené hviezdičkovanie, pretože nebyť knihy filmu by som dal určite min hviezdu, možno i dve navyše. Škoda. Odporúčam radšej predlohu, knihu Nehaňte vlka. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (8)

  • Jedná se o první film vydaný pod logem Walt Disney Pictures. (TomikZlesa)
  • Vo filme sa všetci vlci a neskôr aj hlavný predstaviteľ, Charles Martin Smith, živia myšami. V skutočnosti to však neboli myši, ale hraboše, pretože myši sa v arktických podmienkach nevyskytujú. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama