Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý príslušník špeciálnych jednotiek Frank Martin (Jason Statham) pracuje ako nájomný kuriér, ktorý preváža tie najnebezpečnejšie zásielky. Čo dostane, to tiež doručí, a na nič sa nepýta. Frank však nedávno zmenil nielen prácu, ale aj pôsobisko. Z Francúzska sa na čas presťahoval do Miami, kde teraz pracuje pre zámožnú rodinu Audrey a Jeffersona Billingsovcov (Amber Valettaová, Matthew Modine), čo je záskok za kamaráta. Jeho jedinou prácou je v podstate každý deň voziť malého Jacka Billingsa (Hunter Clary) do školy a potom späť domov. Existuje len veľmi málo vecí, ktoré Franka ešte dokážu prekvapiť, ale na jednu z nich narazí práve tu – na kamarátske puto, ktoré vznikne medzi ním a šesťročným Jackom. Keď Jacka unesú, Frank musí využiť všetky svoje schopnosti, aby ho zachránil a prekazil únoscom plány. Nebude to vôbec ľahké. Na ich strane totiž stojí Lola (Kate Nautaová) – vraždiaci maniak v tele supermodelky“ a zákerný Gianni Chellini (Alessandro Gassman)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (559)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

V akčních scénách je Jason Statham dokonalejší než Jackie Chan s Jetem Li dohromady, ovšem ta omáčka okolo, dějové skoky a vynechávky, pošramocená logika... Chvilkama jsem si připadal jako na horské dráze s litrem slivky v krvi, jak se mi motala hlavy z otoček, kopů a přemetů, chvilkama to bylo komunikativně na úrovni Policajta ze školky. Za tu rozpolcenost maximálně dvě hvězdy. ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Are you fucking with me, Luc Besson? Nějak takhle reaguju v situaci, kdy se bomby vyhakují jeřábními háky 10 metrů nad zemí, nebo se přeskakuje z baráku na barák (jasně audiny jsou dobrý, ale tak moc zas ne). Jestli byl první díl částečně hloupý, tak tentokrát je ultradebilní a zachraňují ho jenom Stathamovy hlášky a coolovité akční sekvence. Tak 5/10. Příště se na to Lucu líp vyspi. Ať se Louis s Coreym nemusej tolik snažit zakrýt ty blbosti, který píšeš. :) ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Naughty Girl ,2. Cells - Servant ,3. Icarus - Amen Birdmen ,4. Painful - Sin ,5. Main Theme ,6. Life Support - The Strays ,7. The Body - Servant ,8. Talk Amongst Yourselves - Grand National ,9. Kendo ,10. Saviour - Anggun ,11. Revolution - Kate Natua ,12. Paris Four Hundred - Mylo ,13. Can You Handle It - Shakedown ,14. Chase - The Cinematics ,15. Voodoo Child - DJ Cam ,16. Jet Boxing , ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Z formálnej stránky profesionálne odvedený "francúzsky Hollywood" (dokonca do takej miery, že príbeh filmu sa odohráva na Miami a v jednej sekvencii som skoro od prekvapenia na zem padol, keď z reprákov ako hudobný podmaz zaznela známa vypalovačka z traileru na Sin City) si podal ruky zo slušnou "martial arts" ekvilibristikou, ale žial aj s neskutočne stupídnym scenárom, ktorý má na svedomí samozrejme Luc "daddy-the script-destroyer" Besson. Jeho debilita narastá počas odvíjania filmu do takej miery, že nanešťastie výrazne ruší aj vyššie spomínané klady, i keď aj tým s pribúdajúcimi minútami dochádza dych a finálné zúčtovanie s hlavnými padúchmi je tak zďaleka najslabšie z celého filmu. Jedna veľká, premárnená šanca a pre tvorčie duo Leterrier-Besson je to oproti Unleashed prepad resp. nekontrolovateľný voľný pád minimálne o dve triedy dole. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Keby sa Leterrierovi podarilo tú svoju zbesilosť trošilinku viac priškrtit, bola by to pecka. Akcia výborná (vivat Corey Yuen), káry ďábelsky rýchle, ženské sličné, kamera Bayovsky štýlová, aj príbeh v rámci "nobrain" levelu môže byť. Ale celé to je degradované dementným preháňaním. Aj keď v tomto smere mám hranice ďaleko, to čo tam Frank Martin predvádzal bolo moc aj na mňa a s pribúdajúcim časom to začalo nepríjemne strhávať veškerú pozornosť. Ale Stathamovi obtiahnuté sako a čierna kravata aj tentokrát velice sluší a konečne sa objavuje v akčnom filme hero, ktorému nemožno nefandiť. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)
  • V úvodu filmu Frank (Jason Statham) jezdí v Audi A8 L D3 Typ 4E s motorem V12 z roku 2005. Na přední masce je znak W12. Po zbytek filmu se pak střídají záběry, v nichž znak je a není vidět. (st.jim)
  • Pistole ve scéně v soukromém tryskáči je typu Walther P99. (DaViD´82)

Reklama

Reklama