Reklama

Reklama

Obsahy(1)

2-dielna televízna adaptácia literárnej predlohy sovietskeho spisovateľa Viktora Kina. Dvaja chlapci, Matvejev a Bezajs, sú v čase občianskej vojny v Rusku poverení straníckou úlohou - zaniesť z Čity na prímorie dôležité stranícke dokumenty a veľkú sumu peňazí. Na svojej dobrodružnej ceste stretáva každý aj svoju lásku, prechádzajú mnohými prekážkami a pri vstupe do Chabarovska jedného z nich rania do nohy. Preto musia dočasne zostať v byte Variiných rodičov v meste, ktoré je obsadené bielymi. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film poplatný svojej dobe o sovietskych hrdinoch: červení proti bielym a tí červení sú, samozrejme, tí "naši". S mladými známymi tvárami je to ale celkom zábava, príbeh má spád, takže možno aj lepší priemer. Iróniou je, ako sa vo viacerých filmoch za najkrajšie roky života označujú roky strávené na vojne. –––– Deti prichádzajú, či chceme alebo nie. Ako dážď či sneh. –––– Ja vďačne dám aj život za revolúciu a za stranu. ()

jan72 

všetky recenzie používateľa

autor: Viktor Kin ### Dvaja mládenci (Bednárik, Horváth) dostali od červených úlohu preniesť stranícke peniaze do Chabarovska, ktorý obsadili bieli. Jedného z nich postrelia a príde o nohu. Napriek tomu chce ďalej pomáhať červeným. ### zopár nezabudnuteľných hlášok: viete o tom, že ohrozujete svetovú revolúciu? / tebe zverili stranícku úlohu, ty somár! / psí život - už aby bol čím prv ten socializmus / stavím sa, že aj váš Lenin by vás teraz uložil do postele, keby tu bol / ja a moji súdruhovia vám ďakujeme ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím, zda to brát vážně nebo jeko komedii... Rozhodopádně slabota zejména po stránce příběhu. Točit v roce 1977 takové věci, to muselo být snad za trest. ()

Reklama

Reklama