Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Owen Wilson dokázal, že nie je len herec romantických komédií a ukecaný Roy O'Bannon z Shanghai Knights, ktorý sa snaží každej akcii vyhnúť. Od tohto filmu som síce čakal skutočný príbeh pilota americkej armády zostreleného nad Bosnou a následne bojujúceho o prežitie, ale ani tak som nebol sklamaný. Film má spád, slušnú úroveň a je pomerne reálny, bohužiaľ koniec filmu je rozhodne jeho najslabším miestom - príliš hlúpy a len na efekt. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Jak už tady zmiňuje spousta dalších, nebýt posledních 10 minut, bylo by to hodnocení možná ještě lepší. Námět je docela zajímavý a je i zručně zpracován, herci také předvádí solidní výkony, akční scény jsou zajímavé a o napětí je docela slušně postaráno. Každopádně to pro mě bylo poměrně milé překvapení. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

(8.6.2022) Ohľadom brutálnej bosnianskej vojny môže človek nájsť veľkú kopu lokálnych drám s veľmi dusivou a ťaživou atmosférou, no z času na čas niet nad starý dobrý rozprávkový Hollywood s poriadnou dramatizáciou, kde je zvykom patrične zdramatizovať aj návštevu toalety. Na Behind Enemy Lines vďaka tomu nedám dopustiť a je hneď tým prvým pusteným, keď dostanem na predmetný úsek histórie chuť. Aj za plného uvedomenia, že autentický portrét môžem nájsť v iných filmoch. Za natáčanie na Slovensku som veľmi rád, tie naše hory a lesy v tmavom kamerovom filtri vyzerali neopísateľne nádherno-nepríjemne. Jediná smutná vec pre mňa je, že táto vojna je už pre filmárov neatraktívna a teda už nič akčnejšie, dravšie, drahšie a dramatickejšie ako toto pravdepodobne nedostaneme. (∞–2014) (23.6.2013) (13.9.2017) (20.9.2017) (17.5.2020) (29.5.2022) (8.6.2022) ---"I am a marine. We take care of the serious business. You are a navy pilot, and your role is to eat jell-o." ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Můj oblíbený thrillerový akčňák, který bohužel trpí laciným americkým hrdinstvím. Prostě mě doslova přivádí k šílenství, když tak napínavý a zajímavý děj dokáží shodit četné scény, jak celá armáda po uši ozbrojená a pálící po Owenovi Wilsonovi vším možným ho nemůže ani trochu zasáhnout natož bez problému zabít. Wilson asi ovládá Matrix. Plytkost takovýchto scén je typická pro Američany v mnoha filmech, ale sem se zrovna nehodí. 65% ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Do role Bazda tvůrci zvažovali obsazení Branka Tomovice. (KucC)
  • Sasha (Vladimir Maškov) má na sebe tetovanie z väzenia Gornji Vakuf. Počas vojny to bolo jedno z úplne prvých zasiahnutých miest. (Real Tom Hardy)
  • Skutečný „Chris Burnett" se jmenuje Scott O'Grady, jehož F-16 byla sestřelena nad Bosnou. Film tak vychazí z jeho zkušeností. (Lucas87)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama