Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • Slovensko Dračí život Bruca Leeho (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zaujímavá a divácky príťažlivá autobiografia filmovej hviezdy a majstra bojových umení Brucea Leea (Jason Scott Lee) prináša ucelý portrét veľkej hviezdy akčných filmov. Začína sa zobrazením detstva v Hong Kongu, kde sa s pomocou otca zoznámil so základmi bojových umení a východnej filozofie. Ako 18-ročný sa zapletie do vojny miestnych gangov, preto odišiel do USA. Tam sa jeho sny o tejto krajine naplnili, keď sa zoznámi s americkou kráskou, svojou žiačkou Lindou Emeryovou (Lauren Hollyová), ktorá sa neskôr stala jeho ženou, matkou dvoch detí a stálou oporou a inšpiráciou – aj napriek nesúhlasu spoločnosti o ich zmiešanom manželstve. Bruce si otvoril školu bojových umení, ktorú navštevovali najmä žiaci z čínsko-americkej komunity. Lee sa snažil harmonizovať a zmodernizovať umenie kung-fu väčšmi do spirituálnej roviny a vynašiel aj novú metódu bojových umení zvanú Jeet Kune Do. Po viacerých nezhodách s miestnymi vyznávačmi tradičných hodnôt sa Bruce skončil pripútaný na lôžko, pretože mal poškodenú chrbticu. Silou vlastnej vôle sa mu však opäť podarilo účinkovať na turnajoch. Hollywoodski producenti si rýchlo všimli charizmatického mladého bojovníka a ponúkli mu účinkovanie vo filmoch ako The Chinese Connection, The Big Boss, Enter the Dragon a najmä účinkovanie v seriáli Kung-fu, kde si zahral po boku Davida Carradina. Jeho hviezdnu kariéru však nečakane zasiahla náhla smrť, keď ako 32-ročný zomrel na mozgovú mŕtvicu pri nakrúcaní filmu Enter the Dragon. Vyše ako 25-tisíc ľudí sa zúčastnilo jeho pohrebu v Hongkongu a jeho sláva sa po smrti zmenila na mýtus... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

subic 

všetky recenzie používateľa

Film, který se jen tak lehce dotýká života legendárního Bruce Lee, v ničem se nepitvá a vlastně tak rychle uteče, že si pak říkám, že něco mohl probrat i hlouběji. Ale od toho jsou už různé dokumenty. A mě se to líbí, i když první hodina je trochu lepší až po první souboj Bruce Lee v Americe, kde si chtěl obhájit jeho školy. Trochu škoda, že konec není silnější, jako byl třeba u filmového dokumentu Senna (2010). Jaký jiný herec než Jason Scott Lee by to takhle zvládl zahrát v roce 1993, co bylo 20 let od smrti Bruce Lee a čerstvě po předčasné smrti syna Brandona Lee. ()

BlueZero 

všetky recenzie používateľa

Príbeh legendy bojového umenia, ktorý sa stala nepohodlným. Filmu trochu škodí, že bol natočený američanmi. Cítiť to v hudobnom sprievode a v spracovaní. Režisér chcel dať divákom, to na čo boli zvyknutý v Brucovych filmoch aj v úsekoch, ktoré neboli z natáčania filmu. Škoda. Tak záhadne ako zomrel otec, žial zomrel aj jeho syn. Česť ich pamiatke. ()

Reklama

Tamten 

všetky recenzie používateľa

Více životopisný než akční film, ale několik soubojů se zde najde. Většinou působí dost uměle a nepřirozeně, teprve koncem filmu se objeví bitky, které vypadají reálně, plynule a mají rozumnou rychlost a choreografii. Možná je to záměr, aby to vypadalo, jak se Bruce Lee během života zlepšuje, ale možná to byla jen lenost tvůrců dát si pořádnou práci se všemi souboji. Zbylý děj je sice trochu dokumentární, ale rozhodně není nudný nebo hloupý. ()

JackieBliz 

všetky recenzie používateľa

Ale co, dalo se na to dívat. A vlastně to bylo i hodně zajímavé, bohužel v některých chvílích se projevil talent našich milovaných režisérů a scénáristů z Hollywoodu zasadit do jakéhokoliv filmu romantické scény. Což o to, já mám romantiku ráda, a v některých chvílích jsem si i vzdychla, jak se to krásně milují, ale takové ty otřepané scény, fráze, pohledy...Prostě najdeme v každém druhém bijáku z Ameriky. ()

ali-n 

všetky recenzie používateľa

Bruce Lee. Pozerajte sa na neho z akéhokoľvek uhla. Možno len nadbytočne preceňovaná ikona, jeden z mnohých, nulový herec a režisér na zváženie. Pre mňa veľký bojovník, muž s energiou, ktorá napĺňa generácie napodobiteľov a nasledovníkov, človek, ktorý sa nechcel vzdať, učiteľ, ktorý nerobil rozdiely, filozof, ktorý posúval hranice. Tento film mu vzdáva hold, ktorý si právom zaslúži. Ani ja po Big Bossovi nevstávam a netlieskam tak, ako to bolo po jeho premiére. V duchu sa ale klaniam húževnatosti, nezlomnej vôli a odkazu, čo po sebe zachoval. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (18)

  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)
  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)

Reklama

Reklama