Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (viac)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Rami 

všetky recenzie používateľa

Ach bože, něco tak povrchního jsem dlouho neviděl. Dialogy opravdu jendoduché a bez potřebných informací, charakterová hloupka postav nulová (což má při mém hodnocení animy katastrofální důsledky). Pěkně naanimované interiery a exteriery to nemůžou zachránit. Nikde nedostanete vysvětlení toho, co se ve filmu odehrává (to, co nám postavy v průběhu děje řeknou, nepovažuji za vysvětlení ale za prachsprosté plkání o trivialitách). Z mé strany to bylo velké zklamání a proto dávám 1 hvězdičku (30%), ačkoli by si tento film zasloužil nejspíš 2. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

V rámci anime vôbec nie spletitý dej, už sme zažili, prežili a do dna si vychutnali iné kaskády. Naviac sa to síce v úplnom závere tvári (povinne) nejednoznačne, suma sumárum sa však jedná o sofťárnu s endom, ktorý až taký happy byť nemusel. Bol by som happier a možno uvalil 4*. ...Ale na nedeľné popoludnie alebo ako prípravka na vstup do sveta japonských animácií vynikajúce! ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Bolo to hustéééé. Ale paradoxne, keď to porovnám s dvojkou, tak to bolo o 1% percento horšie. Vizuál výborný. Príbeh obstojný. Akcia super nadupaná. Oveľa živšie než GiTS. Keď nad tým rozmýšľam tak oba filmy by som ani moc neporovnával, lebo im išlo o niečo iné. Každopádne na také 4 a pol * bez preháňania. ()

BlueZero 

všetky recenzie používateľa

Animácia bola stridavo geniálna a úbohá, niektoré zábery, a nebolo ich málo, boli doslova umelé. Príbeh prvých 30 minút ani nebol, len som sa znudene pozeral a dúfal som, že niečo príde. Neskôr bola naznačená časť príbehu, ktorá ma aj tak nejak nezaujala. Až pred koncom sa prerozprával celý príbeh, ktorý už bol naozaj o niečom. To je pre mňa dosť málo. A to ešte spomeniem cyborga, ktorý nemal ľudskú hlavu a po tom čo ho prestrielali žačal kašlať (človek by kašlal krv keby sa mu dostala do dýchacích ciest). ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)

Reklama

Reklama