Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff a Amy Taylorovci (Kurt Russell, Kathleen Quinlanová) sú šťastný manželský pár. Cestujú naprieč krajinou z Bostonu do Kalifornie. Na benzínovej pumpe si ich luxusný džíp všimne šofér Earl (M.C. Gainey), s ktorým má Jeff malý konflikt. Neskôr sa im však pokazí auto v Nevadskej púšti a pomoc im ponúkne vodič kamiónu Red Barr (J.T. Walsh), ktorý sľúbi, že odvezie Amy k najbližšiemu motelu, odkiaľ môže zavolať pomoc. Keď však Jeff zistí, že poruchu na ich aute spôsobil niekto úmyselne, ponáhľa sa do motela za manželkou. Amy však v moteli nikto nevidel. Jeff preto doženie kamión, avšak Barr tvrdí Jeffovi aj policajnej hliadke, že jeho ženu nikdy v živote nevidel. Policajti sa preto jeho prípadom odmietajú zaoberať a neveria Jeffovmu podozreniu, že ide o únos. Jeffovi teda neostáva iné, len sa vydať po stopách Amy celkom sám. Pátranie ho privedie až k únoscom, ktorí požadujú veľké výkupné. Jeff však žiadne peniaze nemá, preto sa pokúsi Earla oklamať. Neskôr sa mu podarí vypátrať farmu, kde Barr žije pokojným životom s nič netušiacou rodinou, a kde zároveň ukrýva Amy. Keď však zistí, že banda svoje obete po získaní výkupného nemilosrdne vraždí, rozhodne sa konať. Pre záchranu svojej manželky musí Jeff riskovať svoj vlastný život. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (219)

curunir 

všetky recenzie používateľa

Film nie je určite odsúdenia hodný, len je škoda, že pravdepodobne vplyvom neskúsenosti začínajúceho režiséra stratil svoj potenciál, ktorý na začiatku začal budovať takmer v Hitchcockovskom šate. Pokiaľ nepríde k únosu a celý príbeh sa postupne zamotáva, má dobrú atmosféru a je sa naň vlastne radosť pozerať (osobne mi trocha pripomenul ,,Táto zem nie je pre starých"). Postupne však spadáva na úroveň obdobných slabších kúskov. Obsadenie rozhodne nie je zlé; Russellov výkon je možné označiť minimálne za uspokojivý a J. T. Walsh je ako záporák ešte lepší. Plusom filmu je tiež aj príjemná stopáž a rytmický soundtrack Basila Poledourisa. Priveľmi adrenalínové finále je však myslím trocha na škodu a nájdu sa v ňom zvláštne nedostatky (naháňačka je na ceste plnej áut, no most o kúsok ďalej je už úplne prázdny). Už sme si zvykli, že slávny Dino de Laurentiis vytváral filmy, ktoré rozhodne nie sú žiadnymi míľnikmi kinematografie. ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

i když je to jen omílání ohranýho tématu, je to zpracovaný úplně jinak, než obyčejně. normálně se hlavní hrdina ve filmech o únosu (koho a čehokoliv) vrhá do boje hlava nehlava, střílí o sto péro, zabíjí levým malíčkem a nakonec všichni zločinci umřou nebo v slzách slíbí, že už nikdy nic takovýho neudělají. tady to sice dopadne podobně, ale ne proto že by si kurt plivl do dlaní a vytáhl z tajnýho pouzdra v autorádiu dalekonosnou pušku. tady si to opravdu odedře a pořádně se zapotí. takhle by to totiž klidně mohlo být. takhle by seklidně mohl někdo s únosci vypořádat a únos vyřešit. ()

Reklama

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

Souhlasím s většinou, že takových únosů tu bylo, ale tenhle manžílek(Kurt Russell) to zahrál se zralostí tvrdého muže a ta role mu pěkně sedla. Jinak bych chtěl ocenit skvěle zvolený výběr pro roli záporáka, a to M.C.Gainey, kterého už jsem v několika filmech viděl a záporáky hraje skvěle. Film, který určitě stojí za zkouknutí. 75% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film mi príde ako nakrútený len tak mimochodom medzi väčšími projektmi. Ale plne sa im vyrovná a mnohé predčí. Nenápadný príbeh, aký by sa pokojne mohol stať. Výborná hudba Basil Poledouris nás zbytočne nemasíruje v každom zábere, ale keď už je, plne dotvára atmosféru - bezmocnosť, zúfalstvo, napätie. Len mohli trebárs ukázať, čo sa stalo so šerifom Boydom. Pre celok nedôležité, ale nebolo by od veci vedieť to. Bol to sympaťák. ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[5/10] Môžem hovoriť že ma tento film dosť sklamal. Dobrý príbeh, Kurt Russell v hlavnej úlohe, nič viac a nič menej. Film má ideálnu dlžku, ničím výraznejšie nenudí, ale škoda že ani nezaujme. Russel ma tu bavil len minimálne, záporák o trošku viac a celý príbeh mohol byť trošku viac prepracovaný, samozrejme žiadny extra scenár som neočakával, ale mohli z toho vyťažiť viac. Chýba mi tu nejaká atmosféra, napätia, akčné scény, sympatickosť k postavám, dynamickosť. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčalo sa vo viacerých lokalitách v Kalifornii, Utahu a Nevade. Napriek tomu odvážal Kurta Russella (Jeff Taylor) každý deň z miesta natáčania vrtuľník do Los Angeles, aby mohol byť so svojou rodinou. Nasledujúce ráno bol vrtuľníkom opäť dopravený na miesto natáčania. (m.a.t.o.)
  • Red (J.T. Walsh) jazdí na ťahači Peterbilt 377. (m.a.t.o.)
  • Coca Cola v špeciálnom balení, ktorú popíja Carver (Kim Robillard) v šerifovej kancelárii bol odkaz na Letné olympijské hry Atlanta 1996, ktoré sa konali práve v dobe natáčania. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama