Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

ArdathBay 

všetky recenzie používateľa

Popcorňáček. Zbytečně dlouhé. Atmosféra v táboře nebyla vykreslena moc přesvědčivě ( "Na konci všech válek" to bylo daleko , daleko líp ukázáno) a velmi by mě zajímalo kudy vězni utíkali. Co mě ovšem mrzí asi nejvíc je skutečnost, že Japonci jsou zobrazeni jen jako ti špatní. Netvrdím, že byli jen dobří, ale ta jednostrannost z tohoto filmu dělá plochou zábavu pro amerického diváka se všemi jeho patriotistickými proprietami a rádoby je utvrzuje, že to jsou jen oni, kdo jsou ti dobří. Což je samozřejmě nesmysl jako Kjáva. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Vojenské snímky môžem, o to viac ak sú na základe skutočných udalostí! Nejde o žiaden popcornový blockbuster, skôr o priemer medzi podobnými filmami! Zaujímavých hereckých tvári (relatívne známych) je tuna dostatok, ale ich prevedenie je taktiež priemerné. Celému tomuto snímku niečo chýba(duša)! Aj keď ide o skutočnú udalosť pán John Dahl sa mal o to viac snažiť - rozpočet vyzerá dostačujúco, takže nechápem prečo tento snímok skončil iba u priemerného hodnotenia! Potenciál rozhodne má! (prevedenie na filmové plátna by som si vedel predstaviť v iných rukách..) ()

Reklama

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Vojnový film podľa skutočnej udalosti zobrazuje vydarenú a precízne naplánovanú operáciu druhej svetovej vojny v tichomorí, pri ktorej bolo zachránených 500 amerických zajatcov z japonského zajateckého tábora a pri ktorej zo záchranného oddielu zomrel len jediný vojak. Otrasné podmienky v ktorých museli zajatci žiť v tábore sú tu zobrazené rovnako pôsobivo ako v legendárom filme Most cez rieku Kwai. Tentoraz sú to americkí zajatci, ktorí padli do zajatia v roku 1942 na Filipínách a mnoho ich v zajatí zomrelo na následky podvýživy, mučenia, chorôb alebo vyčerpania. Film ma prekvapil kvalitnými hereckými výkonmi de facto začínajúcich hercov Benjamina Bratta a Jamesa Franca (Harry Osbourne zo Spidermana) a svižnou akciou. Napriek tomu že film v amerických kinách prepadol na celej čiare, je to jednoznačne vydarený vojnový film. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Natočeno na motivy knih: William B. Breuer (The Great Raid on Cabanatuan / Velká razie v Cabanatuan), Hampton Sides (Ghost Soldiers / Duch vojáků). Scénář : Carlo Bernard, Doug Miro Kamera : Peter Menzies Hudba : Trevor Rabin. Film byl dokončen již v roce 2002, ale jeho premiéra byla několikrát odsunuta až se nakonec objevil v kinech v říjnu 2005. Jedním z důvodů byla i změna distributora. Walt Disney Company byla nahrazena studiem Miramax. ()

gogos 

všetky recenzie používateľa

120 vojáků zachraňuje 511 zajatců, které hlídá přes 200 japonských vojáků v zajateckém táboře a v záloze půl míle vzdálené je dalších přes 1000 japonských vojáků. Ukázka toho, jak dokonalé pozorování s vynikajícím plánováním může být užitečné i za cenu několikadenního odkladu. S pomocí filipínských partyzánů se amíkům povedla solidní záchranná mise. Její zfilmování je více než průměrné. Syrová atmosféra doby, kvalitní kamera, solidní scénář, parádní efekty, braková hudba. Ve výsledku mi to vychází mezi 3 a 4 hvězdami. Dávám 4*... ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Jedním ze zajatců v cabanatuanském zajateckém táboře byl i hluchý britský voják Edwin Rose, který celý útok a následnou vysvobozovací akci jednoduše zaspal. Když se ráno probudil a zjistil, že je celý tábor prázdný, dostál pověstnému „klidu Angličana“, oholil se, oblékl uniformu a vydal se poklidným krokem po silnici pryč. Všimli si ho Filipínci a doprovodili ho za americké linie. Ve filmu tato událost není zachycena. (Rollo_Tomasi)
  • Kapitána Ebonga Josona si ve filmu zahrál jeho vnuk Richard Joson. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené