Reklama

Reklama

Krstný otec III

  • Česko Kmotr III (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Starnúci Michael Corleone (Al Pacino) ďalej pevnou rukou ovláda svoje obchodné záujmy, usilovne sa však snaží odpútať od kriminálnej minulosti a svoje obchody zlegalizovať. Jeho záujem sa presunul k nehnuteľnostiam a bankám a stal sa z neho zbožný a voči cirkvi nesmierne štedrý človek, lebo priazeň Vatikánu, kde má niekoľko vysokopostavených priateľov, má v jeho premene na bezúhonného človeka zohrať rozhodujúcu úlohu. Minulosť však nie je možné vymazať...Film získal sedem nominácií na Oscara. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (751)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Možno budem veľmi zlý, ale pre mňa skončil príbeh Godfathera skvelým koncom druhého dielu. Toto beriem len ako voľné pokračovanie. Slabšie než predošlé dva diely, ale stále ešte na veľmi vysokej úrovni a cez to všetko patrí k najobľúbenejším filmom celkovo. Len ho proste neberiem vážne. Vadí mi na filme hlavne strašne veľa priestoru pre cirkev, ktorú z duše neznášam (a že je tam ozaj veľa nepostrihaných scén modlenia) a ešte mi vadilo, že po 16tich rokoch tak Al Pacino respektíve Michael zostarol. Tiež jeho vlasy neboli typicky mastné - talianske. Proste chybičky, ktoré veľmi nestoja za reč. Film mám tiež rád, lebo takpovediac hlavnú úlohu v ňom hrá Santinov syn - Vincent. Úplne úžasný Andy Garcia zatieňuje aj Al Pacina, a to už je čo povedať. Nechýba tu čaro predošlých Godfatherov a záverečné jatky ako vždy skvelé. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Dlouhých šestnáct let trvalo, než se nejslavnější mafiánská sága dočkala definitivní tečky. A přidám svůj názor do diskuze - za mě je rozhodně dobře, že třetí díl vznikl. Po jeho opětovném zhlédnutí musím smeknout a zároveň potvrdit, že Francis Ford Coppola měl rád svou rodinu, okázalé oslavy, dobré jídlo, operu a byl to PAN REŽISÉR. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Coppola dostal skvelej napad zakoncit osudy rodiny Corleonu a povedlo se mu to na vybornou. Prvni dil sice neprekonava, ale s druhym je tak na stejne urovni. Al Pacino, ac dost zestarlej, hraje mozna jeste lip nez zaziva a Andy Garcia se mu skoro vyrovna. Narozdil od druheho dilu jsem se zde neztracel a film ani nepusobi jak nastavovana kase, protoze se resi opet neco originalniho. Jedinej problem filmu je Sofia Coppola, tu sice povazuju za dobrou reziserku, ale jako herecka stoji za hovno. Opravdu vyjimecne se ji povedlo, aby se tvarila normalne, ale vetsinou se na ten jeji skleb ani nedalo divat. Skoda, ze se ve filmu obevuje tak casto, ale ne zas tak moc, aby mi zkazila skvelej dojem z filmu. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Repete celé trilogie ve verzi The Coppola Restoration a hodnotím za 4*. Během všech tří částí jsem pozoroval nedostatky s posloupností, nepřehlednosti kdo-je-kdo, nelogičnosti a (pochopitelně) zastaralost ve filmařině/ herectví. Ve finále mi pak řada momentů nedala jak měla a vztah k většině postav byl vlažný. Potěšení po stránce lokací a pořád zážitek, přesto kacířský verdikt: Not that impressed. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Genialne ukoncena trilogia generacnej mafianskej rodine. Boli vo filme chvilky, ktore boli trosku zdlhave a to je prave dovod, preco davam 4 *, ale opät je to zaujimava drama nielen o Michaelovych obchodoch, ale i o vztahoch v rodine, k jeho zene Kay, dcere Mary alebo i k Vincentovi v podani Andyho Garcia. Nikdy nezabudnem na zaver filmu, ktory bol najemotivnejsi zo vsetkych casti... 23.10.2008 ______ Al Pacino - (Don Michael Corleone) +++ Andy Garcia - (Vincent Mancini) +++ Diane Keaton - (Kay Adams Michelson) +++ Talia Shire - (Connie Corleone Rizzi) +++ Eli Wallach - (Don Altobello) +++ Joe Mantegna - (Joey Zasa) +++ George Hamilton - (B.J. Harrison) +++ Bridget Fonda - (Grace Hamilton) +++ Sofia Coppola - (Mary Corleone) +++ John Savage - (páter Andrew Hagen) +++ Hudba: Carmine Coppola +++ Producenti: Francis Ford Coppola, Nicolas Cage +++ ()

Galéria (156)

Zaujímavosti (41)

  • Natáčelo se od 27. listopadu 1989 do 25. května 1990 v Itálii, New Yorku, Vatikánu, New Jersey. (Varan)
  • Al Pacino povedal, že prvú vec, čo v scenári čítal, bolo: Michael Corleone ide s Kay z kostola a je zavraždený za bieleho dňa. Zkotúľa sa zo schodov a Kay príde za ním, pozrie sa na neho dole a pýta sa: "Michael zomieraš?" a on povie: "Nie." (Elessar.)
  • Al Pacino odmítl nabídku pěti milionů za roli Michaela Corleoneho a řekl si o sedm plus podíl ze zisku. Režisér F. F. Coppola zareagoval výhrůžkou, že přepíše úvod a film začne Michaelovým pohřbem. Al Pacino poté souhlasil s původním obnosem. (don corleone)

Súvisiace novinky

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

Dočkáme se čtvrtého Kmotra?

05.12.2020

Přestože to zní neuvěřitelně, studio Paramount Pictures se podle všeho nebrání pokračování legendární mafiánské trilogie Kmotr. Ano, čtete správně. Zpráva přichází jen pár dní před premiérou nové… (viac)

Třetí Kmotr se dočká nové verze

Třetí Kmotr se dočká nové verze

04.09.2020

Studio Paramount se rozhodlo vydat nejen obnovenou, ale také kompletně přestříhanou verzi třetího Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly. Cílem je umožnit tvůrcům dosáhnout své původní vize pro závěr… (viac)

Reklama

Reklama