Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (6)

  • Ide o posledný film, v ktorom účinkuje Naomi Watts bez toho, aby bola slávnou herečkou. Prelomovým v jej kariére sa stal následný Mulholland Drive (2001), čo distibútor tohto filmu potom urýchlene využil a prominentne uviedol Wattsovej meno a fotografiu na obale DVD. (Arsenal83)
  • Režisér Dick Maas neskôr povedal, že film nefungoval dobre, pretože si na natáčaní nerozumel s hercom Jamesom Marshallom. Maas nechcel, aby Marshall bral film príliš vážne, ale Marshall väčšinou nepočúval jeho pokyny. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu sa v USA oneskorila o 2 roky, a to kvôli teroristickým útokom z 11. septembra 2001. Film absolútnou náhodou obsahuje zmienky o terorizme v New Yorku, takže film nechytil správnu dobu na vydanie. (Arsenal83)
  • Výroba filmu prebiehala v New Yorku, zatiaľ čo exteriérové ​​zábery sa robili v Holandsku. Film sa natáčal od marca do mája roku 2000. (Arsenal83)
  • Když Jennifer a Mark najdou na Harvardově webové stránce informace o Gunterovi Steinbergovi, čtou zde, že se narodil 15. dubna 1951, což je také datum narození režiséra Dicka Maase. (HappySmile)
  • Naomi Watts (Jennifer Evansová) se ve skutečnosti bojí výtahů. (HappySmile)

Reklama

Reklama