Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Sir-Filip 

všetky recenzie používateľa

Tak konečně přeci jenom jeden kvalitní sportovní film. Už jsem myslel, že to prostě kvalitně a zábavně natočit ani nelze, ale "The Greatest Game Ever Played" byl skutečně dobrý, hodně dobrý. Obsahoval sice staré známé sportovní klišé a od začátku je jasné, jak to celé dopadne, ale pořád se jedná o kvalitní práci... Snímku velice pomáhá krátká úvodní větička "on the true story" a také to, že v sobě zahrnuje i podtext společenských tříd a pohled na golf jako na snobskou hru, který celý příběh jen umocňuje! Prostě se jedná o velice krásnou světlou výjimku v jinak katastrofálně nudném a trapném odvětví sportovních filmů, a to i pro ty, kteří golfu zrovna neholdují! "ENJOY IT!!!" ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Prakticky všechny sportovní filmy jedou podle určité šablony. Hlavní postava je většinou outsiderem případně vysmívaným nadšencem, kterému se v daném odvětví nedávají žádné šance. Pak, zpravidla, přijde příležitost, kterou sportovec nezvládne a následuje rezignace. ovšem jen dočasná. Přesně v duchu pořekadla "co tě nezabije, to tě posílí", se hrdina vrací do záře reflektorů a v napínavém souboji všechny porazí. Golfový sen je reklamou na šablonovitost. Ničím nepřekvapí, ničím neupoutá. Pak už záleží jen na tom, jaký má divák vztah k danému sportu. A můj vztah ke golfu je nulový, takže i když přivřu obě oči, na víc než 50% to nevytlačím. ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Walt Disney Studios malo vždy dobrý nos na príbehy, ktoré dokážu zobrať za srdce nejedného človeka. Iný nie je ani "Golfový sen". Príbeh mladého chlapca, ktorý si ide za svojim snom a snaží sa dosiahnuť nemožné je v podstate prototypom úspešného príbehu už od nepamäti. Nakoľko sa v takýchto príbehoch snúbi odvaha, charakter a vôľa prejsť cez akékoľvek prekážky. S takýmto hlavným hrdinom sa dokáže človek za televíznou obrazovkou veľmi rýchlo stotožniť a prejaviť svoje sympatie. Na druhej strane mladý Shia je celkom fajn chlapík, keď sa konečne prestal naháňať za Transformermi a začal sa angažovať do rolí, ktoré mu vyslovene idú a vedia človeka chytiť za srdce. Za mňa viac ako dobré. 73% ()

YoZo8 

všetky recenzie používateľa

Golfový sen je z tých filmov, ktoré pôsobia na diváka veľmi prijemne. Zjednodušene povedané dobre sa na takéto filmy pozerá. Film má veľa umeleckých prvkov ako časté spomalene zábery, dramatická hudba pri jednotlivých odpaloch alebo detailne pohľady do tvári hráčov a iných kamerových drobnosti. Tvorcovia si dali záležať na športovo-emočnom základe filmu. Príbeh o talentovanom mladíkovi, ktorý sa stane legendou divákov určite nadchne. Veď kto z nás dôkaze vyhrať niečo veľké v 20-tke ? Jediným problémom tohto filmu je podľa mňa, paradoxne, jeho hlavný hrdina Shia LeBeouf. Ten na mňa pôsobí až prílíž detsky a zmätene. Keby som mal porovnať Golfový sen s Legendou o slávnom návrate, Golfový sen trošku zaostáva. Síce sú to oba veľmi dojímavé a silne príbehy, no Legenda o slávnom návrate má tu čarovnú poetickosť o čosi vyššie, a to možno aj vďaka kvalitnejšej hereckej spolupráci ( M. Damon, W. Smith, Ch. Theron) Golfový sen aj napriek S. LeBeoufovi hodnotím vysoko 4,5* a 80% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný športový film, ktorý rozhodne nenudil. Aj keď je asi každému už od samého začiatku jasné, kam to celé povedie. Až mi príde neuveriteľné, že obyčajný amatér bez väčších skúseností dokázal takto suverénne držať krok s najlepšími profíkmi vtedajšieho golfového sveta. Fakty a reálne skutočnosti žiaľ nepoznám, tak nedokážem posúdiť ako veľmi sa film ponášal na skutočnosť a čo všetko tam napokon prikreslili. No keďže je to Disneyovka, niečo tam určite bolo výrazne prikrášlené, až to miestami pôsobilo trochu pochybne a nevierohodne. Ale tak či tak, film ma bavil, veď to je pekné keď niekto podceňovaný napokon dokáže takto vyniknúť. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama