Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Newyorčan Christopher Dubois spolu s priateľmi okradne miestneho mafiána a na úteku pred jeho zabijakmi sa omylom ocitne na palube lode, ktorá pašuje zbrane. Pašeráci sa ho ale potrebujú zbaviť a Dubois skončí v mori. Pred žralokmi ho zachráni útok pirátov, vedený Lordom Edgarom Dobbsom. Chris sa k pirátom pridáva a verí, že cieľom cesty bude New York. Dobbs ho však vysadí na siamskom ostrove, kde si starý obchodník všimne Chrisove športové a bojové nadanie, zaradí ho medzi svojich zverencov a zasvätí do tajov bojových umení. O šesť mesiacov sa Chris opäť stretáva s Dobbsom a požiada ho, aby mu pomohol dostať sa do tibetského kráľovstva, kde sa má konať veľký turnaj v bojovom umení. Hlavnou cenou súťaže, v ktorej sa zúčastnia len tí najlepší bojovníci sveta, je socha draka z rýdzeho zlata. Dobbs ale v Chrisove schopnosti neverí, a tak si vymyslí vlastný plán, ako zmocní zlatej sochy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Scénárista se nedá nazvat jinak, než-li volem. Avšak aréna je natolik mysteriózní a poutavá, že nemohu hodnotit hůře, než průměrem. Zaujme především přehlídka všech možných národností a bojových stylů. Samotná akce je solidní, souboje jsou dynamicky nasnímané a slušně ozvučené. Závěr je už extrémně přehnaný, přesto se to vydržet dá. Van Damme předvádí svoji rutinnu a nijak nevybočuje ze své průměrnosti. Zaujme ještě poměrně solidní hudba Randyho Edelmana. Naopak Roger Moore je zklamání. Jeho postava je špatně napsaná a on sám o sobě nepodává zrovna dvakrát oslnivý výkon. Kulisy New Yorku nic moc a tak jediné, co opravdu oslní, je již zmiňovaný turnaj. ()

Meiers 

všetky recenzie používateľa

Nepovedenej remake Krvavýho sportu. Na Jeanových filmech sem vyrostl a jako malej sem ho fakt žral, ale s odstupem času sem došel k závěru, že nenatočil jedinej schopnej film a jeho herecký projev mě v přítomnosti děsně irituje. A co se tohodle týče tak to snad ani nemuselo spatřit světlo promítačky. Fakt p94ovina ()

Reklama

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Neveril by som, že aj arénovka sa dá zmršiť, ale Van Damme nemá ako režisér ani tú štipku talentu, ktorú má ako herec. Súboje, ktoré tvoria základ filmu, sú strašne sterilné a často sa skončia skôr než začnú. Nefunkčné spomaľovačky tej trápnosti už len nasadzujú korunu. Hlavný záporák je tupá hora mäsa, ostatní bojovníci sú šablónovité národné karikatúry (Škót bojuje s kiltom, Japonec sa snaží vyhrať so sumom!). A ešte horšie to dopadá, keď postavy prestanú bojovať a otvoria ústa. Ako jediné pozitívum vidím snáď len to, že film je aspoň celkom prehľadne natočený, inak už fakt neviem čo vyzdvihnúť. 2+/10 ()

Wishkah 

všetky recenzie používateľa

Já mám tenhe film moc rád. Snaží se být výpravný a opravdu sdělit příběh a i když to kolikrát nehraje a Van Damme je bezpochyby lepší mlátička než vypravěč patří tenhle film mezi lepší kousky "svalů z bruselu". Už jen kvůli tomu v jaké výborné formě se tu samotný režisér předvádí. Ty kousky jaké tady předvádí nepředvedl nikdy předtím ani potom. A samotný turnaj je výborný. Skvělý souboj stylů sice končí tak jak má, ale jeho průběh je nádherný a i velmi dobře natočený ()

nevermore 

všetky recenzie používateľa

Ten příběh je hrozně laciný (teď myslím zápletku a ne turnaj) a ten turnaj byl taky docela fest odfláknutej. Velice malý počet bojovníků....Mno škoda, byl to jeden z posledních filmů s Van Dammem, který jsem viděl a musím uznat - čekal jsem víc. A úplně nejvíc úděsný byl ten trapák, co bojoval pokaždé jako jiné zvíře: had, opice atd. Já bych spíš bych řekl, že celou dobu bojoval jak pošahanej degen a hodne nucený bylo taky, jak to vždycky někdo musel připomenout, jako co bojuje, che.. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (12)

  • Van Damme je vedle režie pod snímkem podepsán i coby scénárista. (Eldrick)
  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)

Reklama

Reklama