Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svetoznámy futbalový tréner Yves Gluant sa svojím francúzskym futbalovým mužstvom práve zvíťazil nad tímom Číny. Vo chvíli, keď slávi triumf so svojimi oddanými fanúšikmi a krásnou milenkou, medzinárodnou popovou hviezdou Xaniou, je však náhle napadnutý otrávenou šípkou. V panike sa záhadne stratí jeho diamantový prsteň nevyčísliteľnej hodnoty – Ružový panter. Vražda sa stane mediálnou senzáciou číslo jeden a tajomným zločinom onedlho ožije celá zem. Prípadom je poverený hlavný inšpektor Dreyfus (Kevin Kline), ktorý sa však usiluje o prestížne vyznamenanie, o ktoré sa v minulosti neúspešne pokúšal už šesťkrát. S vedomím, že nesmie spraviť žiadnu chybu, donúti k prípadu nezdolného inšpektora Clouseaua (Steve Martin). Clouseau a jeho nový pomocník, vytrvalý a ľadovo pokojný príslušník francúzskej polície Gilbert Ponton, nasledujú sériu stôp, ktoré ich naháňajú po celom Paríži a nakoniec ich zavedú až do New Yorku. Tu sa Clouseauovi podarí zúžiť okruh podozrivých na Xaniu, odmietnutú futbalovú hviezdu zámožného majiteľa kasína. Clouseau vedie vyšetrovanie neuveriteľnými okľukami a jeho metódy sú celkom fascinujúce. Nakoniec musí s pomocou oddanej sekretárky Nicole odhaliť tvár vraha a zabrániť Dreyfusovi, aby si jeho úspech privlastnil. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (532)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ja to absolútne nechápem. Moje nadšenie z filmu je fakt veľké. Z pôvodnej série som videl iba prvú časť, no tá sa na túto modifikovanú verziu akosi nechytá. Všetko je novšie, krajšie, svižnejšie. Jednoducho americkejšie, ale asi to je presne to, čo sa mi sem hodilo (stále porovnávam len s pôvodným prvým dielom). Samozrejme, že nie v každej scéne pôsobia tieto faktory rovnako stimulujúco, no celkový dopad je nadmieru priaznivý. Martin dominuje, viac som čakal od Rena. Ale nevadí, kiež by si to vynahradil v pokračovaní, ktorému by som sa v tejto zostave potešil. Takže buď je nutné, aby ste nevideli pôvodnú sériu, alebo jednoducho netreba mať predsudky. 70%. ()

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Popravde nepoznám povodných Panterov (nikdy ma nezlákali) a od tohto ma odrádzal S.Martin, ale nakoniec neľutujem, že som sa nechala trailerom zlákať. Síce postavene skor na gegoch a v podstate logika žiadna až mizivá, no bolo to vcelku vtipné a pobavilo. Súdiac podľa smiechu vo vypredanom sále, asi nie len mňa. No a vidieť drsňáka Rena, ako sa v jednej chvíli trochu úchylne vlní v priliehavom kvietkovanom oblečku... na nezaplatenie. PS: Človek, čo robil české titulky, sa na tom asi poriadne vybláznil:-) ()

Reklama

ladko 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo som sa veľmi bavil. Najlepšia bola scéna, keď sa Clouseau učil vyslovovať slovo hamburger. Asi ešte týždeň po filme sme na seba s kamarátmi pokrikovali "Ambugaaaa":). Inspector Jacques Clouseau: [asking Ponton about his wife] "Tell me about her". Ponton: "I consider her the most beautiful woman in the world." [pauses] Ponton: "What about yourself?" Inspector Jacques Clouseau: "No, I don't consider myself a beautiful woman." ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Mám rád stupidné komédie, ktoré fungujú (krásny príklad je Napoleon Dynamite). Aj dementné a infantilné vtipy sa musia vedieť podať a Steve Martin je priamo úmerne tak zábavný herec ako moja starká je dobrá kozmonautka. Jean Reno tu zo seba spravil "filmovú prostitútku" a fakt neviem aký mal honorár, že sa na toto dal...Ale aby som nebol len kritický, pár krát som sa zasmial a vydržal som to pozerať do konca... Keby bol ústrednou postavou iný herec s iným parťákom, možno by to fungovalo viac komediálne a menej otravne... ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Christophe Beck: 1. Main Titles ,2. Perfect Day for a Murder ,3. The Damburger Incident ,4. Dreyfus in Charge ,5. Paris Bound ,6. The Airport ,7. Helping Nicole Get Off ,8. The Area is Secure ,9. Blind Love ,10. Pierre Phouquette ,11. 006 Calling ,12. Flesh Mask ,13. Pinch a Finger ,14. A Farewell to Ponton ,15. Vitamin V ,16. Clouseau's Lament ,17. Chasing Yuri ,18. Waldorf Astoria Arrival ,19. The Ring ,20. Dragalong Dreyfus ,21. End Titles ,22. Pink Panther Theme , ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (12)

  • Úvodní scéna a fotbalové mistrovství bylo natáčeno na fotbalovém stadiónu FK Teplice s českým komparzem. (Hennes)

Súvisiace novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (viac)

Růžová pohroma se spoustou hvězd

Růžová pohroma se spoustou hvězd

15.08.2007

Sotva který filmový kritik se o remaku Růžového pantera se Stevem Martinem, zoufale se pokoušejícím dostihnout nedostižného Petra Sellersa, vyjádřil pozitivně. Jenomže šéfové Sony Pictures nečtou… (viac)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (viac)

Noc oživlých exponátů

Noc oživlých exponátů

22.04.2006

Jeden z členů všude dobře známé sebranky Frat Pack, Owen Wilson, už po několikáté podpoří svého kolegu Bena Stillera v novém filmu, jehož režie se ujal tvůrce Růžového pantera Shawn Levy. Dobrodružná… (viac)

Reklama

Reklama