Reklama

Reklama

Epizódy(128)

Obsahy(1)

Tsubasa Ozora se stěhuje do města Nankatsu, aby rozšířil své fotbalové schopnosti. Je vyzván Super střelcem Genzem Wakabayashim. Poté se rozhodne soutěžit a zjistí, kdo je nejlepším fotbalistou. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (20)

pugs 

všetky recenzie používateľa

Prvé diely (asi tak 15) bolo geniálnych. Potom tento seriál zapadol medzi Anime, ktoré sú kýčovité a za každú cenu chcú byť drsné. Toto sa mu nepodarilo. Scény sa už z lenivosti animátorov opakovali a Japončíci dokážu kopnúť loptu tak, že by ste z toho mali odrazenú hlavu. Aspoň za tie prvé diely 7/10 ()

bax 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobré anime. Jedno z prvých, ktoré som v detstve videl. S odstupom času mu zazlievam len zápasy rozdelené na viac častí, čo nikdy nemám rád a hlavne u Shonen anime je to veľmi časté. Ďalej až neprimerane dlhý beh na bránu a až priveľmi prehnaná gravitačná štúdia. Ale je to seriál pre deti, ktoré takéto veci proste milujú a preto to tomuto seriálu nejde vyčítať. ()

Reklama

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Úžasný anime seriál (vykradnutý výborným Shaolin Soccerom) z futbalového prostredia s gravitačnými zákonmi, z ktorých by Newtonovy vypadal zbytok plešiny a jablko by rozšlapal na maderu. Captain Tsubasa bol proste boh, 100-krát naklonovaný Pelé skrížený s Maradonom, ktorého delovky by prestrelili aj čínsky múr. Keď sa útočilo (asi 3 minútový beh!) bránka sa pomaly vynárala spoza obzoru a stál tam totálne prepotený, nastrate sústredený brankár. BTW: Tiež minimálne poloboh. Jediné čo možno tejto klasike RTL2 vytkúť je úmorná dĺžka zápasov čítajúca aj niekoľko častí. Toto je proste must see :)) ()

provitamin 

všetky recenzie používateľa

Potvrdzujem že mnohí si tento seriál pletú so seriálom Šampión, kde sa futbalista Benžamén preslávil svojou povestnou orlou strelou. Tento seriál nie je o Benžaménovi, ale o Ozorovi Tsubasovi a futbalové kluby nie sú talianske ale japonské. Vzhladom na rok výroby seriálu vidieť výrazný animačný rozdiel oproti rimejku z roku 2001. Navyše sú tu tie kilometrové behy k súperovej bránke a zápas čo trvá niekoľko dielov. ()

Zaujímavosti (2)

  • Kapitán Tsubasa inspiroval osobnosti jako Lionela Messiho, Zinedine Zidanea, Francesco Tottiho, Fernando Torrese a Alessandro Del Piera k hraní fitbalu. (Shley)

Reklama

Reklama