Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mike Dooley (J. Belushi) je policajt, ktorého by nechcel mať na krku žiadny zločinec. Samotár, ktorý zvysoka kašle na smernice. Jeho jediným záujmom je dostať drogového priekupníka Lydmana za mreže a tomu podriaďuje všetko. Ani tak významný zločinec sa však pred Dooleym nemôže cítiť v bezpečí. Lenže potom, ako Lydmanov plán na odstavenie Dooleyho zlyhá, všetko sa zmení. K Dooleymu pribudol parťák, ktorý nevie hovoriť, niekedy mu neuveriteľne tečú sliny a naviac býva aj tvrdohlavý. Hovorí sa, že pes je najlepší priateľ človeka, ale Dooleymu sa to akosi nezdá. Vlčiak K9 sa v skutočnosti volá Jerry Lee a Dooley zistil, že bude pracovať iba vtedy, keď sa mu bude chcieť. Nakoniec si tí dvaja možno predsa len porozumejú... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (111)

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Mike Dooley (James Belushi), detektiv z San Diegského protidrogového oddělení, má namířeno na velkou rybu - významného obchodníka Lymana. Ten ale ví, že po něm Dooley jde, a rozhodne se jej zabít. Dooley však přežije, a navíc dostává nového, ale netradičního, parťáka - psa. I přes prvotní rozpory se Dooley s Jerrym Lee (jak se pes jmenuje) dají rychle dohromady, a pak už je jen otázkou času, kdy se dostanou Lymanovi na kobylku... Tento film by se v pohodě vyjímal jako díl v seriálu Komisař Rex, byť po americku - jasně, rýpalové namítnou, že seriál vznikl až pět let po tomto filmu - a možná to bude taky důvod, proč jsem se u rakouského seriálu bavil o řád víc. Tento film - kromě toho že je příšerně předvídatelný, mne nijak moc nebavil, a ani nezazlívám, že je to z velké části díky Jamesi Belushimu, který mi ale opravdu nesedí. Naštěstí to trochu vyrovnával Jerry Lee, takže nemusím s hodnocením skončit někde u odpadu.... ()

PATWIST 

všetky recenzie používateľa

Dosť sympatická akčná komédia, ktorá zaujme najmä priateľským a humorným vzťahom medzi policajtom a jeho novým parťákom psom Jerrym Lee. Určite jeden z oddychových filmov, ktorý stojí aj za viac zhliadnutí. Hláška z filmu: "Pamätaj že ja mám len dve nohy". 1. "Kedže poznám váš názor na predpisy predpokladám že nemáte povolenie na prehliadku" 2. "Zožral ho pes" ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Zazitok, ktory som mal pri tomto filme, ked som ho videl asi pred 17-timi rokmi na nemeckej RTL sa neda porovnat s dnesnym reprizovym zazitkom, ale aj tak som sa prijemne pobavil. Rod Daniel je skor serialovy reziser a bolo to citit aj v tejto komedii, pretoze tie zvuky, ktore vydaval ten pes a to jeho spravanie absolutne netreba porovnavat s realitou. Proste je to natocene cisto len pre zabavu a scenar? Ten mi bol vlastne ukradnuty, pretoze som to bral cisto len ako zabavu specialne kvoli psikovi. Niekde v zaujimavostiach som cital, ze je to skutocny policajny pes a v roku 1991 bol zastreleny pri skutocnej policajnej akcii, kde nasiel drogy v hodnote 1,2 miliona dolarov, ak sa to samozrejme vsetko zaklada na pravde... Rad by som si pozrel aj pokracovanie tejto komedii, ktora bola natocena presne o 10 rokov neskor... 10.11.2009 ______ James Belushi - (Dooley) +++ Mel Harris - (Tracy) +++ Kevin Tighe - (Lyman) +++ Ed O´Neill - (Brannigan) +++ James Handy - (Byers) +++ John Snyder - (Freddie) +++ Sherman Howard - (Dillon) +++ Cotter Smith - (Gilliam) +++ Hudba: Miles Goodman +++ ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Možná jsem byl včera taky studený čumák, ale zanechalo mě to víceméně chladným. Občas jsem se pobavil a nemužů říct, že u zbytku filmu bych se vyloženě nudil, ale nějak to nestačilo. A ani těch pár hlášek a občas vtípek nějak nedokázaly misku vah převážit na stranu spokojenosti tak výrazné, aby z toho vymáčkly čtvrtou hvězdu. ()

HRom99 

všetky recenzie používateľa

Ani si nespomínam, kedy som sa takto dobre naposledy nasmial na komédii pochádzajúcej z USA. Veľmi dobré dialógy, skvelý nemecký vlčiak a konečne niečo oživujúce aj v manželskom páre, kde on je kriminalista a ona manželka, večne čakajúca na svojho manžela. V tomto prípade si však obaja vedia z toho druhého utiahnuť a neprežívajú svoj osud nijak dramaticky. Keď pribudne "do rodiny" vlčiak, je to ešte zábavnejšie. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (7)

  • Jednou ze skladeb použitých ve filmu je „Oh Yeah“ od švýcarského electro-dua Yello. (Frontie)
  • Koton (Jerry Lee) byl ve skutečnosti policejní pes oddělení v Kansas City v Missouri. 18. listopadu 1991 byl zastřelen při pronásledování podezřelého ze zabití policisty. Deset dní před svou smrtí našel Koton 10 kg kokainu v celkové hodnotě přesahující 1,2 miliony dolarů. (HellFire)
  • Dooley (James Belushi) jezdí ve filmu ve voze Ford Mustangu GT z roku 1964. (reich)

Reklama

Reklama