Reklama

Reklama

Volání vlků

  • Česko Pláč pro vlka (viac)

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(viac)

Recenzie (77)

Schuldiner 

všetky recenzie používateľa

Můj nehynoucí obdiv i respekt k přírodě jako takové mi v tomto snímku kazí asi jen to, že je to vážně pohádka.. Člověk tohoto ražení, sám v těchto končinách...proč by to vůbec podstupoval? ..to by byla sebevražda.. Ale když se od toho oprostíte...je to nádhera... Vlci, hory, čistá voda, ticho.. Nechtěl bych tam žít, ale je to nádhera. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

I když tu většina ostatních diváků tento snímek vychvaluje, tak je to pro mně obyčejná hraná Disneyovka a primárně určená pro děti. Viděl jsem jen asi první půlku filmu a víc bych totiž asi nevydržel. Vadila mě na něm hloupost a neschopnost vědce - hlavního hrdiny a taky jeho nepřipravenost a z toho vyplívající humorné situace - pro mě dost prvoplánovité a jednoduché. Vlky mám rád, ale to si raděj o nich pustím nějaký smysluplný dokument než toto. Pro děti se to možná hodí, ale pro mě NE - něco na hranici jedné až dvou hvězdiček. ()

Reklama

d-fens 

všetky recenzie používateľa

Ekologický film o ochrancovi vlkov od Disneyovcov ? znie to dosť presladene až odpudivo, ale bol som nadšený (aj keď samozrejme, trošku sladké to bolo ;).... nádherná, nádherná (!) kamera (Hiro Narita), veľmi príjemný hudobný doprovod (Mark Isham + 'additional' Robert Hughes), a zaujímavo podané posolstvo o tom, že "prežijú iba najsilnejší".... ku koncu tu niet zloduchov a hrdinov.... každá z postáv sa vydáva proste za volaním svojho srdca... aj keď podľa mňa, iba jedna z ciest môže byť tá správna :-/ ..... no a samozrejme pre milovníkov vlkov a severskej prírody (tak ako ja) je tento film povinnosťou.... krásny zážitok... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Canis Lupus z uhla pohladu mladeho biologa Charles Martin Smitha, vysadeneho v kanadsej drsnej prirode. Ono vlky boli vzdy demonizovane hlavne krestanmi, rovnako ako hady. pritom vlk ma svoje miesto v prirode, nebyt vlka, taxa rozmnozi prilis bylinozrava cast fauny a trava sa napriklad nestihne regenerovat. Takze jo, krasny - miestami aj zasnezeny film o vlkoch, zivote vlkov. Tak ako povedzme Minnelli bol majstrom muzikalov a farieb, reziser Ballard je preslaveny proenviro filmami, kde samostatnu rolu hraje priroda /je skutocne nadherna/, jeho filmy maju vyborne tempo, su obrazovo strhujuce a detski herci prezivaju svoj zivot v prirode vedla volne zijucej fauny - tuna ide o vlky.Samotny vlk, odborne canis lupus teda nie je krvilacna selma, ale skor starostliva hlava rodiny. A ja to beriem, jednoznacne : 100 % ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či je Charles Martin Smith taký nasprostastý od prírody alebo to iba hrá. Ako to iba hrá, tak to je jediné, čo dokáže skvele. Videl som ho v Americkom graffiti a odvtedy sa nepohol dopredu ani o piaď. Pokúšal som sa vnímať príbeh, ale kvôli jeho nepochopiteľnému správaniu som si musel pomáhať rýchloposunom. A ak by som chcel film o vlkoch, tak kvalitných prírodopisných snímok je množstvo. Netuším pre akú cieľovú skupinu je táto údajná dráma určená, viem len, že ja do takej skupiny určite nepatrím. Dráma, ktorú by som ocenil by bola vtedy, ak by toho hlupáka hneď na druhý deň vlci spotrebovali v rámci spestrenia svojho jedálnička. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (8)

  • Film je založen na skutečném příběhu biologa Farleyho Mowata. (TomikZlesa)
  • Vo filme sa všetci vlci a neskôr aj hlavný predstaviteľ, Charles Martin Smith, živia myšami. V skutočnosti to však neboli myši, ale hraboše, pretože myši sa v arktických podmienkach nevyskytujú. (MikaelSVK)
  • Přestože vlci ve filmu byli ochočeni a částečně cvičeni, k docílení jejich různých výrazů byla použita kuřata, s nimiž kameraman různě pohyboval nad hlavou vlka. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama