Reklama

Reklama

Prvá veľká vlaková lúpež

  • Česko První velká vlaková loupež (viac)

Obsahy(1)

V roku 1855 uskutočnil lupič-džentlmen Edward Pierce odvážnu vlakovú lúpež, ktorá vstúpila do dejín kriminalistiky. Jeho terčom sa stal vlak, prepravujúci veľké množstvo zlata, určené na platy vojakov v Krymskej vojne. Aby sa mu to podarilo, musel sa dômyselnými spôsobmi s pomocou odhodlaných spoločníkov zmocniť štyroch kľúčov od trezoru. Známy autor bestsellerov Michael Crichton najprv udalosť popísal vo svojom románe a po tom, čo kniha dosiahla obrovský úspech, jej dej ako režisér previedol aj na filmové plátno. (STV)

(viac)

Recenzie (198)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Veľmi sympatická komédia s nenútenym humorom a inteligentným scenárom. Úprimne som Crichtonovi neveril že ako režisér dokáže ukočírovať tak fajn záležitosť. Predsa len, v prvom rade je stále spisovateľ a po režírovani Westworldu som čakal najhoršie. Nestalo sa. Connery a Sutherland sú stávka na istotu, majú štýl a potiahnú aj slabšie pasáže. Občas cítiť problém s tempom ale po väčšinu času som sa bavil. Pár scén je dokonca veľmi napínavých a záverečný part na streche vlaku natočený bezchybne. Dobové zasadanie a kostými tiež super a celkom sa čudujem že film nie je známejší. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ani skvělé herecké výkony nezáchranily to, že čas od času do filmu nakoukla nuda. Mě je to ale jedno, já se díval na tenhle film kvůli inspiraci. Bohužel v českých podmínkách tohle nejde zrealizovat. Představa, že náš super vlak Pendolíno chcípne někde v polích a já tam budu na střeše rajtovat jak krypl nakonec vymazala mé myšlenky na druhou velkou vlakovou loupež. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Krása, jasná pětihvězda, absolutní spokojenost.. Sean Connery a Donald Sutherland tu zlodějskou hru rozehráli ve velkém stylu a já jim sedla na lep.. Plánování krádeže zlata, získání klíčů, pletichy, intriky, vtip a zábava s trochou romantiky a naivity mi byla naservírována na zlatém podnosu.. Filmové pohlazení od gentlemanů.. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

K uvedeným žánrům bych přídal "komedie". A není to díky několika komickým momentům, připomínající spíše parodii. Tahle partička má totiž několik povedených hlášek a tenhle film několik vtipně vydařených momentů. Co je to však naplat, když z převážné části disponuje i nudnými pasážemi, nevýrazným hudebním doprovodem (promin G. G.) a bohužel a to je hlavní, nedůvtipem a neoriginalitou v příběhu.. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemná a oddychová záležitosť s najsympatickejšími možnými "záporákmi". Vynikajúce skĺbenie doby britskej gentlemantskej spoločnosti s kriminálnou zápletkou, okorenenou niektorými napínavejšími scénami a anglickým suchým humorom...Oveľa sympatickejšie a charizmatickejšie ako "novodobý" Dannyho Parťáci a podobné filmy:) ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (27)

  • Scény jedoucího vlaku byly natočeny na železniční trati Mullingar - Athlone (nyní uzavřené), přibližně 70 km západně od Dublinu. Další scény byly natočeny na nádraží Kent v Corku. (Tonula)
  • Hneď po odchode vlaku zo stanice Ashford sa ukáže vnútro lokomotívy, kde muž hádže uhlie do kotla. Na jeho ľavom zápästí sú viditeľné náramkové hodinky. V skutočnosti sa náramkové hodinky stali komerčne dostupnými až koncom 19. storočia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama