Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Newyorčan Christopher Dubois spolu s priateľmi okradne miestneho mafiána a na úteku pred jeho zabijakmi sa omylom ocitne na palube lode, ktorá pašuje zbrane. Pašeráci sa ho ale potrebujú zbaviť a Dubois skončí v mori. Pred žralokmi ho zachráni útok pirátov, vedený Lordom Edgarom Dobbsom. Chris sa k pirátom pridáva a verí, že cieľom cesty bude New York. Dobbs ho však vysadí na siamskom ostrove, kde si starý obchodník všimne Chrisove športové a bojové nadanie, zaradí ho medzi svojich zverencov a zasvätí do tajov bojových umení. O šesť mesiacov sa Chris opäť stretáva s Dobbsom a požiada ho, aby mu pomohol dostať sa do tibetského kráľovstva, kde sa má konať veľký turnaj v bojovom umení. Hlavnou cenou súťaže, v ktorej sa zúčastnia len tí najlepší bojovníci sveta, je socha draka z rýdzeho zlata. Dobbs ale v Chrisove schopnosti neverí, a tak si vymyslí vlastný plán, ako zmocní zlatej sochy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

mau 

všetky recenzie používateľa

V rámci akčňáků výjimečné retro, navíc orámované osmdesátiletým vypravěčem (JCVD), který je stále ve formě. Hodně zábavné představení bojovníků z různých států a jejich umění přizpůsobených lokálním stereotypům - španělský toreador, brazilská capoeira, mongolský barbar, německá mlátička, černošský domorodec (jediný zástupce kontinentu, Afriky, nikoli státu), japonský zápasník sumo, ruský hromotluk a JCVD jako americký citlivý hoch z ulice, který se vzepne k největšímu výkonu, když jde (zase) o pomstu. Karate kop tisíckrát za sebou, yes! ()

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

"Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan." Ano, distributoři to vystihli, mají naprostou pravdu. Je tam brutálně stupidní mongol a Jean-Claude je brutální mongol a celý je to mongolský a blééé. Když se tenhle belgičan pustil do režie, zavánělo to katastrofou, ale nakonec překvapil, natočil "pouze" další zbytečnou hloupou vandammovinu. ()

Reklama

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých lepších JCVD filmov.Príbeh a dej filmu je veľmi jednoduchý,zlodej Chris Dubois utečie pred policajtmi a dostane sa až na turnaj najväčších zápasníkov sveta v Ghan-Ghengu.Súboje medzi bojovníkmi sú exceléntne,kamera parádne spomaluje akciu,JCVD je až neuveriteľne dobrý.Roger Moore ako námorník a zlodej,mi moc do úlohy nesadol,ale jeho výkon nebol zlý.Znovu som sa rozhodol na tento akčňák pozrieť a aj dnes ma to celkom baví,pre poobedňajší odpočinok,prečo nie?Slabý príbeh,slušní herci,super akcia a B-čkovosť dá vzniknúť celkom slušnému akčňáku,ktorý ani neurazí,ani daako nenadchne./65%/ ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Neveril by som, že aj arénovka sa dá zmršiť, ale Van Damme nemá ako režisér ani tú štipku talentu, ktorú má ako herec. Súboje, ktoré tvoria základ filmu, sú strašne sterilné a často sa skončia skôr než začnú. Nefunkčné spomaľovačky tej trápnosti už len nasadzujú korunu. Hlavný záporák je tupá hora mäsa, ostatní bojovníci sú šablónovité národné karikatúry (Škót bojuje s kiltom, Japonec sa snaží vyhrať so sumom!). A ešte horšie to dopadá, keď postavy prestanú bojovať a otvoria ústa. Ako jediné pozitívum vidím snáď len to, že film je aspoň celkom prehľadne natočený, inak už fakt neviem čo vyzdvihnúť. 2+/10 ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Nabušení mužský v jednom souboji za druhém, kde jsem ty rány dostávala snad i já. Po prvních pudrovačkách jsem šla k zemi. Mno, tak tenhle film bych si asi dobrovolně nepustila, ale mám ho v ruletě, tak jsem to dala. Mám pocit, že to byl jediný film, který jsem s Van Dammem viděla, možná by nebylo na škodu podívat na nějaký jeho snímek pro objektivnost. Uvidíme, tady mně neseděl ani příběh jako takový. Takže fandové Damma nezlobte se na mě...….. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčení filmu bylo ohroženo nedostatkem finančních prostředků a mnoho členů štábu bylo požádáno, aby pracovali zadarmo, jinak by se natáčení nestihlo do stanoveného termínu. Producenti nakonec potřebné finance získali na nátlak štábu, který vyhrožoval stávkou. (HellFire)
  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)

Reklama

Reklama