Reklama

Reklama

Epizódy(128)

Obsahy(1)

Tsubasa Ozora se stěhuje do města Nankatsu, aby rozšířil své fotbalové schopnosti. Je vyzván Super střelcem Genzem Wakabayashim. Poté se rozhodne soutěžit a zjistí, kdo je nejlepším fotbalistou. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (20)

provitamin 

všetky recenzie používateľa

Potvrdzujem že mnohí si tento seriál pletú so seriálom Šampión, kde sa futbalista Benžamén preslávil svojou povestnou orlou strelou. Tento seriál nie je o Benžaménovi, ale o Ozorovi Tsubasovi a futbalové kluby nie sú talianske ale japonské. Vzhladom na rok výroby seriálu vidieť výrazný animačný rozdiel oproti rimejku z roku 2001. Navyše sú tu tie kilometrové behy k súperovej bránke a zápas čo trvá niekoľko dielov. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Úžasný anime seriál (vykradnutý výborným Shaolin Soccerom) z futbalového prostredia s gravitačnými zákonmi, z ktorých by Newtonovy vypadal zbytok plešiny a jablko by rozšlapal na maderu. Captain Tsubasa bol proste boh, 100-krát naklonovaný Pelé skrížený s Maradonom, ktorého delovky by prestrelili aj čínsky múr. Keď sa útočilo (asi 3 minútový beh!) bránka sa pomaly vynárala spoza obzoru a stál tam totálne prepotený, nastrate sústredený brankár. BTW: Tiež minimálne poloboh. Jediné čo možno tejto klasike RTL2 vytkúť je úmorná dĺžka zápasov čítajúca aj niekoľko častí. Toto je proste must see :)) ()

Reklama

pugs 

všetky recenzie používateľa

Prvé diely (asi tak 15) bolo geniálnych. Potom tento seriál zapadol medzi Anime, ktoré sú kýčovité a za každú cenu chcú byť drsné. Toto sa mu nepodarilo. Scény sa už z lenivosti animátorov opakovali a Japončíci dokážu kopnúť loptu tak, že by ste z toho mali odrazenú hlavu. Aspoň za tie prvé diely 7/10 ()

bax 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobré anime. Jedno z prvých, ktoré som v detstve videl. S odstupom času mu zazlievam len zápasy rozdelené na viac častí, čo nikdy nemám rád a hlavne u Shonen anime je to veľmi časté. Ďalej až neprimerane dlhý beh na bránu a až priveľmi prehnaná gravitačná štúdia. Ale je to seriál pre deti, ktoré takéto veci proste milujú a preto to tomuto seriálu nejde vyčítať. ()

Zaujímavosti (2)

  • Kapitán Tsubasa inspiroval osobnosti jako Lionela Messiho, Zinedine Zidanea, Francesco Tottiho, Fernando Torrese a Alessandro Del Piera k hraní fitbalu. (Shley)

Reklama

Reklama