Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automechanik Frank Leone (Sylvester Stallone) si odpykáva trest za ublíženie na zdraví, ktorého sa dopustil pri obrane kamaráta pred partiou násilníkov. Do vypršania trestu mu zostáva už len šesť mesiacov. Jedného dňa ho však z relatívne voľnej väzby v norwoodskom väzení prevezú do väznice Getaway. Tam ho na príkaz sadistického riaditeľa Wardena Drumgoolea (Donald Sutherland), ktorý s ním má nevybavené účty, týrajú tak dozorcovia, ako aj väzni. Frank všetko príkorie statočne znáša do chvíle, keď sa v ohrození ocitne aj jeho priateľka Melissa (Darlanne Fluegel). A to je moment, v ktorom sa Frank rozhodne z väzenia ujsť. Netuší, že presne to chcel riaditeľ dosiahnuť a nastražil na Franka pascu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (331)

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Hey tak to sem nečekal , že se mi to bude líbit takhle moc.Filmy z vězenskýho prostředí mám hodně rád a tento k nim patří.Sylvester Stallone hraje naprosto dokonale a záporák Donald Sutherland je taky dobrej ale ani ostatní nezůstavají pozadu napřiklad Tom Sizemore.Scénář je výbornej.Nádherná hudba a písnička Ever Since The World began.Film od kterýho sem nečekal nic a dostal sem něco....na co jen tak nezapomenu a něco co strašně rychle uteklo.Já prostě nemůžu dát pod 5*.Film který stojí za to vidět. ()

HateBreeder 

všetky recenzie používateľa

Tak podle mě nejlepší Slyovka kromě Ramba I a Rockyho IV. Sice je pravda, že tento film nemůže soupeřit s muklovskými počiny Darabonta, na ně prostě nemá, ale jinak bych řekl že je to velice solidně odvedená práce a to jak po filmařské tak po herecké stránce. Příběh je sice klišovitý, zas tu je jeden hodný vězeň, kterého lidi v base buď nenávidí a nebo milují a respektují. Stallone tady předvádí opravdu dobrý herecký výkon, až jsem koukal. Hlavní záporak - správce věznice v podání Donalda Sutherlanda je skutečnej hajzl. Ale na ředitele věznice v Shawshanku jednoduše nemá :) Líbil se mi ještě Tom Sizemore, kterého jsem skoro nepoznal. Dále Sonny Landham - mlčenlivý indián Billy z Predatora taky zahrál svýho parchanta dobře. Film nenabízí žádný dechberoucí nebo srdcervoucí zážitek, jako staré vězeňské klasiky, ale rozhodně není špatný. Navíc se mi děsně líbil ten mustang ;) ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá dráma so Sylvestrom Stallonom z väzenského prostredia. Má zaujímavý príbeh o slušnom väzňovi, ktorý si len chce v pokoji odsedieť svoj trest za menej závažný čin v ľahšom väzení, ale z neho je prevelený do ťažkého väzenia, kde ho chce krutý riaditeľ kvôli nevyrovaným účtom z minulosti zlomiť, ale väzeň sa len tak nedá. Spracovanie je na tom dobre, po takmer až idilickom úvode sa dej presunie do ťažkej väznice, kde musí hlavný hrdina prakticky celý čas čeliť silnému tlaku zo strany krutých dozorcov a viacerých väzňov, pri čom je skutočne radosť sledovať jeho odolnosť a zachovanie si svojej osobnosti, za celý čas sa nenájde nič nudné, ale za to mnoho výborných scén a keď na väzňa nič nezaberá, riaditeľ sa uchýli k najhorším metódam a väzňovi už len odolnosť nestačí. Keďže to nie je normálny akčný film, tak sa tu ani akcie moc čakať nedá, ale v záverečnej časti už predsa len dochádza síce k typicky Stallonovským, ale aj tak celkom vydareným súbojom, ktoré pôsobia uveriteľne a celkom drsne. Herecké obsadenie je výborné, Sylvester Stallone vo svojej typickej menej akčnej úlohe muža, ktorý odoláva, ale najhoršie okolnosti ho donútia k hrubému násiliu a toto mu ide výborne, Donald Sutherland v úlohe riaditeľa, zaujímavý Tom Sizemore a John Amos ako hlavný dozorca a k tomu viacero dobrých vedľajších postáv. Réžia je veľmi dobrá, pre tento typ filmu ani moc lepšia byť nemohla a nič nevytýkam ani technickej stránke. Kriminál bezpochyby patrí medzi to lepšie, v čom sa kedy Sylvester Stallone objavil, príjemný film, na ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. Objektívna kvlaita filmu- 70%, film sa páči mne na 73%. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Já jsem doposud ani o tomto snímku nevěděl. A když si člověk uvědomí, jak málo filmů z vězeňského prostředí vzniklo, tak jsem mu musel dát šanci. Stallone ve skvělé formě, ať už herecké, tak i fyzické. Ve vedlejší roli potěšil bláznivý a ukecaný Tom Sizemore. Ale jinak se film chová podle klasické hollywoodské šablony, která nemá popravdě čím překvapit. Takže ano, po technické stránce nejde moc Kriminálu co vytknout. Tu drsnou a nelítostnou atmosféru dokázali autoři vykreslit vskutku obstojně (pár scén přímo ukázkových....třeba ta s činkou se mi zapíše do paměti na hodně dlouhou dobu), ale příběhově mě to tolik nestrhlo. Na přijatelné úrovni to za mě drží kromě Sylvestera i slizký záporák Donald Sutherland, ten si tu roli užíval naplno. Takže 6,5/10 je za mě takové adekvátní ohodnocení P.S. Soundtrack Billa Contiho velice povedený! ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi nějak uniknul v dobách, kdy jsem byl mladý a neklidný. Tenkrát by se mi to asi líbilo víc. Teď z toho mám dojem jakýsi Béčkovitosti. Herecký obsazení asi slibovalo trochu větší zážitek. Bohužel, třeba takovej Donald Sutherland nemá moc, co hrát. Jinak film má nějakou atmosféru, docela mě to bavilo, ale na druhou stranu to působí občas vyloženě hloupě. Máme tady kriminál pro ty nejhorší zločince, ale všichni ty vrazi a násilníci zavřený na doživotí tam můžou v klídku bez dozoru jít do dílny a tam si brát jakýkoliv nářadí. Nikoho to nezajímá, dozorci je tam nechaj úplně o samotě. Ono to vůbec vypadalo, že celý to vězení má na starost dohromady asi tak 5 dozorců. Je to prostě takový nedotažený. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Vo filme pridelili Frankovi (Sylvester Stallone) väzenské číslo 5-1-0. Vždy keď sa ho naň spýtajú, hlási sa ako väzeň Five-Ten, čiže 5-10. Výška herca je 5 stôp a 10 palcov, v skratke po anglicky five-ten. (martincba)
  • V jedné ze scén si v původní cele Franka můžeme všimnout plakátu s Paulem Klee. Jedná se o významného švýcarského malíře, který značnou měrou přispěl k vývoji výtvarného umění 2. poloviny 20. století. (stefji)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama