Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh šestnásťročného učňa Borisa, ktorý prežíva obdobie prvých lások, ale i životných sklamaní. Názov je skratka z boxerského slangu, znamená sudcom ukončený súboj pred vypršaním časového limitu. Hlavným hrdinom je učeň Boris, pochádzajúci z robotníckeho prostredia, pracujúci v továrni na výrobu technického skla. Náhodou sa stane spoluúčastníkom znásilnenia dievčaťa z diskotéky. Sám se na ňom nepodieľa, ale aj tak ho trápia výčitky svedomia, znásobené občasnými stretnutiami s postihnutou Rikou. Vytrvalo se snaží o zblíženie s ňou. Túži po "normálnom" živote, ale miesto toho - akoby proti svojej vôli - se k dievčine chová hrubo. Kdesi hlboko v ňom doznieva smutná spomienka na znásilnenie. Zároveň je zasiahnutý prostredím, ve ktorom Rika žije. To se úplne odlišuje od prostredia, v ktorom žijú jeho rodičia, invalidný otec a utrápená matka, živoriaci na hranici biedy. Boris nakoniec zisťuje, že život nie je len "nasvietená a blýskajúca sa krása". (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Filmovanie snímku R.S.C. prebiehalo v Bratislave, konkrétne na kúpalisku, v esprese pod Slavínom a na Ondrejskom cintoríne. (dyfur)
  • Vo filme odznela známa pieseň "Analýza dokázala hovno" skupiny Slobodná Európa. V záverečných titulkoch je však uvedená pod názvom "Globálna analýza". (Raccoon.city)
  • Rozpočet filmu bol 4 899 350 Kčs. [Zdroj: Výrobný list filmu] (rudeboy)

Reklama

Reklama