Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva postupným sledovaním životných príbehov štyroch kamarátov, ktorí vyrastali spoločne. Nakrátko sa odlúčili, ale znova sa stretli na strednej škole. Sang-taek a Joong-ho dokončili školu, Joon-suku, syn gangstera, sa vydal spolu s Dong-suom po stopách otca. Po rokoch sa stretávajú znovu ako priatelia, ale stojaci na stranách dvoch súperiacich gangov. Film o priateľstve, ktoré nezlomil ani čas, ani odlišnosť záujmov. (badygorila)

(viac)

Recenzie (31)

wipeout 

všetky recenzie používateľa

"Priatelia sa nemusia za nič ospravedlňovať" Príbeh aký pozná s dospievaním asi každý z nás. Priatelia prichádzajú a odchádzajú ale len tí skutočný odolajú skúškam času. Práve tento problém rozoberá táto komorná dráma z Kórejskej kuchyne. Vizuálne, ale najme herecky pôsobivé predstavenie, ktorý nás sprevádza 15 ročnou kronikou priateľstva. Záver ako obvykle všetky počas celého filmu hromadené emócie nechá vykipieť v plnej nádhere! Jediným problémom je to, že často sa mi jednotlivé postavy a ich príbehy zlievaly do jedného celku, čo je najmä problém faktu, že celkovo v Ázijskí herci majú teda aspoň z pohľadu Európskeho diváka menej navzájom odlišujúcich sa čŕt. Dúfam, že napodruhé to už bude lepšie zatiaľ "len" čestné štyri hviezdy. ()

Fony 

všetky recenzie používateľa

Film to není rozhodně špatný. Postavy mají hloubku, herecké výkony jsou více než slušné a cesta čtyř přátel životem má potenciál zaujmout, jenže... Chingu by potřeboval okořenit a to ne málo, protože takhle působí dost nemastně a neslaně a rovněž trochu nepřehledně (až na několik výjimek, středoškolská část mi chutnala asi nejvíc, hlavně návštěva kina měla něco do sebe). Lepší 3*** ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

To, že je film miestami skratkovitý má dva zásadne dôsledky. Prvý, že to celkom svižne odsýpa a aj cez pestré spektrum prostredí, udalostí a postáv nepôsobí zmetočne. A druhý, že to výrazne posúva do popredia tému priateľstva, ktorá nie je background pre príbeh, ale naopak. Veľmi silné 4, možno keby som nevidel Once Upon a Time in High School, tak dam fullhouse. 89% ()

ainny 

všetky recenzie používateľa

Úplný průměr to není. Srdcovka taky ne. Ale nenudila jsem se a to se počítá. Takže lepší průměr. Ze začátku jsem měla docela hokej v tom, kdo je kdo. Tedy, které dítě je který dospělý. Vizuálně byl film udělaný parádně, jednotlivé etapy se daly rozeznat na první pohled. Na rozdíl od jiných jsem tam - až na jednu výjimku - to obrovské přátelství prostě neviděla. Hudební podkreslení už si nepamatuju, takže ani kvůli tomu nemůžu kousek přidat. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Juhokórejský mix Sleepers s mafiánskym nádychom zachytáva v rozpätí 18 rokov od detstva príbeh štyroch kamarátov, ktorí sa postupne v živote vydali každý iným smerom, pričom priateľstvo ich malo spojiť navždy. Ovšem pod pojmom priateľstvo sa dá vďaka jeho širšej interpretácii vtesnať viacero jeho podôb. Chingoo je výborne napísaný (i keď možno pre niekoho bude dej miestami trocha skratkovitý a posúvanie udalostí dopredu až príliš skokové), rovnako skvele zahraný a šikovne zrežírovaný. Plné hodnotenie si u mňa vyslúžil práve vďaka tomu, že na kvartete kamarátskych vzťahov krok za krokom zachytáva prerod chlapčenských snov a ideálov do reflexie skutočného života a spolu s vývojom ich charakterov - formovaných životnými skúsenosťami, postupne prechádzame viacerými etapami významu slova priateľstvo. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama