Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Giuseppe Balsamo AKA Cagliostro (Orson Welles) je cigánsky chlapec, ktorý žije v južnom Francúzsku. Je zatrpknutý, pretože jeho rodičia boli neprávom obesení a on sám bol mučený na príkaz vikomta de Montagne. Po rokoch Balsamo ako cirkusový šarlatán zaujme pozornosť Dr. Mesmera (Charles Goldner), pioniera v oblasti hypnotizmu. Doktor mu ponúka možnosť využiť jeho schopnosti na liečenie ľudí, no Balsamo sa namiesto toho rozhodne použiť ich na získanie bohatstva a slávy... (matriosa)

(viac)

Recenzie (3)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Pre mna je toto asi najplansi Welles. Welles je v roli zatrpknuteho ciganskeho chlapca Kaglijostra, venuje sa ale peknym picoidam /jo, aj s vulgaritami, teraz uz musim byt vulgarny/ : cerne magii, hypnotizmu ... a to este Kaglijostro chce slavu a peniaze ... ne, nebavilo ma to, to ani neboli dialogy len vatovo plane plky : 7 % ()

fragre 

všetky recenzie používateľa

Romanticko-dobrodružné drama o proslulém mágu Cagliostrovi, kde se nešetří rozmáchlými gesty, vzletnými proslovy, okázalými kostýmy a patetickými projevy citů - to vše podkresleno dramatickou hudbou a okořeněno akcí. Na dnešní dobu se zde trochu přehrává, je to trochu jak na divadle, ale k tomuto žánru a k své době to prostě patří. K tomu divadelnímu charakteru se vlastně hodí i ta iluzivně malovaná pozadí. Mám dojem, že takové opulentní zpracování by se snad líbilo i Alexandru Dumasovi st. ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Klasická americká kostýmová biografie z předrevoluční Francie zpracovává fiktivně život známého podvodníka Cagliostra, kterého si skvěle zahrál Orson Welles. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • Už v roce 1945 byl v plánu podobný film s Orsonem Wellesem v roli Alessandra di Cagliostra, italského dobrodruha zapleteného do známé aféry s náhrdelníkem. Greta Garbo mohla hrát Marii Antoinettu, ale příprava nákladné produkce se protahovala, až byla zrušena. (kenny.h)

Reklama

Reklama