Reklama

Reklama

Úspešný manažér Tim má byť po rokoch práce vo firme povýšený. Jeho šéf ho pozve na večeru, kde budú aj ďalší Timovi kolegovia, a zoznámi ho s pravidlami súťaže Večera pre blbca. Každý z hostí má za úlohu priviesť čo najväčšieho hlupáka, idiota či exota. Tim sa zverí svojej priateľke Júlii, ktorá záležitosť odsúdi, a tak jej Tim sľúbi, že sa večere nezúčastní, aj keď sa tým pripraví o vytúžené povýšenie. Keď však náhodou stretne Barryho, ktorého koníčkom je vypchávanie myší, ktoré používa na tvorbu umeleckých diel,  uvedomí si, že s Barrym by mohol na večeri dosiahnuť veľký úspech a možno aj vyhrať. Len čo sa to Julie dozvie, nahnevaná odíde. Kolotoč zmätkov, ktoré vyvoláva Barry svojou snahou pomôcť Timovi, sa ešte len začína. Omylom pozve k Timovi domov jeho bývalú milenku, Júliu vyhodí z bytu a prekazí obchodnú schôdzku s najväčším obchodným partnerom firmy. Všetko nezadržateľne speje ku skaze Timovho osobného aj profesionálneho života. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (299)

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Dinner for Schmucks není doslovným remakem Veberovy komedie (případně divadelní hry). Inspirace zde spočívá v základní kostře námětu a částečně převzatých dialozích. Navzdory tomu je to opravdu zábavná komedie, jejíž originalita spočívá v sérii humorných akčních scének, které v předloze nenajdete. Carellova titulní postava mi přijde zvládnutá možná až na výbornou, což jsem opravdu nečekal. Vytvořil hrozně zvláštní charakter, který ani nemám ke komu přirovnat. Člověk by možná očekával nějakou rychlokvasnou atrapu Pierra Richarda či Rowana Atkinsona. Ale Carell? Ten chlap snad ani neumí přehrávat. Je sice komický, ale vůbec ne jako absurdní figurka z podobných komedií. Působí na mě hodně autenticky a dokonce i reálně. A jde z něj občas i strach. 72% (Závěr filmu je už poměrně slabší.) ()

Toj 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film měl mnohem větší potenciál. Nejsem zrovna fanoušek "amerického" humoru tohoto typu. Začátek ovšem vypadal velmi slibně. Dokonce se ve filmu objeví mnoho komiků, kteří mají za sebou velmi kvalitní autorské projekty. Dokonce i nápad s myšmi se mi líbil. Jenže pak se to natahuje, prodlužuje se utrpení skrz různé komplikace, humor není absurdnější, ale stále evidentnější, vulgárnější, prvoplánovější, stále se opakuje ten samý motiv. Na samotnou večeři zůstane velmi málo času.A všechno tak nějak propadne do prázdna. Film je dost nevyrovnaný, ale koukatelný. Škoda... ()

Reklama

lillien

všetky recenzie používateľa

Steve Carell se tentokrát dotýká nebe trapnosti, nedokázala jsem to dokoukat do konce, ačkoli jsem byla zvědavá na Zacha Galifianakise. Ano, i ten bývá obvykle trapný, ale tak nějak přirozeně, nenásilně. Je to jeho parketa, image a styl. Carell byl trapný otravně a nesympaticky. Komu přišel původní francouzský originál příliš divadelní a potrpí si na opravdu stupidní a jednoduchoučký styl humoru, nejspíš se mu povede dobrat se konce , otázkou ale zůstává, proč si kazit večeři blbcem i blbým remakem. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého základom bola úspešná francúzska komédia a ktorého pretvorenie v komédiu americkú postráda akéhokoľvek ducha. Ústredná zápletka je všedná, bez nejakých výraznejších odmien, prekvapivých zvratov, alebo pamätných scén. Je pravda, že vo filme sú postupne prezentované drobné vtipy, ktoré ako celok pôsobia uspokojujúco, hlavne preto, lebo odrádzajú vašu pozornosť od neustáleho sledovania hodiniek, dúfajúc že to všetko čoskoro skončí. Roach je režisér, ktorý dokáže pracovať z humorom a aj dokáže vytvoriť humorné postavy. Bohužiaľ to čo fungovalo v Austinovi Powersovi, tu nefunguje. Ale zase úprimne to nikto ani nečakal. Trocha to len zamrzí, lebo Rudd aj Carell majú za sebou kopec lepších filmov a tu podávajú veľmi všedný výkon. Ale znova podotýkam, ako celok uspokojujúce. Hlavne neporovnávať z pôvodným filmom. Americký film má veľa nedostatkov a k dobru mu slúži to, že sa ich nesnaží skrývať. Naopak sa snaží z miest ktoré fungujú vyťažiť čo najviac. ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Ano, několik vtipných momentů se opravdu najde, ale většinou jsem si říkal "Co to sakra?". Remake pro mě nudného originálu se prostě nepodařil. Můžu z toho vinit hloupý scénář, ale i Steva Carella, protože není třeba se tvářit jako blbeček a mluvit jako blbeček abych dokázal pobavit. Zach Galifianakis taky nezafungoval. Největší průser je ale samotné vyvrcholení filmu v podobě večeře. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama