Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý príslušník špeciálnych jednotiek Frank Martin (Jason Statham) pracuje ako nájomný kuriér, ktorý preváža tie najnebezpečnejšie zásielky. Čo dostane, to tiež doručí, a na nič sa nepýta. Frank však nedávno zmenil nielen prácu, ale aj pôsobisko. Z Francúzska sa na čas presťahoval do Miami, kde teraz pracuje pre zámožnú rodinu Audrey a Jeffersona Billingsovcov (Amber Valettaová, Matthew Modine), čo je záskok za kamaráta. Jeho jedinou prácou je v podstate každý deň voziť malého Jacka Billingsa (Hunter Clary) do školy a potom späť domov. Existuje len veľmi málo vecí, ktoré Franka ešte dokážu prekvapiť, ale na jednu z nich narazí práve tu – na kamarátske puto, ktoré vznikne medzi ním a šesťročným Jackom. Keď Jacka unesú, Frank musí využiť všetky svoje schopnosti, aby ho zachránil a prekazil únoscom plány. Nebude to vôbec ľahké. Na ich strane totiž stojí Lola (Kate Nautaová) – vraždiaci maniak v tele supermodelky“ a zákerný Gianni Chellini (Alessandro Gassman)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (560)

Fr 

všetky recenzie používateľa

jdu pozdě!!.... . mám dojem, že tohle už je trošku přehnaný. až trapný. banditi se chovají jako idioti, neprůstřelný dveře a J.Statham, auto, který si spletli s letadlem. akční jízda, to ano, ale postrádá to jakýkoliv kouzlo. třeba prvního dílu. tahle hra na supermana není nuda, ale většina věcí tu už byla. efektních bitek pomálu, nudný choreo. dobrá je režie a kamera. a samozřejmě J.Statham. on táhne celý snímek z produkce L.Bessona, který pomali strácí dech. jestli už není mrtvej. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Z formálnej stránky profesionálne odvedený "francúzsky Hollywood" (dokonca do takej miery, že príbeh filmu sa odohráva na Miami a v jednej sekvencii som skoro od prekvapenia na zem padol, keď z reprákov ako hudobný podmaz zaznela známa vypalovačka z traileru na Sin City) si podal ruky zo slušnou "martial arts" ekvilibristikou, ale žial aj s neskutočne stupídnym scenárom, ktorý má na svedomí samozrejme Luc "daddy-the script-destroyer" Besson. Jeho debilita narastá počas odvíjania filmu do takej miery, že nanešťastie výrazne ruší aj vyššie spomínané klady, i keď aj tým s pribúdajúcimi minútami dochádza dych a finálné zúčtovanie s hlavnými padúchmi je tak zďaleka najslabšie z celého filmu. Jedna veľká, premárnená šanca a pre tvorčie duo Leterrier-Besson je to oproti Unleashed prepad resp. nekontrolovateľný voľný pád minimálne o dve triedy dole. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Akčná spokojnosť skoro v takom istom pomere pri jednotke! Rýchle, nápadité, dobre vymyslené ale hlavne nebezpečne akčné! Vychutnával som si každú chvíľku a minútku, ktoré boli nabité akciou od prvej minúty! Dal by som aj päť hviezd, nebyť toho sprostého a debilného scenára a pár trápnych scén, ako napríklad scéna so žeriavom, či to, keď prebehne A8čkou po oboch stranách budovy, ktoré zaváňali ťažkým prieserom! 70%. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Než tento film uvidíte,tak by jste měli nechat mozek někde hodně daleko,nejlépe zamčený někde ve skříni,aby k vám přece jenom nepřišel. Když totiž nebudete přemýšlet na hafem nelogičností a množstvím přehnaností,budete se výborně bavit. Já sám jsem na tento film s tímto přístupem šel a po té zábavné stránce jsem opravdu nelitoval. Tento film je totiž opravdu jenom o tom,aby vás dobře pobavil a to se mu daří. I když bez Stathama by to bylo sotva poloviční,protože z toho vyzařuje tak velké charizma,že mu prostě neodoláte a u mě patří k těm největším akčním drsňákům současnosti. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

V akčních scénách je Jason Statham dokonalejší než Jackie Chan s Jetem Li dohromady, ovšem ta omáčka okolo, dějové skoky a vynechávky, pošramocená logika... Chvilkama jsem si připadal jako na horské dráze s litrem slivky v krvi, jak se mi motala hlavy z otoček, kopů a přemetů, chvilkama to bylo komunikativně na úrovni Policajta ze školky. Za tu rozpolcenost maximálně dvě hvězdy. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Tyč, kterou Frank (Jason Statham) použije ke zmlácení party chlapů, se v některých scénách ohýbá jako gumová. (Terva)
  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)
  • Druhé filmové nasazení kurýra stálo producenty 32 milionů amerických dolarů a během prvních tří dnů (2.-4. 9. 2002) promítání zaplatili američtí diváci za akční jízdu 20 milionů. Celkový výdělek v této zemi se vyšplhal na 43 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama